Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Середа, 01-05-2024, 03:18:27
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 01-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 16 » Врятуй і збережи
22:28:37
Врятуй і збережи
Як середньому українцю сховати 158 млрд готівкових гривень. Були випадки, коли заради кількасот тисяч доларів грабіжники виносили з будинків і півтонні сейфи.

У жовтні минулого року, буквально за два тижні до різкого падіння гривні, киянка Марина Даниленко встигла продати двокімнатну квартиру. "За неї мені віддали $140 тис., а за два місяці вона коштувала вже $80 тис.", - розповідає Марина. Вкласти виручену суму в справу під час кризи вона побоялася, довірити гроші банку й оформити депозит - тим більше. Проблеми Марини близькі й зрозумілі тисячам українців, у яких на початок кризового року на руках опинилося, за офіційними даними, 158 млрд грн, 25 млрд із яких було знято з банківських рахунків лише в жовтні–грудні 2008.

На початку цього року Марина поклала гроші в банківську скриньку. Однак, як стало відомо Контрактам, на сьогодні всі банківські сейфи в Києві вже зайняті. У цій ситуації щасливі власники великих сум змушені або ставати в чергу на банківські сейфи, або ховати готівку в іншому надійному місці.

Домашнє завдання

За офіційними даними МВС, щодня в Києві відбувається від 7 до 10 квартирних пограбувань. "У нас був період наприкінці минулого року, коли ми фіксували по 14–17 крадіжок на день і злякалися, - раптом це виявиться постійною кризовою тенденцією. Дякувати Богові, це був просто передсвятковий сплеск", - зазначає начальник Центру громадських зв’язків МВС Володимир Поліщук.

Попри те що квартира - найуразливіше місце для зберігання грошей, бувають випадки, коли ризик все-таки виправдовує себе. "Перед тим як залізти в чиюсь квартиру, професійні злодії ведуть стеження за хазяями, витрачають чимало часу на підготовку й усвідомлюють, на який ризик ідуть. Тож здобич менш ніж $10 тис. їх зазвичай не цікавить", - розповідає директор компанії "Міжбанківська служба безпеки - СКІФ" Віктор Момот. Спуститися до рівня небагатої квартири професійні домушники можуть лише за наводкою.

"Всі доморощені рецепти боротьби із квартирними злодіями викликають у того, хто хоч раз побував у слідчо-оперативній бригаді, поблажливий сміх", - каже Володимир Поліщук. За його словами, хороші двері, кілька циліндрових замків, ґрати та ударостійка плівка на вікнах дають змогу убезпечитися лише від наркоманів, які не мають спеціальних навичок. Проте й ці засоби захисту не завадять. "Очевидно, що будь-який, навіть професійний грабіжник обмежений у часі, відповідно, у будь-якому разі завдання хазяїна квартири полягає в тому, щоб відтягнути час, за який грабіжник дістанеться до грошей", - зазначає заступник директора торговельного департаменту охоронної компанії "Венбест" Роман Болочко. Він наголошує, що навіть у незахищеній квартирі можна хоча б не допомагати грабіжникам. Для цього є сенс принаймні збільшити кількість дверей, які зачиняються на замок.

Це стосується й так званих безпечних місць. "Заради бога, тільки не треба закопувати гроші під розлогий дуб і ховати їх у книжках", - скаржиться колишній оперативник СБУ, а нині бізнесмен Віктор Громницький. За його словами, банка з доларами, закопана в саду, - найвірніший спосіб позбутися їх назавжди. "По-перше, неможливо передбачити поведінку ґрунтових вод, не кажучи вже про простий дощ. По-друге, бактерії, яких ви закопаєте під землю разом із грошима, просто з’їдять долари", - вважає Віктор Громницький. За його словами, універсального рецепта безпечного місця не існує. "Головна умова - його оригінальність і важкодоступність. Наприклад, можна сховати гроші під чимось дуже важким, прикрученим до підлоги. Змайструвати невелику подвійну стінку в шафі. Максимально ускладнити доступ до грошей. У будь-якому разі, грабіжникам просто бракуватиме часу, щоб рознести вщент усю квартиру. "Загалом, запаяна металева коробка, приварена до батареї - найнадійніший домашній сейф", - сміється колишній СБУшник.

Утім, усі ці аматорські прийоми розраховані на таких самих аматорів зламу. Професіоналам може протистояти лише професійна апаратура.

Стоп-сигнал

Один із найефективніших засобів захисту житла - сигналізація. За даними МВС, лише 3% столичних квартир обладнано сигналізацією. "Сенс сигналізації полягає в тому, щоб не дати грабіжниками часу для ретельного пошуку", - розповідає Роман Болочко. Згідно з нормативами, охоронна бригада має приїхати за 10 хвилин. Імовірність того, що цінності залишаться цілими, становить 99%.

Крім сигналізації, квартиру можна обладнати сейфом. Однак це виправдано далеко не завжди. Витрати на те, щоб підключити квартиру до сигналізації, не перевищать 2,5–3 тис. грн. Місячна абонплата становить близько 200–300 грн. А ось хороший сейф коштує кілька тисяч умовних одиниць (щонайменше 20 тис. грн).

"Проблема в тому, що у квартирах вмонтувати в стіну сейф майже неможливо, бо треба порушувати цілісність тримальної стіни. А купувати сейф вагою менше півтони не має сенсу - ви одразу ж покажете злодіям, де зберігаєте найдорожче, і вони його винесуть. Були випадки, коли заради кількасот тисяч доларів грабіжники виносили з будинків і півтонні сейфи", - розповідає Роман Болочко.

Щоправда, зв’язка "сейф-сигналізація" дає майже 100% гарантію від втрати майна. "Ваш сейф просто включать у схему сигналізації, поставивши на нього датчик руху й удару. Якщо хтось спробує відкрити його або зрушити з місця, спрацює сигнал", - повідомляє Роман Болочко. У цієї зв’язки є й інші переваги. По-перше, під захистом перебувають усі цінності, зокрема картини, дорога техніка та інше добро, яке неможливо сховати в банківській скринці. Крім того, гроші та коштовності завжди перебувають під рукою. Єдине, від чого не захищають сигналізація та сейф, - це розбійний напад. Вибір між грошима й життям, хоч і не найскладніший, але напевно один із найнеприємніших.

Усі в банк

Всі опитані Контрактами експерти одностайні в тому, що в умовах кризи банківська скринька - найнадійніший спосіб урятувати цінності від грабіжника. Якщо ви зняли депозит, найкраще ці гроші взагалі не виносити за межі фінансової установи.

Скриньку може відкрити тільки орендар після пред’явлення паспорта й працівник банку, кожен своїм індивідуальним ключем. "Позаторік у Києві було офіційно зареєстровано лише один випадок пограбування банківських сейфів. Тоді зловмисник діяв у змові із працівником банку і обчистив кілька скриньок, виготовивши копії ключів і власника, і банку", - розповідає Володимир Поліщук.

Експлуатація сейфу коштує порівняно недорого - в середньому 500 грн за ключ і по 5–7 грн на день за оренду самої скриньки. За рік на оренду доведеться витратити від 1800 до 2500 грн. "Сейфи перебувають під землею, у депозитарії. Це місце в кожному банку охороняється найбільше", - зазначає Віктор Момот.

Але й у цього способу зберігання грошей є свої вади. По-перше, цінності, що знаходяться в ячейці, не страхуються. По-друге, те, що можуть не встигнути грабіжники, за них може зробити інфляція чи пожежа.

Топ-5 способів зберігання готівки. Рейтинг надійності

1 Банківський сейф. Проте навіть банки іноді грабують. А цінності, що знаходяться у скриньці, не страхуються.

2 Сигналізація - гарне рішення в тому випадку, якщо вдома багато цінностей, які неможливо сховати в банківській скриньці.

3 Сейф - додаткова страховка в тому випадку, якщо в домівці встановлено сигналізацію. Сам по собі сейф не врятує - він одразу привертає увагу грабіжника.

4 Пасивна безпека - надійні замки, міцні двері й важкі ґрати можуть захистити будинок від випадкових гостей, але не від професійних злодіїв.

5 "Хитрі місця" - хороше доповнення до пасивної безпеки. Хитрими місцями не можуть бути книжки, сантехніка, взуттєві коробки, білизна, матраци та інші предмети інтер’єра. Серед найбезпечніших місць - схованки під кахлем, підлогою й у стінах. Ці місця потребують надто ретельного обшуку, на який у злодія зазвичай бракує часу.

Практика зі зламом

Віктор Момот, директор "МСБ-СКІФ"

- Я 27 років пропрацював у ВБРСВ, тож на обшуках доводилося бувати багато разів. У мене було кілька цікавих випадків. У 1960 роках у Союзі тільки з’явилися вбудовані в стіну дзеркальні бари. Вони складалися із двох частин, перегороджених дзеркалом, оберталися навколо своєї осі. Виглядав бар як ніша у стіні. Отже, зловмисник сховав гроші на звороті бара, сподіваючись, що ми не здогадаємося про обертання. Це, зізнатися, було хитро. Бо я, наприклад, такий бар бачив уперше в житті. Ще в мене був цікавий обшук у приватному будинку в Молдавії. Частина вкрадених грошей - 30 тис. крб - була закопана в саду в банці, а ще 30 тисяч злодій сховав на дні великої скрині із зерном.

Переглядів: 1804 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 01-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024