Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Четвер, 28-03-2024, 09:07:21
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 28-03-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Травень » 11 » З жару бісяться
20:54:16
З жару бісяться
Спад

Ні підсумки минулого року, ні показники I кварталу 2009 р. поки не тішать броварників. Нагадаємо: у 2008 р., порівняно з 2007 р., виробництво пінного в Україні виросло всього на 1,5%. За словами Галини Коренькової, генерального директора ЗАТ "Укрпиво" (м.Київ; з 1993 р.; 43 підприємства), "падіння обсягів виробництва і продажів пива в Україні, що почалося в червні 2008 р., триває".

За даними офіційної статистики, в I кварталі 2009 р. виробники зварили 55,6 млн дал бурштинового напою, це майже на 14% менше, ніж за перші три місяці 2008 р. Великі пивоварні компанії, що втримують 95-96% ринку, із січня по березень 2009 р., порівняно з I кварталом 2008 р., скоротили випуск продукції хто на 10-15%, а хто і на 24%. Традиційно перед початком сезону броварники активно нарощують виробництво пінного, цього року через кризові явища в економіці традиція була порушена.

"У зв'язку із трохи зниженим попитом на пиво (як за рахунок сезонності, так і за рахунок падіння доходів українців) виробники не поспішають робити запаси на літній сезон", - відмітила Олена Гарбарчук, директор з продажів і маркетингу ЗАТ "Оболонь". За даними броварників, особливо помітно знижується попит на дешеве пиво. "Люди заощаджують. Це чітко простежується в сегменті дешевого пива - найбільше скорочення продажів спостерігається саме тут", - сказав Олександр Говядін, фінансовий директор компанії "Славутич", Carlsberg Group.

Якщо деякі невеликі компанії зменшили виробництво пива у кварталі 2009 р., порівняно з аналогічним періодом 2008 р., на 20%, то інші – взагалі зупинили випуск даної продукції. За даними ЗАТ "Укрпиво", цього року в країні варять пиво на шість підприємств менше, ніж у 2008 р. Не працюють, зокрема, ЗАТ "Ніжинське пиво", ЗАТ "Черкаське пиво", ЗАТ "Ізюмська пивоварна компанія", ВАТ "Імперія С" (м. Кіровоград), ВАТ "Мелітопольський пивзавод", ТОВ "Запорізький пивоварний завод" (два останніх підприємства з листопада 2007 р. входять до складу ТОВ "Українська пивна група"). Крім того, призупинили роботу і не відвантажують товар через відсутність попиту солодові заводи.

Відсутність обігових коштів, кредитні зобов'язання, подорожчання енергоносіїв і сировини (через зростання валютного курсу), падіння попиту на продукцію - головні причини зупинки підприємств. "Останні два роки компанія працювала в збиток, з посиленням же кризових явищ в економіці ми змушені були зупинити виробництво пива на підприємстві (із грудня 2008 р.). У компанії розглядають варіанти продажу заводу", - розповів колишній топ-менеджер ЗАТ "Ізюмська пивоварна компанія" (м. Ізюм, Харківська обл.; виробництво пива; з 1907 р.; ЗАТ - з 1996 р.; 200 люд.).

За даними Андрія Білого, голови наглядової ради ТОВ "Українська пивна група" (м.Запоріжжя; поєднує Мелітопольський, Запорізький, Лисичанський, Криворізький пивоварні заводи; виробництво пива; з 2007 р.), компанія, створена менш, ніж півтора роки тому, виставила на продаж підприємства, що входять до групи. Нагадаємо: гравці пивного ринку скептично ставилися як до ідеї об'єднання невеликих підприємств, так і до планів власників групи зайняти 5% вітчизняного пивного ринку в 2009 р.

Акциз

Експерти припускають, що підвищення цін на пиво на початку цього року було не останнім. Після того як Верховна Рада за пропозицією уряду істотно збільшила із другого півріччя 2009 р. ставки акцизного збору на кріплені та ігристі вина, етиловий спирт і лікеро-горілчані вироби, скривджені виробники міцного алкоголю почали активно лобіювати підвищення акцизу на натуральні вина і пиво. Зокрема, буквально з перервою в чотири дні у Верховній Раді були зареєстровані два законопроекти: №4339 від 10.04.09 р. "Про внесення змін у деякі закони України щодо питань акцизного збору" (ініціатор - народний депутат Павло Климець, почесний президент ДК "Олімп") і №4339-1 від 14.04.09 р. "Про внесення змін у деякі закони України щодо питань підакцизних товарів" (ініціатори - народні депутати Сергій Терьохін, Костянтин Бондарєв (обидва - фракція БЮТ) і Євген Геллер (фракція "Партії Регіонів")).

Нагадаємо: "планово" акциз на пиво повинен був вирости з 1 липня 2009 р. (з 0,31 грн. до 0,34 грн. за 1 л). До слова, акцизні надходження до бюджету від реалізації пива в 2007 р. склали 870 млн грн., у 2008 р. - 886 млн грн. Посилаючись на необхідність "забезпечення додаткових надходжень до держбюджету, розробки єдиного підходу до оподатковування алкогольних напоїв, подальшої інтеграції України у світове співтовариство", автори другого документа пропонують установити ставку акцизного збору в розмірі 0,6 грн. за 1 л.

Таку пропозицію про дворазове підвищення пивного акцизу скромною не назвеш, але в автора першого документа ще більш радикальний підхід. Зокрема, пан Климець пропонує з 1 серпня 2009 р. збільшити ставку акцизного збору на пиво до 0,81 грн. за 1 л, з 1 січня 2010 р. - до 1,01 грн. за 1 л, а з 1 січня 2011 р. акцизний збір на пиво платити виходячи з об'ємного вмісту алкоголю по ставці акцизного збору на етиловий спирт, що буде діяти на момент сплати.

Алкогольні напої, зрозуміло, конкурують, хоч і опосередковано. Проте очікувати, що в результаті підвищення акцизу і цін на пиво споживачі перемкнуться на горілку, було б неправильно. "Виробники горілки дарма вважають, що через підвищення акцизу на міцний алкоголь споживачі припинять пити горілку, а будуть пити пиво, адже ситуації споживання, культура споживання цих напоїв зовсім різні", - вважає Максим Васильєв, директор з маркетингу ТОВ ТПК "Перша приватна броварня" (м.Львів; виробництво пива і квасу; з 2004 р.).

У сприятливіший час вітчизняний пивний ринок, можливо, і не помітив би такого підвищення (з 0,31 грн. до 0,81 грн. за 1 л. - Ред.) акцизів, але в умовах падіння купівельної спроможності українців більш ніж дворазове підвищення ставки акцизного збору обов'язково призведе до падіння продажів пінного мінімум на 5%. "Підвищення акцизу до 0,6-0,8 грн. за 1 л пива однозначно викличе колапс пивного ринку і введе його в ступор", - упевнений Олександр Говядін.

Асортимент

Броварники, які раніше активно розширювали свої портфелі брендів (в основному нішевими продуктами), уже в 2008 р. стали стриманішими у створенні нових пивних марок. Очевидно, поточного кризового року ця тенденція збережеться. Якщо в роки активного зростання ринку броварники прагнули зайняти якнайбільше ніш, то зараз, в умовах дефіциту ресурсів і зниження купівельної спроможності, виробники змушені робити ставку на найбільш прибуткові бренди.

Хоча, судячи з коментарів представників пивних компаній, відмовлятися від випуску продукції тієї або іншої марки або субмарки компанії не мають наміру. Та й зниження маркетингових бюджетів зовсім не означає маркетингової пасивності операторів під час кризи.

"Розуміння того, як і які сегменти пива змінять свої тренди розвитку, може виявитися ключовим фактором успіху ведення бізнесу в короткостроковому періоді. Крім того, необхідно прийняти правильне рішення відносно брендів, які найближчим часом, можливо, не будуть у фаворі, але зіграють вирішальну роль для компанії в реалізації її довгострокової стратегії", - відзначила Людмила Наконечна, генеральний директор ВАТ "САН Інбев Україна".

Броварники стверджують, що цього року, незважаючи ні на що, не залишать споживачів без новинок. Причому вони мають намір виводити марки як у низькому, так і у високому цінових сегментах. Наприклад, за даними пана Васильєва, "Перша приватна броварня" планує випуск нового пива високого цінового сегмента. Наприкінці лютого компанія "Славутич", Carlsberg Group стала ексклюзивним імпортером і дистриб’ютором мексиканського пива Corona в Україні та Молдові (найчастіше броварники, почавши реалізацію якогось немісцевого пива, згодом переходять до ліцензійного виробництва цього напою). Найпліднішою, з погляду виводу нових продуктів, з початку цього року стала компанія "Оболонь".

На початку року вона запустила новий бренд Zibert, також розширила лінійку ТМ hike безалкогольним енергетичним пивом hike energy non-alcoholic і BeerMix Energy. "Виведенню бренда на ринок у досить складних умовах передував глибокий аналіз перспектив і ризиків. Тому пиво Zibert позиціюється в сегменті "середній мінус", - прокоментувала ситуацію директор з продажів і маркетингу ЗАТ "Оболонь".

Прогноз

Негативна динаміка у виробництві і продажах пінного з початку цього року не вселяє оптимізму в броварників. Деякі виробники не втрачають надію, що в 2009 р. обсяг вітчизняного пивного ринку (у натуральному вираженні) залишиться на рівні 2008 р. або виросте на 0,5-1%. Інші прогнозують негативну динаміку. Як би там не було, і оптимістично, і песимістично настроєні гравці дуже сподіваються на сприятливі погодні умови в пивному сезоні - травні-червні. По тому, як підуть продажі в згаданих місяцях, можна буде судити про зростання або падіння ринку цього року.

Якщо на зростання ринку в літрах броварники особливо не сподіваються, то збільшення його в грошовому вираженні не виключають. "Припускаємо, що в грошовому вираженні ринок виросте, тому що за перші чотири місяці поточного року виробники пива вже збільшили ціни на 8-9%", - сказав пан Говядін.

Виробники...

...про законотворчість

Людмила Наконечна, генеральний директор ВАТ "САН Інбев Україна" (м.Київ; об'єднує три пивоварні заводи в Харкові, Чернігові, Миколаєві; з 2001 р.; з 2008 р. - підрозділ Anheuser-Busch InBev; більше 3 тис.люд.; чистий прибуток в 2008 р. - 54,727 млн грн.):

- Невдячне заняття робити прогнози в країні, де невизначеності економічного плану ускладнюються політичною нестабільністю. У парламенті щомісяця з'являється кілька нових законопроектів, які (у випадку їх прийняття) не кращим чином вплинуть на український пивоварний бізнес. Наприклад, у різних законопроектах є пропозиції щодо заборони торгівлі пивом у всіх торговельних точках самообслуговування, про істотні обмеження маркетингової діяльності бізнесу, про збільшення податків на рекламу, підвищення акцизу (вище передбаченого чинним законодавством), про введення додаткових податків на місцевих рівнях і т.д. Якщо не враховувати можливий вплив положень такої "партизанської" законотворчості, то можна сміливо говорити про падіння українського ринку пива мінімум на 5% (у натуральному вираженні) в 2009 р., порівняно з 2008 р. Додаткові 5% падіння ринку можуть стати результатом збільшення в 2,5-3 рази акцизу на пиво.

...про портфель брендів

Олександр Говядін, фінансовий директор компанії "Славутич", Carlsberg Group (м.Київ; об'єднує три пивоварні заводи; виробництво пива і безалкогольних напоїв; з 1996 р.; 1,5 тис.люд.; чистий збиток у 2008 р. - 293 млн грн.): - Питання оптимізації портфеля брендів актуальне завжди - під час кризи або поза нею. Очевидно, що в кризу потрібно фокусувати всі зусилля і підтримувати ті марки, які приносять найбільший прибуток. Бренди, які з різних причин недостатньо прибуткові, можна залишити на якийсь час без підтримки.

...про зростання цін

Олена Гарбарчук, директор з продажів і маркетингу ЗАТ "Оболонь" (м.Київ; до складу компанії входять 6 підприємств; виробництво пива, слабоалкогольних і безалкогольних напоїв, мінеральної води, солоду; з 1980 р.; з 1993 р. - ЗАТ; близько 6 тис.люд.; виробництво пива в 2008 р. - 113,3 млн дал; чистий збиток у 2008 р. - 451,57 млн грн.):

- Немає сумнівів, що в 2009 р. пиво і далі буде дорожчати. Цьому будуть сприяти високі інфляційні очікування, можливе підвищення акцизного збору, зростання цін на газ, електроенергію, а також на сировину і матеріали. Якщо допустити, що акциз піднімуть більш ніж удвічі (до 0,65-0,7 грн. за 1 л), у броварників може з'явитися ще одна причина переглянути ціни на хмільний напій. За умови зниження купівельної спроможності українців така ситуація може призвести не тільки до зупинки динаміки, але й до падіння ринку пива.

Переглядів: 1685 | Додав: grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 28-03-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Де Ви поповнюєте свiй мобiльний телефон?
Всього відповідей: 608
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024