Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Четвер, 02-05-2024, 23:09:11
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 02-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Лютий » 16 » Банкіри теж плачуть
16:57:49
Банкіри теж плачуть
Торік без роботи залишилася практично третина фінансових фахівців. Найбільше постраждали співробітники інвестиційних компаній, менша хвиля звільнень накрила банки. Однак якщо в першому випадку звільняли пересічних співробітників і менеджерів середньої ланки, то в другому постраждали перші особи. Які ніші будуть заповнювати безробітні фінансисти?

Анекдоти про іпотеку і безробітних банкірів за останній рік стали справжньою класикою і практично оформилися в самодостатній літературний жанр. Чого тільки вартий найбільш популярний жарт про двірників, які раніше працювали в одній фінансовій установі. Найчастіше першоджерелами подібних шедеврів стають самі ж фінансисти або власники бізнесів, які відчули на собі найбільший удар.

"Чим відрізняється розлучення олігарха від кризи? Криза гірша, тому що грошей наполовину менше, а дружина як була тут, так і залишилася", - один з численних жартів на фінансових форумах. Було б смішно, якби не було так сумно. Криза не дружина, і вже з'їла чимало грошей. Причому не тільки реальних, але й тих, які могли б бути потенційно зароблені. Багатьом співробітникам банківських установ та інвестиційних компаній вже довелося шукати нове місце роботи. А тим, кому вдалося втриматися, суттєво знизили зарплату.

У пошуках дна

Головне питання для інвестиційних банкірів - коли ж настане горезвісне дно кризи. Від цього залежить дуже багато чого, адже, за словами аналітиків, фондовий ринок почне активізуватися за кілька місяців перед найнижчою точкою. Тоді і відкриються бажані вакансії. На думку учасників ринку, перша хвиля набору в інвесткомпаніях очікується вже в серпні-вересні. Причому набір буде пропорційний звільненням. Більше будуть набирати ті, хто більше звільняв.

Поки ж криза впала на дно і почала копати, жартують аналітики. У січні 2009 року стало відомо, що за минулий рік роботу втратили в цілому 210 тисяч банківських службовців. Аналітики побоюються, що перші місяці нинішнього року додадуть ще кілька десятків тисяч безробітних. Приміром, банки Morgan Stanley, RBS і UBS готуються найближчим часом звільнити ще 6500 людей. Цікаво, що RBS і Morgan Stanley звільняють в основному співробітників з бек-офісів, які виконують обробку документів. В UBS звільнення торкнуться інвестиційного підрозділу.

В українських інвестиційних компаніях публічності західних колег можуть тільки позаздрити. Про звільнення тут воліють не говорити. "Ми вивчили ринок, зрозуміли, куди він буде рухатися в майбутньому, і оперативно внесли зміни у свою бізнес-модель. Ми не намагалися приховати факт скорочень, на відміну від деяких наших колег по ринку", - акуратно відповідає HR-Менеджер "Ренесанс Капітал Україна" Юлія Бочарова.

Скороченню підлягали не люди, а позиції, уточнила вона. При цьому, безумовно, змінилася як чисельність штату, так і його розподіл по напрямках. Вважається, що ринок фінансових фахівців пройшов три основні етапи звільнень: спочатку пішли ті, хто прийшов останнім, потім ті, хто не змирився зі зниженням зарплати. На останньому етапі звільняли найдорожчих співробітників і фахівців з найменш рентабельних напрямків.

У компанії Concorde Capital з урахуванням регіональної мережі штат скоротився на 50%. "Як ми і припускали, перша половина року не обіцяє позитивних змін в економічному стані країни. Торік при формуванні бюджету на 2009 рік ми закладали ці ризики. Тобто сконцентрували зусилля і кадри на послугах, що приносять прибуток, таких як брокеридж, інвестиційний банкінг, private equity, і скоротили не бізнес-генеруючі позиції.

До таких належать допоміжний і джуніорський склад, декілька бек-офісних функцій, окремі позиції з основного складу, які можуть принести прибуток тільки в довгостроковій перспективі", - повідомили в компанії. В Dragon Capital заявили, що із серпня їх штат скоротився на 15%. У цілому по ринку кількість співробітників інвестиційних компанії зменшилася більш ніж у два рази.

"Продавці послуг ІСІ, невиправданий адміністративний персонал, нарешті, люди, задіяні в напрямках з негативною рентабельністю, повинні були бути звільненими, на жаль", - говорить управляючий партнер Comilfo Executive Search Ілля Фомін. У зв'язку зі скороченням числа працюючих багато інвестиційних компаній сьогодні не мають потреби й у менеджерах з персоналу. За словами пані Фоміна, на ринку більше фахівців дуже відносних: позначилася і молодість українського ринку, і його неабияка відірваність від провідних і найбільших ринків інвестицій як за масштабами, так і за рівнем розвитку. "Співробітники, які вважалися кращими, були перегодовані просто. Зараз прийшов час тверезо глянути на себе", - говорить він. Серед найбільш перспективних напрямків експерт називає сегмент злиттів і поглинань, консалтинг і нефінансові індустрії. "Якщо ситуація в економіці буде серйозно ускладнюватися в найближчі півроку, ніякої "цивілізованої" роботи, а отже, заробітку чекати не слід. А потрібно готуватися до виживання", - підсумовує Ілля Фомін, додавши як резюме, що такої професії, як інвестиційний банкір, більше немає.

Банківські настрої

Ситуація в банках позначилася не таким скороченням персоналу, як в інвестиційному бізнесі. Ще восени банкіри починали з того, що переводили людей на гнучкі графіки роботи, скорочували робочий час, але не відпускали людей остаточно. Усього в банківському секторі звільнено не більше 30%.

Настрої на ринку задавали великі системні банки. Всі інші повторювали їхні дії. В основному позиція ключових гравців полягала в скороченні витрат. Частково завдання вирішувалося шляхом скорочення штату, частково за рахунок скорочення заробітних плат, певною мірою - кадровими перестановками. Так, за словами учасників ринку, Райффайзен Банк Аваль проводив неспішну реструктуризацію, що супроводжується скороченням персоналу, закріпленням зарплат у гривневому еквіваленті на рівні літа 2008 року.

Співробітники ПриватБанку також ремствують на те, що, незважаючи на своєчасну виплату зарплати, одержують вони лише ставку. Керівництво найбільшого банку в період кризи економить на бонусах, а незаповнені вакансії зняли з розгляду. Навіть в Ощадбанку, який ще недавно запрошував фахівців на роботу, знайти вільну вакансію практично неможливо.

В УкрСиббанку ще восени почали закривати збиткові відділення з відповідним скороченням персоналу, припинили прийняття на роботу нових співробітників і заморозили зарплати в гривні.

Ситуація в Укрсоцбанку трохи відрізнялася з огляду на те, що в банку почалася масштабна реструктуризація. Так, у травні 2008 року була заморожена зарплата в гривневому еквіваленті на рівні грудня 2007 року. За словами очевидців, реструктуризація супроводжується скороченням штату в середньому на 20%. За рахунок інфляції суттєво втратили в зарплаті всі працівники банку, включаючи керівників середнього і вищого рівнів. Значні трансформації відбулися в банках, близьких до ТОП-10.

Йдеться про фінустанови, які сьогодні досить упевнено стоять на ногах. Куди більш серйозних змін зазнали Укрпромбанк, Родовід Банк, Надра Банк. У їхньому випадку можна казати про 60-70%-і звільнення персоналу. Насамперед під скорочення потрапляють фронт-офісні працівники (кредитні менеджери, фахівці з іпотеки, роздрібних проектів, автокредитування) і ті, чия діяльність з ними пов'язана. Меншою мірою піддані скороченням співробітники служб безпеки, що обумовлено зростанням проблемної заборгованості. Затребувані сьогодні і фахівці із залучення ресурсів, адже ліквідності як і раніше на всіх не вистачає.

Деякі банки пішли іншим шляхом, маючи намір у кризовий час зібрати пул кваліфікованих працівників. Приміром, БТА Банк восени активно наймав на роботу кадри, які вивільнялися. Не можна списувати з рахунків персонал, який вивільнився з ринку цінних паперів. Аналітиків і трейдерів, які мають намір підшукати собі роботу в кризовий час, стало дуже багато. Тому багато банків вирішити зміцнити свої інвестиційні напрямки цінними кадрами.

"Коли економіка на підйомі, бізнес розвивається і менеджер справляється із завданнями на 70-80%, тоді акціонери в цілому залишаються задоволені. Однак у кризові моменти, коли мова йде про оптимізацію бізнесу, 80% виконання роботи часто буває недостатньо. Отоді в акціонерів і виникає питання: можливо, праця менеджера оцінюється занадто дорого і у нинішніх умовах слід пошукати когось іншого?" - відзначає старший юрист юридичної компанії Magisters Олег Мальський. Що ж стосується корпоративних конфліктів у зв'язку зі звільненням перших осіб банків, то пан Мальський стверджує, що вони проходять більш ніж цивілізовано, адже ні компанія, ні конкретний топ-менеджер не зацікавлені в поганій репутації.

Переглядів: 1448 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 02-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024