Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Понеділок, 06-05-2024, 05:24:59
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 06-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 2 » Ніяких прибутків: програма-максимум - пережити рік.
22:28:23
Ніяких прибутків: програма-максимум - пережити рік.
Підвищення кредитних ставок, введення нових комісій, продаж заставного майна - на цьому українські банки спробують заробити в 2009-му. Ніяких прибутків: програма-максимум - пережити рік.

Проблеми у київського IT-фахівця Олени Ткачової почалися ще восени, коли банк підвищив їй ставку з кредиту на квартиру з 13,2% до 17% річних. "Ми не могли розплатитися, і банк почав нараховувати пеню", - розповідає Олена. Пізніше банкіри все-таки пообіцяли їй повернути ставку на колишній рівень, але тільки за умови якщо вона погасить заборгованість з пені. "Виходить замкнуте коло. Щоб знизити ставку, нам потрібно виплатити пеню. А виплатити пеню ми не можемо, оскільки ставка висока", - розводить руками Олена, борг якої вже перевалив за $2500.

Подібні історії зараз можуть розповісти тисячі клієнтів. Втративши можливості видавати нові кредити, банки з останніх сил намагаються вичавити хоч щось із уже виданих. "Питання про обсяги кредитування навіть не стоїть на порядку денному, - констатує замголови Прем’єрбанка Андрій Онистрат. - Сьогодні банки в основному стурбовані процесом підвищення ставок з поточних кредитних договорів".

Кредит на виріст

Послаблень позичальникам чекати не варто, адже кредити - основне джерело доходів українських банків. Така ситуація викликала стурбованість у НБУ ще шість років тому. "73% банківська система заробляє на кредитах. Це досить серйозні ризики", - попереджав в 2003 році тодішній глава Нацбанку Сергій Тігіпко, закликаючи банкірів подбати про інші джерела доходів.

Але до його слів не прислухалися: розпочався бум споживчого кредитування, і шукати інші способи заробити ніхто не хотів. Адже кредитування зростало швидкими темпами, а різниця між вартістю грошей для банку і для його позичальників була високою.

Цього року видавати нові кредити в колишніх обсягах ніяк не вийде. "Непоганим варіантом для вітчизняних банків стало б зростання кредитування хоча б у межах 5 відсотків", - говорить провідний економіст інвесткомпанії "Юпрас-Капітал" Андрій Тарасенко. Більше того, банкам не вдається одержати старі борги, причому іноді через досить курйозні причини. Наприклад, Фокусу відомий випадок, коли філія одного з найбільших українських банків не змогла розіслати листи проблемним боржникам через те, що у кур'єрської служби за борги забрали автомобілі.

Щоправда, заробити банки зможуть навіть на безнадійних кредитах. Насамперед мова йде про кредити бізнесу, а не фізособам. Головне, щоб вони були забезпечені гарною заставою. "Непогані перспективи в тих банків, у заставі в яких перебувають цілісні майнові комплекси (наприклад, підприємство з усім необхідним устаткуванням і будинками), - вважає Андрій Онистрат. - Продаж цих застав може приносити непоганий прибуток".

Потенційними покупцями закладених українських підприємств банкір вважає російських бізнесменів. З повернутими банкам квартирами і машинами складніше - вони суттєво втратили в ціні у порівнянні з їх вартістю на момент купівлі. Та й підвищені відсотки з кредиту під силу не кожному позичальникові. А це означає лише одне: заробляти на кредитах, як раніше, банки вже не зможуть.

Найвища комісія

Що ж замінить процентні доходи? Наприклад, реалізація інвестпроектів, говорить замголови правління "Діамантбанка" Валерій Олійник. "Зокрема, введення в експлуатацію будинків, ступінь готовності яких наближається до 100%", - пояснює він. За словами Олійника, значний прибуток "Діамантбанк" планує одержати також від операцій з банківськими металами і від розрахунково-касового обслуговування клієнтів.

З останнім з названих способів деякі банки можуть перейти межу.

"Цього року будемо брати комісію за кожен рух, - іронізує начальник департаменту великого столичного банку. - Наприклад, раніше переказати гроші з одного відділення нашого банку в інше можна було безкоштовно. Зараз - будь ласка, плати комісію".

У пошуках комісійних доходів банки не гребуватимуть й не цілком чесними методами. Особливо великий ризик виявитися жертвою обману в юридично непідкованих приватних вкладників. "Наприклад, банк може вводити комісію при знятті вкладником депозиту, - говорить Андрій Онистрат, - або дочасно розривати депозитний договір з якихось причин і відмовлятися виплачувати відсотки відповідно до пункту договору". З такими прецедентами Онистрат радить боротися в суді.

Обманювати банкіри будуть не тільки довірливих клієнтів, але й державу. "З боку деяких банків можуть бути зловживання своїм скрутним становищем, - вважає Андрій Тарасенко. За його словами, фінустанови почнуть навмисно завищувати обсяги проблемних кредитів, щоб претендувати на допомогу НБУ, і разом знизити розмір податку на прибуток.

Хто кого

Цікаво, що банки Європи і США, які теж страждають від кризи, у пошуках заробітку поводяться з точністю до навпаки. "Одним з основних джерел доходів європейських банків у докризові часи були комісії, - розповідає старший віце-президент швейцарського банку Lombard Odier Darier Hentsch & Cie Карен Асланян. - Це логічно: адже комісії залежать від обсягів операцій, а через банки проходила величезна кількість грошей, тому і комісії були більшими".

Зараз, за словами Асланяна, банки повернуться до класичної моделі, одержуючи основний доход на різниці процентних ставок. "Вони будуть брати в Центробанку кредит дешевше і видавати клієнтові дорожче", - пояснює банкір. Підвищення комісій у нинішній ситуації Карен Асланян вважає необдуманим кроком. По-перше, на невеликих обсягах операцій і комісії будуть невеликі. По-друге, ціна таких заробітків може виявитися занадто високою: такий банк просто втратить свою конкурентноздатність.

Але проблеми одних банків одночасно можуть стати шансом для інших. "Наприклад, великі підприємства, які зіштовхнулися з ускладненнями при проведенні платежів, можуть перейти на обслуговування в більш стійкі фінансові установи", - говорить Андрій Тарасенко.

Це розуміють і банкіри. "Ми комісії не підвищуємо, навпаки, у нас зараз стратегія - максимальна лояльність до клієнта, - сказав Фокусу начальник управління роздрібного бізнесу банку з першої двадцятки. - Зараз якщо втратиш клієнта, то потім не повернеш". На питання, де ж при такій стратегії банк братиме гроші, банкір, сміючись, відповідає: "У мами".

Мама - це материнський банк, який нещодавно видав "дочці" кілька десятків мільйонів доларів. Адже західні фінансові групи не нехтують своїм бізнесом у Східній Європі. А дев'ять європейських банків навіть створили лобістську групу, щоб переконати керівництво Євросоюзу і Європейського центрального банку допомогти східним сусідам у вирішенні проблем фінансового сектора.

Не до заробітків

Але навіть фінансова допомога не завжди допомагає банку заробляти. "Ми кредити не видаємо, хоча й могли б, - говорить начальник управління банку, який одержав материнську допомогу. - На ринку паніка. Усі бояться!"

Схожа ситуація склалася і у Західній Європі. "Гроші в багатьох банків є, але вони сидять на них, боячись, що в сусіда зіпсований баланс", - пояснює Карен Асланян. Він вважає, що перші ознаки стабілізації з'являться лише в III кварталі нинішнього року, та й то якщо держава буде стимулювати банки. "І як тільки ситуація трохи заспокоїться, кредит знову стане основним джерелом доходу", - впевнений Асланян.

Але ні в Західній Європі, ні в Україні розраховувати на прибуток банкам не доводиться. "Більша частина або взагалі "ляже", або буде фіксувати збитки. А прибуток кожного банку стане почасти наслідком простого збігу обставин", - малює похмуру перспективу Андрій Онистрат. За його словами, найбільш високі шанси на прибуток у банків без більших портфелів іпотечних кредитів, які мають можливість залучати ресурси. "Але все-таки основною метою для кожного українського банку цього року буде не заробити, а встояти", - вважає Андрій Тарасенко.

На чому заробили банки

Ще кілька років тому Нацбанк попереджав банки: заробляти тільки на кредитах занадто ризиковано. Але, судячи з даних за 2008 р., банки так і не спромоглися на альтернативні джерела доходів.

Процентні доходи - 73,3%

Отримані банками відсотки з кредитів підприємствам (47,0% всіх процентних доходів), з кредитів населенню (31,6%), міжбанківських кредитів (4,7%).

Комісійні доходи - 16,2%

Комісії, збори, штрафи і пені, отримані від клієнтів за проведення банківських операцій.

Інші доходи - 10,5%

Зокрема, інвестиційна діяльність (наприклад, дивіденди з цінних паперів або надходження від підприємств, які перебувають у власності банку); доходи від валютних операцій.

Переглядів: 1494 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 06-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Де Ви поповнюєте свiй мобiльний телефон?
Всього відповідей: 608
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024