Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Неділя, 05-05-2024, 15:23:28
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 05-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Березень » 28 » Не в той бік
23:18:29
Не в той бік
Стокгольмський арбітраж провів попереднє слухання справи за позовами RosUkrEnergo (RUE) до НАК "Нафтогаз України" про стягнення понад $600 млн і повернення газу зі сховищ України ще на $3 млрд. Розгляд позовів по суті відбудеться наприкінці травня.

Ще тиждень тому їх перспектива викликала сумнів, тому що один з акціонерів RUE - "Газпром" - не підтримував позицію трейдера і навіть виключив його зі схеми поставок газу в Україну. Але конфлікт, що розгорівся на початку тижня навколо модернізації української газотранспортної системи, змусив колишніх партнерів консолідувати зусилля в суді.

Вчора джерело в "Газпромі" розповіло, що в Стокгольмському арбітражному суді 24 березня були заслухані позиції сторін за позовами RosUkrEnergo (50% належить "Газпрому", 45% - підприємцеві Дмитру Фірташу і 5% - Івану Фурсіну) до НАК "Нафтогаз України". "Суд об'єднав кілька позовів в одне виробництво.

Суть їх полягає в тому, щоб повернути заборгованість 'Нафтогазу' в обсязі понад $600 млн за газ, спожитий Україною в 2008 році, а також примусити НАК підняти зі сховищ і транспортувати до кордону з Польщею до 11,5 млрд кубометрів газу", - розповів співрозмовник. Прес-секретар "Нафтогазу" Валентин Землянський підтвердив, що попереднє засідання суду пройшло, але від коментарів відмовився. Директор East European Gas Analysis Михайло Корчемкін з урахуванням падіння цін на газ в II кварталі 2009 року оцінює другий позов у грошовому вираженні в $3 млрд.

Партнер юридичної фірми "Правові партнери" Андрій Доманський відзначає, що перемогу в стокгольмському суді може забезпечити тільки консолідована позиція акціонерів RUE. "Якщо один з директорів компанії дасть свідчення на користь Дмитра Фірташа, а інший - проти, це принесе серйозні шанси захисту 'Нафтогазу'", - вважає юрист. Раніше перший заступник голови правління "Нафтогазу" Ігор Діденко заявляв, що виконавчий директор RUE від "Газпрому" Микола Дубик підписав угоду про продаж 11 млрд кубометрів спірного газу "Газпрому". А призначений Дмитром Фірташем виконавчий директор Дмитро Глібко відмовився це зробити.

Однак джерело, близьке до Дмитра Фірташа, уточнило, що на засіданні суду "Газпром" підтримав вимоги RUE. Зміну позиції монополії, яка звинуватила трейдера в розпаленні газової війни Росії та України на початку року, співрозмовник пояснює тим, що в понеділок була підписана газова декларація ЄС і України, у якій міститься ініціатива покупців закуповувати весь російський газ на російсько-українському кордоні. Цей документ викликав жорстку критику з боку Москви.

Втім, Україна і без того вже готова піти назустріч Росії. Як розповіло джерело в апараті прем'єр-міністра України, намір Юлії Тимошенко залучити інвестиції на модернізацію української газотранспортної системи (ГТС) не було підтримано Токіо. "Японці під час переговорів старанно уникали теми інвестицій у модернізацію ГТС України, хоча й запропонували допомогти своїми фахівцями", - пояснив співрозмовник.

Після візиту в Японію Тимошенко проявляла вже набагато більше лояльності до Росії, ніж декількома днями раніше в Брюсселі. Прем'єр запевнила, що Росія буде учасником проекту реконструкції ГТС України. "Я переконана, що найближчим часом усі непорозуміння між Росією і Євросоюзом будуть зняті, і Росія стане повноправним учасником цих процесів", - заявила вона, уточнюючи, що ГТС при цьому обов'язково залишиться у власності України.

У Москві на зміну поглядів Тимошенко взаємністю поки не відповіли. Як розповіло джерело в "Газпромі", призначені на 8 квітня міжурядові консультації Росії та України, де передбачалося виділити Києву $5 млрд, відкладені на невизначений час, і до одержання пояснень із української сторони їх дата названа не буде. Крім того, "Газпром", який мовчав перші кілька днів, нарешті, відреагував на брюссельську декларацію.

"Несанкціонована зміна режимів роботи української ГТС (про що домовлялася Юлія Тимошенко в Брюсселі) відразу позначиться не тільки на експортних контрактах, але й на процесі видобутку російського і центральноазіатського газу, що може викликати непередбачені наслідки на всьому євразійському просторі. Очевидно, що нормальне функціонування системи газових поставок може бути забезпечене тільки координацією всіх технологічних ланок і процесів від видобутку і транспортування до споживання газу.

Іншої альтернативи нема", - заявив член правління, начальник департаменту з транспортування, підземного зберігання і використання газу російської монополії Олег Аксютін.

Позиція "Газпрому" - елемент тиску на Україну, розрахований на те, щоб Росію допустили до управління українською ГТС, вважає член комітету Верховної ради з ПЕК, радник прем'єр-міністра Олександр Гудима. "Російський прем'єр Володимир Путін буде виглядати дуже некрасиво, якщо, всупереч своїм заявам, спрямованим проти Дмитра Фірташа, "Газпром" підтримає українського підприємця. Думаю, дії "Газпрому" з підтримки Фірташа в суді - погроза, яка не буде реалізована", - впевнений він.

Як "Нафтогаз" і RUE сперечалися за газ

Конфлікт за спірні 11 млрд кубометрів газу почався після підписання 22 січня прем'єр-міністром Юлією Тимошенко угод з "Газпромом" про закупівлі російського газу.

Тоді НАК "Нафтогаз України" зажадала від "Газпрому" забезпечити її 4,5 млрд кубометрами дешевого газу, необхідного для збереження низької ставки на транзит російського палива територією України.

У відповідь "Газпром" переуступив "Нафтогазу" право вимоги від RosUkrEnergo (RUE) $1,7 млрд у вигляді фінансових коштів або у вигляді 11 млрд кубометрів газу ( $154 за тисячу кубометрів). Пізніше, посилаючись на право вимоги, "Нафтогаз" продав цей газ "Газпрому", а той, у свою чергу, - НАК.

Це дало можливість розмитнити газ і почати його продаж в Україні. 2 і 5 лютого позови RUE були подані до європейських судів у зв'язку з відмовою "Нафтогазу" поставляти газ швейцарської компанії з українських підземних сховищ, а 10 березня RUE подала позов до Стокгольмського арбітражного суду, зажадавши повернення 11 млрд кубометрів газу або відшкодування його вартості.

Переглядів: 1322 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 05-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Де Ви поповнюєте свiй мобiльний телефон?
Всього відповідей: 608
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024