Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Понеділок, 29-04-2024, 02:22:56
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 29-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Лютий » 24 » Як забрати депозит з банку?!
22:47:58
Як забрати депозит з банку?!
Тимчасова адміністрація в банку і мораторій на дочасне вилучення внесків - не вирок для вкладників. Як свідчить практика, наполегливість і досвідчений юрист допомагають забрати "кревні" навіть у найбезнадійнішій ситуації.

Похмурі прогнози НБУ поступово збуваються: тимчасова адміністрація введена вже у вісьмох банках, при цьому більш ніж 25 млрд. грн коштів населення "застрягло" у трьох з них ("Надра", Промінвестбанк і Укрпромбанк). Але шанс "витрусити" свої заощадження є.

Тимчасову адміністрацію в банк ніхто не вводить просто так. Від "перших дзвіночків" до моменту прийняття такого рішення НБУ проходить мінімум два-три місяця. Відтік депозитів, різкий розрив, що збільшується, між пасивами та активами, безпідставні відмови в поверненні внесків, політика "роздування" процентних ставок, часта зміна власників або продаж банку за безцінь (як це було з банком "Надра") - очевидні ознаки негараздів, що наближаються.

Тому ліпше не затягувати і забирати гроші з такого банку завчасно (якщо, звичайно, термін внеску закінчився і гроші віддають). Але навіть введення тимчасової адміністрації не означає, що вкладники можуть попрощатися зі своїми заощадженнями. "Якщо немає прямої заборони НБУ, тимчасова адміністрація, на власний розсуд, має право продовжувати або припиняти будь-які банківські операції", - пояснює начальник відділу юридичної компанії "Консалтинг Груп" Ірина Дідківська.

"Якщо депозит терміновий і його термінк закінчується після введення тимчасової адміністрації, то мораторій не поширюється. Якщо депозит "на вимогу" і вимога заявлена після введення тимчасової адміністрації, тоді мораторій теж не поширюється", - пояснює гендиректор ТОВ "Кредит Колекшн Груп" Гжегож Копаніаж. Такі вкладники мають право написати заяву про повернення внеску, на яку банк протягом одного місяця зобов'язаний відреагувати. Щоправда, банкіри зізнаються, що в 99% випадків тимчасова адміністрація вкладникові відмовляє ("грошей немає"), і переконати її вкрай складно.

Обхідними шляхами

Але і для таких вкладників є вихід - можна погасити депозит як залік за кредит іншому клієнтові банку. "Для цього необхідно самостійно або через посередника знайти особу, яка зацікавлена в погашенні кредиту (такими оголошеннями майорять зараз усі фінансові форуми). Між сторонами укладається договір з передання прав депозиту на кредит. Нотаріально завіряти цей договір немає необхідності", - розповідає виконавчий директор ФГ "Консалтинг і інвестиції" Дмитро Піддубний. Після цього обидві сторони звертаються в банк із заявою про погашення кредиту за рахунок депозиту, після чого самостійно розраховуються один з одним. При цьому до даного процесу все-таки варто залучити юриста, інакше можуть і "кинути".

Можна пошукати щастя і у спеціальних структур, які, користуючись особистими зв'язками в судах, прокуратурі та НБУ, пропонують оперативно вилучити внесок. "Швидше за все, це ті структури, які за певний відсоток від внеску "домовляються" з тимчасовою адміністрацією. Говорять, що чим вищою є сума внеску, тим легше домовитися", - стверджує Копаніаж. Однак правомірність таких схем сумнівна, та й гарантій у цій справі практично немає. Якщо тимчасової адміністрації немає, а банк відмовляється видавати гроші, необхідно подати письмову претензію з повідомленням на ім'я керівника банку.

І якщо у відповідь на заяву піде чергова відмова в поверненні грошей, потрібно звертатися до суду з одночасним клопотанням про накладення арешту на суму внеску. При цьому можна вимагати не тільки відшкодування морального збитку, але і як забезпечення наполягати на арешті інших активів банку. Однак практика показує, що під активним натиском клієнта банки віддають гроші вже при одній погрозі судом.

План для вкладника

Як забрати депозит з "проблемного" банку?

Тимчасова адміністрація не введена, але банк навідріз відмовляється віддавати кошти
1. Подати претензію на ім'я керівника банку (лист із повідомленням).
2. Якщо протягом 30 днів від банку немає відповіді або приходить відмова, варто залучати юриста і подавати до суду позовну заяву одночасно із клопотанням про накладення арешту на суму внеску плюс до цього можна включити суму морального збитку.

Тимчасова адміністрація введена разом з мораторієм на видачу депозитів
1. Якщо термін внеску минув під час роботи адміністрації, вкладник має право подати лист із проханням про повернення внеску, на який банк протягом одного місяця зобов'язаний відреагувати.
2. При відсутності реакції, а також у ситуації, коли внесок закінчився до введення тимчасового керівництва, але гроші не були вчасно вилучені:
- подавати до суду;
- намагатися погасити депозит як залік за кредит іншого клієнта банку;
- звернутися за допомогою до структур, які, користуючись особистими зв'язками в держорганах і судах, обіцяють вилучити внесок з банку, стягуючи як плату частину суми депозиту;
- чекати зняття мораторію.

Тимчасова адміністрація - в Одеса-Банку

НБУ з 20 лютого ввів тимчасову адміністрацію в Одеса-Банк (Одеса, 111-е місце за розмірами загальних активів серед 182 банків, що діяли в країні) - повідомили в Нацбанку агентству "Інтерфакс-Україна" в цей же день. "Ввели тимчасову адміністрацію в Одеса-Банк із сьогоднішнього дня. Правління прийняло рішення ще в четвер", - сказав представник НБУ. Співрозмовник агентства не повідомив інших деталей. Станом на 1 січня банк мав у своєму розпорядженні кошти фізичних осіб на 167,4 млн грн.

Переглядів: 1482 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 29-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Сайту потрібен форум?
Всього відповідей: 37
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024