Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Середа, 01-05-2024, 09:32:57
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 01-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 16 » Навіщо банки в Україні нарощують капітал
22:37:12
Навіщо банки в Україні нарощують капітал
Газета "Дело" склала рейтинг фінустанов за рівнем достатності капіталу. Як виявилося, за цим показником лідирують далеко не великі банки.

Перевірка банків першої групи показала, що загальна потреба в докапіталізації цих фінансових установ - 24,7 мільярда гривень. За різними оцінками, усій банківській системі країни необхідно буде збільшити капітал на суму від 50 до 70 мільярдів гривень. Уряду передбачається виділити тільки 44 мільярда гривень на докапіталізацію. Уже зараз багато аналітиків говорять, що не всі банки зможуть збільшити капітал. Однак у цій ситуації є фінустанови, яким взагалі не потрібно негайно шукати кошти на збільшення капіталу в акціонерів або в держави. Саме тому "Дело" склало рейтинг банків за рівнем достатності капіталу.

Виявляється, у кращих умовах не найбільші за розміром активів банки. Найчастіше це або ті з них, яким збільшили капітал іноземні акціонери, або ті, хто не займався активною видачею ризикових кредитів фізичним особам. Так, лідером рейтингу за достатністю капіталу виявляється БТА Банк із показником 0,527. За ним іде Ощадбанк із показником 0,275, далі - банк "Фінансова ініціатива" з показником 0,230, потім Сітібанк Україна - 0,218.

При цьому державні банки фактично змогли потрапити в цей рейтинг завдяки тому, що в грудні минулого року уряд значно збільшив їхній капітал. Так, капітал Ощадбанку було збільшено на 11,7 мільярда гривень - до 15,47 мільярда, а Укрексімбанку - на 3,7 мільярда гривень - до 4, 5 мільярди. БТА Банк значно збільшив капітал за рахунок казахстанських акціонерів.

Фінустанови з високим рівнем достатності капіталу не тільки можуть спокійно себе почувати у важкі для всього ринку часи. Більше того, вони одержують конкурентну перевагу, тому що можуть оперативно виконувати платежі, що клієнти тепер особливо цінують. "У банків, які можуть виконувати платежі в точно призначений день, з'являються нові клієнти. Найчастіше це корпоративні клієнти, які раніше обслуговувалися в банках, де тепер введена тимчасова адміністрація", - розповідає голова правління Терра Банку Сергій Щербина.

Зростання активів виявилося віртуальним...

Дотепер банкірам вистачало джерел для поповнення капіталу, у випадку якщо активи росли занадто швидко. Багато фінансових установ одержували настільки серйозний прибуток, що за необхідності збільшували капітал. Однак осінь минулого року піднесла фінансовій системі неприємний сюрприз. Активи банків значно виросли, хоча нові кредити фактично не видавалися. Це пояснюється зростанням курсу долара, адже саме в цій валюті була видана значна частина кредитів. З початку жовтня 2008 року до початку січня 2009-го офіційний курс долара виріс на 58,7% (з 4,85 гривні до 7,7 гривні). При цьому реальне кредитування в період з жовтня по листопад було значно знижене, а деякими фінустановами і зовсім припинене. Банки опинилися в парадоксальній ситуації. Нові кредити не видаються, а зростання активів настільки значне, що банку необхідно збільшувати капітал.

Неповернення стали новою реальністю

Одночасно з віртуальним зростанням активів банки зіткнулися зі зниженням реальних платежів по кредитах. Так, за даними НБУ, рівень проблемних кредитів за минулий рік збільшився з 1,31 до 2,27% від загального розміру активів усієї банківської системи. В абсолютному вирахуванні обсяг проблемних кредитів виріс за минулий рік у три рази - з 6,35 до 18,02 мільярда гривень.

Однак, за даними колекторських компаній, ситуація набагато гірша - загальний обсяг прострочених кредитів тільки по позиках, виданих фізичним особам, становить близько 40 мільярдів гривень, це близько 15% від кредитів громадянам. Для того щоб убезпечити себе від нових неповернень, банкіри змушені були майже весь отриманий прибуток заморожувати як резерви під проблемні кредити.

Це позбавило банки ще одного джерела надходження коштів - прибутку. "Якість раніше виданих кредитів з економічним спадом і зниженням доходів населення стрімко погіршується. Приміром, менеджмент УкрСиббанку недавно озвучив цифру - 12% проблемних кредитів. Поряд зі зниженням доходів банку і переоцінкою доларових кредитів за новим курсом зниження якості активів приводить до збитків, що, у свою чергу, негативно впливає на капітал.

Тому фінустановам потрібна рекапіталізація", - говорить старший аналітик ринку облігацій інвестиційної компанії Phoenix Capital Марія Майборода.

Чи існує надійне джерело?

Зростання курсу долара зневірило багатьох вкладників у стабільності національної валюти, і люди почали масово забирати свої депозити з банків. Банкірів не врятував навіть мораторій на дострокове повернення вкладів, введений Нацбанком. Усього з початку жовтня депозити фізичних осіб у гривні зменшилися на 26,72 мільярда гривень, або на 21,1%, а депозити фізичних осіб у валюті - на 3,46 мільярда доларів, або на 22,09%.

Хто як вирішує проблему

Багато банків, зіткнувшись із усіма нинішніми проблемами, просто змушені збільшувати капітал. Причому не всім вдається зробити це самотужки. Дочірні банки іноземних фінансових установ збільшують свої капітали за рахунок материнських банків. Інші банки змушені просити грошей на докапіталізацію в держави. Наприклад, Родовід Банк звернувся по допомогу до уряду, подібне питання на зборах акціонерів збираються розглянути і власники Укргазбанку.

Державним банкам - Ощадбанку та Укрексімбанку - уже були надані кошти для збільшення капіталу ще в грудні минулого року. Інші змушені шукати нових акціонерів. Так, Промінвестбанк, проблеми якого почалися восени минулого року, тепер належить не Володимиру Матвієнкові, а російському Зовнішекономбанку. Зважаючи на все, частина фінустанов і далі змушена буде шукати нових інвесторів або просити кошти у держави.

Спокійно зможуть пережити ці часи банки, у яких збалансовано кілька важливих показників. "Зараз краще тим банкам, у яких не тільки високий рівень достатності капіталу, але й збалансована якість портфеля кредитів і портфеля пасивів", - вважає заступник голови правління банку "Контракт" Павло Крапівін.

Переглядів: 1578 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 01-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024