Саїйт рекламно – інформаційних оголошень П`ятниця, 26-04-2024, 04:44:55
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 26-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Травень » 5 » Шляхетний у борг
10:31:39
Шляхетний у борг
Усе більше українців позичають в інтернеті. Замість виплати відсотків потрібно лише розповідати кредиторові про те, як будуть працювати його гроші

Чоловік Олени Кульбіт працював на невеликій фабриці в Івано-Франківську, де займався виготовленням дерев'яних сувенірів. Коли його скоротили, він переніс виробництво додому і підключив до роботи дружину та двох синів. Готові вироби сім'я продає в магазині, обладнаному в їхньому власному будинку.

Оптовим покупцям товар привозять на своєму фургоні, що придбали спеціально для цих потреб. Зараз Олена просить позичити їй 7,5 тис. грн. на закупівлю сировини для виробництва - щоб збільшити капіталообіг сімейного бізнесу і отримати додатковий прибуток. Гроші потрібні на відновлення будинку, що минулого літа горів.

96% повернення

Це одна із сотень тисяч історій, опублікованих на сайті Kiva.org - найпопулярнішому порталі, присвяченому некомерційному мікрокредитуванню. За статистикою, щотижня 3900 підприємців, що розповіли про себе на сайті, одержують позики від 18 тис. кредиторів на загальну суму $1,548 млн. Олені з Івано-Франківська вже перерахували 21% від необхідної суми. На її сторінці можна подивитися, від кого надійшли гроші: серед кредиторів - 22 американця, чотири канадці, один португалець і один німець. Більшість із них позичили припустимий мінімум - $25.

- Це люди різного статку. Середній клас, заможні бізнесмени, корпорації - наприклад, McDonald's і Burger King. Є і студенти, і навіть школярі. Видавати мікрокредити стало особливо модно після того, як Kiva побувала на шоу Опри Уінфрі, а винахідник мікрокредитування Мухаммед Юнус в 2006 році одержав Нобелівську премію миру, - розповідає Фокусу Андрій Барков, директор українського представництва міжнародної благодійної організації Hope - "Надія України".

Його колектив знаходить у країні потенційних позичальників і виступає гарантом перед кредиторами.

Позичальники із усього світу на Kiva.org здебільшого ремісники. Україна ж представлена переважно ринковими торговцями.

- Справа в тому, що кредиторам потрібні історії, - пояснює Андрій, - а в людей, які стоять на ринку, такі історії є. Адже вони, зазвичай, колишні вчителі, інженери, учні.

Сьогодні вони самі виходять на зв'язок із благодійною організацією, ті, хто вже брав участь у програмі, приводять знайомих. Така порука вітається, оскільки відсіває претендентів з поганою репутацією. Якщо ж позичальник не погашає заборгованість у зазначений термін, це позначається на іміджі організації - партнера Kiva.org. У цьому випадку її підопічним кредитори будуть менш охоче позичати гроші. Щоправда, як свідчить статистика Міжнародного банку реконструкції та розвитку, за 30 років активних робіт з мікрокредитування в усьому світі повернення позик склало 96%.

Ми потайливі

Українці могли б одержувати в десятки разів більше кредитів, якби були більш відкритими, вважає пан Барків. Джек Джонсон з Нью-Гемпшира, позичаючи Івану Петренку з Нової Лепетихи, не одержує дивідендів - замість цього він хоче знати, як справи в Івана: чи купив він новий кіоск, чи залатав дах, чи зібрав урожай. Автоматично генерований RSS-канал сайту дозволяє стежити за оновленнями в реальному часі - створюється унікальна для кожного кредитора стрічка новин: скільки пончо продала його позичальниця-ткаля з Мексики, які мережі купив рибалка з Африки, як успіхи в афганця, що позичив гроші на підручники для сина.

- Загалом, кредиторові хочеться, щоб гроші приносили користь. Але наш Петренко не хоче звітувати, - говорить Андрій.

Щоправда, у більшості випадків українським позичальникам просто нема чого розповісти своїм благодійникам: кредити не стільки дають їм можливості розширити бізнес, скільки допомагають зберегти існуючий, вижити.

За кордоном благодійні організації проводять тренінги для позичальників, щоб ті грамотно розпоряджалися отриманими коштами. Безкоштовне навчання пропонує і "Надія України", але позичальники до таких послуг ставляться скептично. За словами Андрія Баркова, вони вважають, що вже мають всі необхідні знання: мовляв, за 20 років роботи на ринку зрозуміли, що до чого.

- Ми хочемо, щоб люди навчилися хоча б вести облік доходів і витрат, але безуспішно. На тренінги приходять одиниці, - розповідає пан Барків. - Зате є приклади, коли навчання допомагало підприємцям зростати. Була в нас у Запоріжжя одна людина - володіла п'ятьма-шістьома кіосками, потім стала великим начальником у мережі супермаркетів.

Банкір для бідних

Дохід банку від кредиту у розмірі $10 млн. порівняємо з доходом від ста кредитів по $100 тис., але операційні витрати в першому випадку в сто разів менші. Тому банку невигідно займатися дрібними операціями. Вони встановлюють транзакційні збори, які роблять операції з невеликими сумами невигідними для клієнтів. Мухаммед Юнус, створюючи свій банк, мислив зовсім інакше. Він задумався про створення системи мікрокредитування в 1974 р., коли довідався, що 42 жителі одного бідного бангладешського селища для здійснення своїх планів потребують загальну суму $27.

Юнус почав брати позики в банках і позичати гроші незаможним ремісникам. Незабаром він виявив, що ті справно повертають позики. Молодий доктор економічних наук перетворився в "банкіра для бідних". Сьогодні заснований ним банк Grameen обслуговує 7 мільйонів позичальників, 97% з яких - жінки. Як пояснив пан Юнус в інтерв'ю Фокусу, "у жінок відповідальність набагато вища, жінки завжди більше уваги приділяють дітям, вони думають про майбутнє - як вибратися з убогості". Розмір виданих банком Grameen мікрокредитів досяг $6,5 млрд., з яких 98,4% повертаються повністю і вчасно.

Переглядів: 1698 | Додав: grad | Теги: Банкір, мікрокредит, позичальників, гроші, бідних | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 26-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024