Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Субота, 04-05-2024, 02:25:51
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 04-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 3 » Позичальники отримають дешевий долар
22:15:00
Позичальники отримають дешевий долар
Наприкінці минулого тижня Нацбанк продав першу партію валюти за курсом нижчим ринкового. Ці гроші призначені для позичальників, яким необхідно погашати доларові кредити.

27 лютого НБУ провів перший валютний аукціон, на якому продавав долари для позичальників-фізосіб за пільговим курсом - 7,8 гривні за долар. В аукціоні взяли участь 12 банків, які придбали в сумі 34,5 мільйони доларів. За інформацією НБУ, проведення наступного аукціону заплановане вже на цьому тижні. Щоб придбати долари для погашення кредитів, фінустанови повинні були подати заявку на покупку як мінімум мільйона доларів, а також реєстр позичальників. Причому до реєстру можуть потрапити тільки ті клієнти, які взяли кредит до 15 жовтня 2008 року.

У кожному банку є свої відмінності та особливості механізму погашення кредиту за пільговим курсом. Газета "Дело" довідалася, як можуть скористатися пільгами НБУ пересічні позичальники й у скільки їм обійдеться так званий дешевий долар.

Загалом механізм погашення кредиту за пільговим курсом для позичальника виглядає в такий спосіб. Щоб скористатися знижкою, йому потрібно потрапити до спеціального реєстру. Для цього необхідно подати заявку (в окремих випадках досить зв'язатися зі своїм кредитним менеджером телефоном). Крім того, заздалегідь необхідно перерахувати у свій банк певну суму в гривні. Для цього одні фінустанови пропонують позичальникам додатково відкрити поточний рахунок, в інших нацвалюту потрібно вносити відразу ж на спеціальні транзитні рахунки. Після аукціону придбані долари надходять у рахунок погашення кредиту.

"Банки в обов'язковому порядку повинні інформувати клієнтів про курс, за яким банк купував інвалюту на валютному аукціоні в НБУ", - говориться в роз'ясненні Нацбанку. Тому що заздалегідь Нацбанк не називає орієнтовний курс, за яким він буде продавати валюту для позичальників, банкіри залучають гривню "із запасом". "Ми взяли щось середнє між офіційним і ринковим курсом", - розповідає перший заступник голови правління Дочірнього банку Сбербанку Росії Владислав Кравець. Усе, що залишиться після конвертації потрібної суми гривні в долари, банк поверне позичальникові.

А от охочим купити долари на дочасне погашення кредиту банкіри відмовлять. "Дочасні платежі - це набагато більші суми, які можуть створити пресинг на золотовалютні резерви Нацбанку", - пояснює директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик.

За завищення курсу будуть карати

Ті позичальники, які потрапили в реєстри і вчасно перерахували на поточні рахунки необхідні суми в гривні, зможуть погасити заборгованість за кредитами за курсом, близьким до 7,8 гривні. "Банки зобов'язані продавати валюту за курсом покупки, плюс 0,2% відрахування в Пенсійний фонд", - пояснює Сергій Круглик. Таким чином, курс для позичальника складе 7,82 гривні за долар. У той же час у минулу п'ятницю на готівковому ринку долар продавали в середньому за 8,9 гривні (за даними www.Finance.ua).

"Нашу заявку НБУ задовольнив повністю, і на наступному тижні ми будемо пропонувати нашим позичальникам можливість погашення валютних кредитів за курсом 7,8 гривні, плюс 0,2% відрахування в Пенсійний фонд", - говорить голова правління ОТР Банку Дмитро Зіньков. Те ж повідомив "Делу" і Владислав Кравець.

Щоправда, у деяких фінустановах озвучували інші, більш високі курси. Так, в одному з відділень Райффайзен Банку Аваль кореспондентові "Дела" повідомили, що позичальник зможе погашати кредит, виходячи з 8 гривень за долар, в іншому відділенні "Авалю" назвали орієнтир 7,9 гривні за долар.

У Нацбанку запевняють, що будуть уважно стежити за тим, щоб банкіри не наживалися на валюті, придбаній для позичальників за пільговим курсом. "Стягнення будь-яких комісій при погашенні заборгованості фізичних осіб за кредитними договорами або підвищення курсу продажу іноземної валюти з таких операцій забороняється", - говориться в роз'ясненні Нацбанку. "За продажем цих доларів позичальникам НБУ буде стежити дуже жорстко. У випадку зловживань будемо застосовувати адміністративні заходи, аж до відбору ліцензії на валютні операції", - попереджає Сергій Круглик.

Маленькі банки образили

Тому, що в аукціоні взяли участь не всі банки, є два пояснення. Одні фінустанови просто не встигли. "На цей аукціон ми не попадаємо, тому що фізично не встигаємо сформувати реєстри наших позичальників згідно з усіма вимогами НБУ", - говорить заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Олександр Глущенко. Інші - не набрали заявок на необхідну суму 1 мільйон доларів. "У нас із 27 лютого по 4 березня повинно загаситися тільки 230 тисяч доларів, тому ми не потрапили на цей аукціон", - говорить голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.

Але якщо для великих банків це проблема тимчасова, то більш дрібні фінустанови можуть так і не "нашкрябати" необхідний мільйон. "Середні і дрібні банки технічно могли б "скинутися" на заявку, але для цього необхідний дозвіл НБУ - механізм повинен бути прописаний в інструкції, якої поки немає. Рішення про валютні аукціони було прийнято, я так розумію, досить швидко, так що це скоріше технічна недоробка, яку найближчим часом усунуть. Поки що ми можемо тільки спостерігати з боку", - говорить заступник голови правління Експобанку Ростислав Когон.

До слова, у минулу п'ятницю Українська кредитно-банківська спілка виступив із пропозицією до Нацбанку знизити мінімальний розмір заявки з 1 мільйона до 100 тисяч доларів.

Переглядів: 1600 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 04-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Сайту потрібен форум?
Всього відповідей: 37
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024