Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Неділя, 05-05-2024, 12:52:13
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 05-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 8 » Стоп-кадр
23:19:09
Стоп-кадр
Країна не потребує ріелторів, HR-фахівців і страховиків, їй потрібні програмісти, бухгалтери та кризові менеджери.

До січня 2009-го рівень безробіття в Україні досяг 3% активного населення - 930 тис. осіб. Але вже в січні, за словами директора Державного центру зайнятості Володимира Галицького, кількість українців, які звернулися до центрів зайнятості, зменшилася порівняно з груднем 2008-го на 45%, до 157 тис. осіб. Крім того, якщо наприкінці 2008 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями в службу зайнятості, скорочувалася в середньому на 2 тис. за добу, то наприкінці січня 2009 року - лише на 500 одиниць.

Однак зменшення кількості звернень до служби зайнятості пояснюється не покращенням економічної ситуації, а законодавчими змінами. Із середини січня претендувати на компенсаційні виплати з безробіття не можуть люди, які мають земельну ділянку, - тобто практично все сільське населення. Крім того, звільнені "за угодою сторін" можуть розраховувати на грошову компенсацію лише три місяці після втрати роботи - тепер право на допомогу з безробіття мають тільки офіційно скорочені працівники. До того ж, за словами Галини Морозової, директора консалтингової агенції Capital Human Resources, компанії масово поновили виплату зарплат у конвертах, легально демонструючи мінімальні оклади, а це означає, що навіть після скорочення колишні працівники таких компаній будуть практично позбавлені допомоги з безробіття. Таким чином, доцільність звернення до центрів зайнятості досить сумнівна.

Тим часом приватні кадрові агенції отримують сотні резюме на день. За словами Сергія Бєляєва, директора рекрутингової агенції "Навігатор", за два останні місяці кількість відкритих вакансій зменшилася в три-п’ять разів, тоді як потік резюме збільшився у два-три рази. "До середньої київської агенції електронною поштою надходить до 200–400 резюме на день", - стверджує Бєляєв.

Зайві люди

У лютому лави безробітних в Україні поповнювали HR-фахівці, менеджери з продажу авто, спеціалісти з кредитування та ріелтори. За останні чотири місяці попит на цих фахівців, за даними порталу rabota.ua, впав на 20–40%, заробітні плати скоротилися на 30–50%. Тільки в Києві за останні чотири місяці роботу втратили понад 3,5 тис. ріелторів. З жовтня минулого року у столиці закрилися приблизно 85% агенцій нерухомості. У Харкові функціонують не більш ніж 40% ріелторських компаній, у Дніпропетровську - близько 50%.

До 50% середньомісячного доходу втратили менеджери зі страхування, 90% заробітку яких сьогодні становлять відсотки від продажу (ще рік тому співвідношення ставки й відсотків у винагороді становило 50/50 або 40/60). "Більшість страхових фахівців працювали на ринок нерухомості, автомобілів і страхували життя. Продаж нерухомості та автомобілів практично зупинився. А страхування життя (до $500 на рік) стало надмірністю", - пояснює експерт порталу rabota.ua Максим Муровайко. Тож зараз заробіток менеджера зі страхування - 2–2,5 тис. грн на місяць.

За даними порталу JOB.ukr.net, впав попит на системних адміністраторів - обслуговувати стає просто нікого. У деяких компаніях персонал сам пристосовується налаштовувати комп’ютери та іншу техніку. В агенції Capital Human Resources відзначають зростання кількості безробітних технічних фахівців. "Виробничі підприємства зменшили обсяги випуску продукції (падіння промвиробництва в січні, за даними Держкомстату, 34% рік до року. - Прим. Контрактів) і не можуть утримувати колишню кількість працівників. Нескоро відновиться попит на спеціалістів з видачі кредитів, украй низьким попитом користуються фахівці з маркетингу та реклами, закриваються ЗМІ, відтак, не при ділі залишаються журналісти та редактори", - коментує Галина Морозова.

Піду в хороші руки

Рекрутери відзначають, що ті, хто втратив роботу під час кризи, готові розглядати позиції, значно нижчі за їхній професійний рівень, досвід і здібності - просто тому, що адекватної роботи не знаходять, а фінансовий запас міцності тане. Багато хто згоден на роботу не за фахом. За даними порталу rabota.ua, в інших спеціальностях себе пробують не менш ніж 25% тих, хто шукає роботу. І той, хто ще кілька місяців тому не ворухнув би й пальцем за 4 тис. грн на місяць, сьогодні готовий трудитися за 2 тис. грн. Учорашні працівники офісів звертають увагу на вакансії офіціантів, продавців, вантажників, водіїв, секретарів. "Тепер здобувача в першу чергу цікавить фінансовий дохід, а не престижність, спеціальність і місце роботи, - підтверджує тенденцію керівник рекрутингової агенції "Пропоную роботу" Розалія Кирилюк. - Щоправда, поки що здебільшого це фахівці, які не мають особливих навичок, приміром, продавці шукають вакансію офіціанта або навпаки".

Незамінних - немає

Найпопулярніша професія й у здобувачів, і в роботодавців - торговельні агенти та менеджери з продажу. За даними порталу rabota.ua, за чотири місяці, що минули з початку кризи, кількість вакансій у цій категорії збільшилася на 10%. "Менеджери з продажу, на відміну від маркетологів та HR-фахівців, приносять компанії реальні гроші. Зараз вони працюють за відсотки, а не на ставку. Приносиш гроші - отримуєш відсоток. Хто не справляється із завданням - звільняється", - коментує Максим Муровайко.

Виняток становлять менеджери з продажу авто - рівень їхніх доходів за останні три місяці впав удвічі, кількість вакансій скоротилася на 40%. Олександр, спеціаліст із продажу одного з харківських автосалонів, не отримує зарплату вже кілька місяців. "Нас майже повністю перевели на відсотки від продажу - вони становлять майже 90% місячного заробітку, - каже він. - А продажу мало. Якщо раніше ми продавали три автомобілі на день, зараз - три на місяць".

Але в інших сферах популярність продавців зростає. Попит з боку здобувачів пояснюється легкістю працевлаштування. "Компанії охоче беруть нових менеджерів із продажу, готових працювати за мінімальну ставку, додатково отримуючи відсотки, - пояснює аналітик порталу JOB.ukr.net Микола Тимошенко. - Але продаж зараз неактивний, тому плинність кадрів висока - здобувачі шукають компанію, де б їм запропонували ставку побільше".

До менеджерів з продажу останнім часом висувають підвищені вимоги. "Зараз роботодавець хоче бачити як мінімум фахівця з великим та успішним (що має бути підтверджено) досвідом у конкретному сегменті і з конкретною групою товарів, активною клієнтською базою та власним автомобілем", - відзначає Галина Морозова.

Втім, вимоги до кандидатів посилюються в усіх сферах. Ринок розвернувся, і тепер роботодавці диктують свої умови. "Зараз роботодавці шукають висококваліфікованих фахівців з досвідом роботи від п’яти років, - розповідає Розалія Кирилюк. - Вакансій не так багато, як здобувачів, тому всі вони зараз затребувані, хоча заробітні плати на 20–30% нижчі, ніж у жовтні". "Багато роботодавців, прагнучи економії, намагаються взяти замість двох-трьох працівників одного, але такого, який зможе працювати за трьох", - додає Сергій Бєляєв.

Милий мій бухгалтер

Головні бухгалтери - одна з небагатьох спеціальностей, що гарантує високу заробітну плату. За даними порталу JOB.ukr.net, за листопад–січень зарплата бухгалтера в середньому зросла на 12%. "Багато компаній переходять на чорну бухгалтерію - вести її непросто і небезпечно. Попит на бухгалтерів з великим досвідом роботи сьогодні великий", - стверджує Микола Тимошенко.

На 10% за останні три місяці зріс попит на кризових менеджерів. Серед інших найбільш затребуваних у роботодавців спеціальностей - відносно нова для України професія колектора, а також програміста інтернет-сегмента, які, між іншим, завжди були в дефіциті. "На інтернет-ринок криза суттєво не вплинула, він розвивається надалі, тому потреба в цих фахівцях, як і раніше, велика", - каже Микола Тимошенко. З початку кризи розмір зарплати програміста в середньому зменшився лише на 2%.

Мінімальних фінансових втрат (до 10%) зазнали медики, працівники телекомунікаційного сектору та юристи. "Попит на юристів зріс завдяки необхідності захищати компанії від позовів звільнених працівників. Крім того, юридичні компанії шукають фахівців, здатних вести судові розгляди з банками, наприклад, щодо випадків відмови у видачі депозитів", - пояснює Максим Муровайко.

Пацієнт радше живий

У квітні кількість безробітних українців перевищить 1,5 млн осіб - проти 930 тис. осіб, зареєстрованих у службах зайнятості країни до кінця січня нинішнього року. До початку 2010-го, за прогнозом Держслужби зайнятості, безробіття досягне 3 млн, або 7,7% економічно активного населення (на початку 1990-х років цей показник досягав 11,7%). Ще загрозливіший прогноз дає Секретаріат президента. За словами заступника глави Секретаріату Романа Безсмертного, кількість безробітних може перевищити 3,5 млн осіб уже до кінця березня навіть без урахування працюючих неповний робочий день або неповний тиждень.

Прогнозувати ситуацію рекрутери не беруться. Але запевняють - масових скорочень високопрофесійних фахівців не буде. "Спеціалістам високого рівня звільнення не загрожує, компанії піклуються про збереження кваліфікованого "генофонду" і ключовим людям зарплату не урізують", - вважає Галина Морозова. "За останні два тижні падіння ринку зупинилося. Нові вакансії починають відкриватися в більшості наших клієнтів", - оптимістично додає Сергій Бєляєв.

Рекрутери без роботи

Наприкінці 2008 року попит на послуги кадрових агенцій упав на 70–80%, дані рекрутингової агенції "Навігатор". Кількість замовлень регіональних компаній, особливо в містах з населенням менше 500 тис., у грудні–січні впала майже до нуля. Штат окремих невеликих кадрових агенцій скоротився з 10–15 до 1–2 осіб. Першими постраждали спеціалізовані агенції, що працювали у вузьких галузях, а також фірми, що надавали лише одну послугу - безпосереднього підбору персоналу. Багато кадрових компаній почали надавати платні послуги для здобувачів. Так, близько 40% агенцій пропонують персональний пошук роботи, розсилання резюме, консультації щодо кар’єри тощо. Вартість послуг у середньому по ринку України варіюється від 30–50 грн за складання резюме до 50% від першої зарплати у випадку знаходження нового робочого місця. Поповнився й перелік послуг для роботодавців: дослідження заробітних плат на замовлення, аутстафінг (агенція бере на себе зобов’язання з кадрового адміністрування працівників клієнта), аутплейсмент (допомога в працевлаштуванні звільнених співробітників) тощо.

ЕКСПЕРТиза

Максим, Муровайко, експерт порталу rabota.ua:

Які фахівці втрачають роботу під час кризи?

- Здебільшого працівники компаній, пов’язаних із ринками автомобілів, нерухомості та фінансів - банки припинили видавати кредити, люди перестали купувати квартири й машини. Відповідно, за останні три місяці помітно впав попит на страхових агентів, менеджерів з автопродажу, ріелторів, фахівців із кредитування. Ще одна незатребувана категорія - фахівці з підбору персоналу. За останні кілька місяців у Києві звільнено близько 80% HR-директорів. Немає необхідності формувати великі колективи, оскільки компанії вже не розширюються. Функцію підбору персоналу переклали на звичайних HR-менеджерів або навіть бухгалтерів.

Звільненим доводиться освоювати нові професії?

- Так, люди почали опановувати суміжні, більш затребувані спеціальності. Той, хто раніше був менеджером із продажу автомобілів, зараз продаватиме, приміром, продукти харчування. Якщо раніше з новими професіями експериментували заради інтересу, то сьогодні це життєва необхідність, можливість отримати бодай якийсь заробіток.

Які спеціальності сьогодні найбільш затребувані в Україні?

- Здебільшого це фахівці, яких, грубо кажучи, породила криза. Наприклад, кризові менеджери, яким власники підприємств готові платити за шанс вибратися зі скрути з найменшими втратами. Зростання неплатежів за виданими кредитами робить актуальними послуги фахівців зі стягнення боргів - колекторів, яких до кризи в Україні практично не існувало. Затребувані й ті, хто безпосередньо забезпечує виручку. Наприклад, менеджери з продажу - вони, на відміну від маркетологів та HR-керівників, здатні принести компанії реальні гроші.

Як змінилася ситуація на українському ринку праці за останні місяці?

- Ринок застиг. Масових звільнень на початку року не було. Але й здобувачів не поменшало. Одні компанії залишають ринок, інші знову набирають працівників - хтось тому, що в паніці скоротив надто багато людей, хтось шукає персонал ще дешевше, хтось за одну зарплату хоче отримати маркетолога, PR-менеджера та рекламіста в одній особі.

У найближчі півроку ситуація стабілізується чи погіршиться?

- Дехто вважає, що влітку буде чергова хвиля звільнень, інші вже до кінця літнього сезону очікують стабілізації. Але я думаю, що швидкого поліпшення ситуації очікувати не варто - поки що для таких прогнозів немає перед-умов.

Галина Морозова, директор консалтингової агенції Capital Human Resources:

Чи змінилися доходи українців за останні три місяці?

- У гривневому еквіваленті зарплати зменшилися на 20–30%, у доларовому - до 50%. Багато компаній перед новим роком скоротили зарплати на 30%, а в січні перевели прив’язані до долара зарплати у гривню за докризовим курсом 5 UAH/USD.

Кількість вакансій за цей період зростала чи навпаки - падала?

- У лютому число вакансій порівняно з січнем трохи зросло. Але здобувачів усе одно значно більше. Якщо в Києві на одну вакансію претендує близько п’яти осіб, то в регіонах цей показник уже досяг 25–30. Тобто вакантні місця є, але здобувачеві через високий конкурс найчастіше важко потрапити на співбесіду.

Чи змінилися вимоги роботодавців до претендентів?

- Керівництво компаній намагається досягти виконання кількох функцій одним працівником. Приміром, найпоширеніше явище - поєднання позицій генерального й комерційного директора, фінансового директора і головного бухгалтера, маркетолога і фахівця з PR. Скрупульозно почали ставитися до перевірки рекомендацій, вивчати причини звільнення, справжні мотиви працевлаштування тощо. Ціна помилки зараз значно вища, ніж у спокійніші та ситі часи. Посилили вимоги й до базової освіти - часто роботодавець наполягає на ідеальній відповідності диплома кандидата вимогам, зазначеним у заявці, й інші варіанти навіть не розглядає.

А як змінилися умови праці вже найнятих працівників?

- Сума загальної винагороди тепер ще більше залежить від результатів праці. Соціальний пакет скоротили або посилили умови його використання. Робочий день за замовчуванням збільшився в середньому до 10 годин. Це пов’язано зі скороченням чисельності персоналу та перерозподілом навантаження серед тих, хто залишився. Але є й позитивна тенденція - багато роботодавців намагаються зберегти робочі місця й рівень зарплати, звільняють або урізують оплату лише тоді, коли інакше вже не можна. Гадаю, такі компанії зможуть і зберегти репутацію, і підвищити лояльність своїх працівників.

Переглядів: 1523 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 05-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Сайту потрібен форум?
Всього відповідей: 37
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024