Саїйт рекламно – інформаційних оголошень П`ятниця, 26-04-2024, 15:57:30
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 26-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Травень » 12 » Без роботи, але з грішми
15:09:41
Без роботи, але з грішми
Конституційний суд нарешті захистив права безробітних, звільнених за формулюванням "за згодою сторін". Відповідно до вердикту суддів з Жилянської, оголошеного наприкінці квітня, допомога з безробіття їм повинна виплачуватися з восьмого дня після реєстрації в Центрі зайнятості, а не з 91-го, як це відбувається зараз. Втім, експерти допускають, що чиновники з метою економії коштів можуть проігнорувати це рішення КС. Щоб одержувати державну допомогу відразу ж після звільнення, громадянам доведеться звертатися до суду.

Нові правила виплат допомоги з безробіття були встановлені Законом "Про внесення змін у деякі закони України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення", що набули чинності 25 грудня 2008 р. Зміни, внесені документом у ст. 23 Закону "Про загальнообов'язкове державне страхування на випадок безробіття", дорівняли громадян, звільнених за згодою сторін, до звільнених за власним бажанням без поважних причин.

Відповідно, держдопомогу вони повинні були одержувати не з восьмого, а з 91-го дня перебування на обліку в Центрі зайнятості. За даними Держкомстату, за перші три місяці року зареєстровано 879 тис. безробітних. Яка їх частина була звільнена з формулюванням "за згодою сторін", у центрі не підраховували. Експерти ж говорять, що такий запис мають як мінімум половина працівників, які залишилися на вулиці через погіршення фінансового стану рідної компанії.

Справа в тому, що роботодавці, які вирішили оптимізувати витрати на оплату праці під час кризи, ні під яким соусом не погоджуються звільняти співробітників через скорочення штату, що давало б їм право одержувати допомогу з безробіття відразу ж. Відповідно до положень КЗпП працівник, що звільняється через скорочення, повинен бути попереджений про це за два місяці. До того для нього передбачена вихідна допомога в розмірі не менше одного місячного заробітку. Не кажучи вже про те, що офіційне скорочення штату - процес досить заморочливий. Щоб провести його, роботодавцеві необхідно офіційно переглянути штатний розклад, повідомити про ситуацію профспілки та ін.

За громадян, які залишилися без роботи і грошей, заступився Президент, попросивши КС перевірити на відповідність Конституції положення нового закону, якими звільненим за згодою сторін виплати допомоги з безробіття відстрочені на три місяці. У рішенні Конституційного суду, оприлюдненому 30 квітня, указується, що спірні законодавчі зміни обмежили права громадян, що суперечить ст. 22 Основного Закону.

"Відповідно до ч. 2 ст. 152 Конституції закони або їхні окремі положення, визнані неконституційними, втрачають чинність від дня винесення КС відповідного рішення. Тому громадяни, звільнені за згодою сторін, зможуть одержувати допомогу з безробіття з восьмого дня реєстрації в Центрі зайнятості. Для цього не потрібно вносити відповідні зміни в профільний закон", - пояснив юрист адвокатської фірми "Грамацький і партнери" Олексій Гришко.

Рішення суддів з Жилянської істотно збільшить навантаження на Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

"Кількість безробітних цього року може зрости на 1-1,5 млн. Середня зарплата в Україні - 1818 грн., і відповідно до діючих правил у перші три місяці на обліку в Центрі зайнятості безробітним виплачується 50% їхньої зарплати. Таким чином, за приблизними підрахунками, щомісячні виплати фонду з безробіття можуть збільшитися на 1 млрд грн. Ми думаємо, що їхнє реальне зростання складе близько 600 млн грн., які не були враховані при складанні бюджету фонду", - говорить аналітик інвестиційної компанії Phoenix Capital Андрій Нестерук.

У Мінфіні заспокоюють: якщо фонд самостійно не впорається з фінансуванням виплат допомог, гроші можуть взяти з тимчасово вільних коштів Кабміну. Однак уряд не має у своєму розпорядженні достатніх фінансових ресурсів.

За інформацією міністра фінансів тіньового уряду "регіонала" Миколи Азарова, станом на 28 квітня гривневі кошти на Єдиному казначейському рахунку зменшилися з 7,7 млрд грн. на початок 2009 р. до критичних 1,7 млрд грн. (за рішенням КМ відповідна інформація закрита для широкого доступу). У попередні ж роки станом на кінець квітня на ЄКР завжди було близько 12-15 млрд грн.

Катастрофічна нестача коштів, на думку експертів, змусить чиновників ігнорувати рішення Конституційного суду.

"Щоб домогтися виплат допомоги з восьмого дня перебування на обліку в Центрі зайнятості, звільненим за згодою сторін, швидше за все, доведеться звертатися до суду", - вважає партнер юридичної фірми "КМ Партнери" Олександр Мінін.

Переглядів: 1673 | Додав: grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 26-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024