Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Неділя, 05-05-2024, 16:12:56
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 05-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 6 » Ощадбанк розрахується за газ
22:56:17
Ощадбанк розрахується за газ
Крок, яким уряд намагається відновити ритмічність платежів за поставлений НАКом газ, ударить по банках, що обслуговують платежі енергетиків

На нараді, що відбулася в Кабміні, між представниками уряду, НАК "Нафтогаз", комунальників і Ощадбанку було ухвалено рішення про проведення всіх платежів за газ через держбанк. Уряд оформить домовленість у вигляді постанови, якою зобов'яже всі комунальні підприємства теплоенергетики, теплоелектростанції, централі і котельні одержувати розрахунки за тепло від усіх категорій споживачів на рахунки в Ощадбанку.

Таким чином, уряд має намір проконтролювати розподіл коштів за поставлений газ між теплоенергетиками і НАК "Нафтогаз України".

На такий крок Кабмін пішов після формування значної заборгованості теплокомуненерго перед НАК "Нафтогаз", яка загрожувала зривом термінів оплати за газ, поставлений НАКу російським "Газпромом". Тепер платежі споживачів тепла, що надійшли на рахунки теплокомуненерго, будуть розподілятися НКРЕ: спочатку на погашення заборгованості перед "Нафтогазом" і тільки потім - на покриття потреб самих енергетиків, у вигляді повернення коштів на розподільні рахунки. Так уряд намагається побудувати модель розрахунків, аналогічну дійсній на оптовому ринку електроенергії. Рівень розрахунків за електрику на цьому ринку зараз наближається до 100%.

Усі платежі за отриманий з Росії газ НАК повинен здійснювати до сьомого числа наступного місяця. Один раз зірвавши графік, український монополіст повинен перейти на 100%-ву передоплату газу. До середини лютого складалися всі передумови, аби "Газпром" вимагав передоплату за постачання блакитного палива вже в березні. До другої декади минулого місяця заборгованість підприємств ТКЕ перед НАК становила 4,567 млрд. грн. Понад 1,127 млрд. грн. із цієї суми припадало на "Київенерго", яка поки взагалі не розраховується за теплопостачання в нинішньому році.

Іншими найбільшими боржниками НАК на той момент були "Донецькміськтепломережа" (160,5 млн. грн., рівень розрахунків 40%) і "Донецьктеплокомуненерго" (147,4 млн. грн., 33%), "Харківські теплові мережі" (196,9 млн. грн., 44%), Харківська ТЕЦ-3 (93,9 млн. грн., 31%), Харківська ТЕЦ-5 (83,7 млн. грн., 17%), "Дніпропетровські міські теплові мережі" (114,5 млн. грн., 29%), "Криворізька теплоцентраль" (101,2 млн. грн., 27%), луганське "Теплокомуненерго" (78 млн. грн., 18%), запорізький концерн "Міські теплові мережі" (159,9 млн. грн., 31%), "Теплопостачання міста Одеси" (170,5 млн. грн., 26%), "Львівтеплоенерго" (64,9 млн. грн., 50%) і "Кримтеплокомуненерго" (109,7 млн. грн., 18%).

За даними джерел "ЭИ", на нараді представники деяких теплокомуненерго скаржилися на те, що несвоєчасні розрахунки за газ пов'язані із затримками платежів, які допускають деякі банки. Навіть називалося їх число - до 60 кредитно-фінансових установ не проводять платежі на сьогоднішній день.

Ця інформація підштовхнула прем'єр-міністра Юлію Тимошенко висунути жорсткі умови комунальникам. Вони зобов'язані протягом тижня відкрити розподільні рахунки в Ощадбанку, інакше будуть автоматично позбавлені ліцензії на постачання енергії споживачам. На сьогоднішній день ліцензії на постачання теплової та електричної енергії населенню і підприємствам мають близько 1200 енергокомпаній. 90% цих компаній тримають свої розподільні рахунки і депозити в комерційних банках, які активно використовують наявні залишки для підтримки ліквідності та короткого (нічного) кредитування.

В уряді вважають, що акумуляція цих депозитів на рахунках в Ощадбанку дозволить зробити всі розрахунки з НАК за поставлений газ. Тому держбанку і НАК доручено розібратися з якісним і кількісним станом рахунків теплокомуненерго в приватних банках і за необхідності перекредитувати їх заборгованість перед комерційними банками.

Голова правління Ощадбанку Анатолій Гулей підтвердив цю інформацію. Він повідомив, що перекредитування буде здійснюватися тільки в тому випадку, якщо теплокомуненерго доведуть, що одержували позики для фінансування виробничих видатків і розрахунків з НАК. Кошти для перекредитування заборгованості теплокомуненерго в комбанках Ощадбанк планує одержати з акумульованих залишків з рахунків цих підприємств. "Ми побудуємо модель перерозподілу вільних коштів між енергетичними підприємствами", - говорить Гулей. На його думку, ця схема буде позитивно сприйнята комерційними банками, тому що дозволить їм одержати живі гроші замість кредиторської заборгованості, що дуже непогано в умовах кризи гривневої ліквідності.

Втім, представники комерційних банків, що обслуговують підприємства теплоенергетики, не вважають запропоновану схему вигідною для себе. "Підприємству доцільно тримати розподільні і розрахункові рахунки в одному банку, тому що це прискорює процес зарахування коштів на потреби компанії безпосередньо після розподілу в НКРЕ", - говорить заступник голови правління великого банку, що побажав не називати себе. За його словами, це створює умови для того, щоб енергетики повністю переходили на обслуговування в держбанки і навіть переводили туди зарплатні проекти своїх співробітників.

"Я розумію, що уряд намагається вирішити проблему платежів за газ, але одночасно створюються умови для падіння дуже багатьох банків", - говорить банкір. На його думку, слідом за енергетиками з комерційних банків у державні почнуть мігрувати й інші фінансово стабільні клієнти, які не захочуть ризикувати проходженням своїх платежів через банки, що втрачають ліквідність.

Переглядів: 1568 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 05-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Де Ви поповнюєте свiй мобiльний телефон?
Всього відповідей: 608
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024