Саїйт рекламно – інформаційних оголошень П`ятниця, 03-05-2024, 02:19:57
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 03-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Лютий » 26 » Спекулянти топлять гривню
22:59:19
Спекулянти топлять гривню
Спекулятивні ігри на міжбанківському ринку, підкріплені ажіотажним попитом на готівкову валюту, виштовхнули долар вище позначки 9 грн./$1

Банкіри вважають, що якщо регулятор у найкоротший термін не поверне гривню до рівня 7,9-8,1 грн./$1, наступний зубець курсової пилки винесе курс далеко за позначку 10 грн./$1.

У понеділок на міжбанківському валютному ринку (крос-курсом через євро) банки продавали і купували долари для своїх клієнтів за курсами, близькими до рівня 8,9-8,95 грн./$1. Приблизно за таким же курсом продаж валюти декларували банківські обмінні пункти, однак купити в них долари і євро можна було тільки "із принесеного" іншими клієнтами.

Небажання продавати валюту банкіри пояснювали жорстким тиском Центробанку. "НБУ кілька разів протягом дня телефонував у казначейства банків з великою мережею і просив не встановлювати курс продажу вище 8,95-9,05 грн./$1", - розповідає дилер одного з великих банків.

Тому весь куплений на міжбанку долар перекочовував на чорний ринок готівки, де валютний курс був набагато вищим від банківського. За словами одного з дилерів, міняли "працювали по опту" у рамках 9,25-9,35 грн./$1, причому долари за таким курсом охоче купували.

Ажіотажний попит населення на валюту валютник називає однією з основних причин стрибка курсу на міжбанку. "Криза змушує підприємців, у першу чергу невеликих, переходити на готівкову форму оплати товару. Якщо врахувати, що більша частина торгівлі орієнтована на імпорт, ми зрозуміємо, чому підприємці активно конвертують гривню в долари", - пояснює банкір.

За словами начальника відділу фінансових ринків "ІНГ Банк Україна" Андрія Потапова, одним з факторів, що підвищують попит на валюту з боку банківських клієнтів на міжбанку, може бути введення 13%-вого мита на всі імпортні товари, яке схвалив президент на минулому тижні. "Імпортери поспішають законтрактувати товар і вимагають від банків купити для них долари і євро. Тим часом пропозицій про продаж валюти на міжбанківському ринку не стає більше. Із власних спостережень ми можемо зробити висновок, що експортери і так зараз продають практично весь валютний виторг, тому що їм необхідно платити податки і виконувати внутрішні зобов'язання", - говорить Андрій Потапов.

На його думку, визначальну роль у поведінці валютного ринку зараз відіграє Національний банк, який має всі інструменти для охолодження попиту на валюту. "Ринок зараз жорстко регулюється НБУ. Якщо центральний банк активізує продаж валюти з резервів, то ринок заспокоїться. У січні НБУ вже довів, що може ефективно управляти курсом", - вважає Андрій Потапов.

У свою чергу, у Національному банку те, що відбувається на готівковому і безготівковому валютних ринках, вважають провокацією і спекуляцією. Як доказ у грошовому відомстві наводять дані про стан валютного ринку в січні і лютому.

Так, якщо середньоденний попит на валюту на міжбанківському ринку в лютому збільшився тільки на 10% - до $373 млн., то середньоденна пропозиція валюти приросла на 13,6% - до $288,6 млн. Різницю між пропозицією та попитом на валюту, якщо вона потрібна для виконання зобов'язань або імпортних контрактів, покриває НБУ.

Із цього чиновники НБУ роблять висновок, що основний тиск на курс чинить населення, яке купує валюту за рахунок вилучених з банків гривневих вкладів. За даними НБУ, тільки в лютому вкладні рахунки громадян у банках схудли на 12 млрд. грн., дві третини з яких були направлені на валютний ринок (у лютому люди купили в банків на $931 млн. більше, ніж продали). "Економічних причин для такого зростання курсу немає. Це спекуляції та ігри на нервах у населення", - сказав в. о. голови НБУ Анатолій Шаповалов.

Він стверджує, що паніку на валютному ринку провокують безпідставні заяви політиків і чиновників, які дозволяють собі говорити про середньорічний курс долара і необхідність відмовитися від гарантій з валютних вкладів. "Якщо населення зупиниться, то й курс заспокоїться. Не потрібно рубати гілку, на якій ми всі сидимо. Зараз курс залежить від кожного з нас!" - звертається до покупців валюти Шаповалов.

Банкіри, зі свого боку, стверджують, що НБУ сам створює передумови для спекуляцій на безготівковому валютному ринку, які переливаються на готівковий ринок. Банки ж тільки користуються наявною можливістю розгойдати курс. "На початку січня Нацбанк на прохання Міжнародного валютного фонду скасував пункт 6 своєї постанови №413, який зобов'язував банки продавати куплену з резервів валюту за курсом купівлі, якщо імпортний контракт був не виконаний.

В результаті деякі банки одержали можливість для масштабних спекуляцій. Щоб підвищити свою прибутковість, спекулянти могли спеціально хитнути курс для повернення і продажу доларів за ринковим курсом", - говорить один з банкірів. За його словами, в останні дні безготівковий курс долара активно штовхає вгору один досить великий регіональний банк.

Переглядів: 1666 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 03-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024