Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Субота, 20-04-2024, 13:59:24
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 20-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Травень » 13 » Жорстка посадка
08:24:31
Жорстка посадка
Так "дешево" банківська звітність ще ніколи не коштувала. Втрати українських банків у першому кварталі склали 7 млрд грн. Зростання проблемних кредитів, виплати відсотків за боргами і формування резервів позбавило банкірів прибутку.

Банки усе активніше починають проїдати подушку ліквідності, накопичену до кінця 2008 року. Перший квартал вони закінчили з негативним результатом. Таким чином, банківська система країни практично припинила своє органічне зростання. Основна причина, що називається банкірами, - стискання ресурсної бази. Так, за перший квартал зобов'язання фінустанов знизилися на 53,2 млрд. грн. і на 1 квітня склали 753,6 млрд. грн. При цьому відтік коштів клієнтів перевищив 46 млрд. грн. Друга неприємна тенденція - погіршення якості активів. Третя тенденція - різке зниження прибутковості банків. Ще до кінця минулого року чистий прибуток зменшився вдвічі. Від констатації збитків у четвертому кварталі минулого року банківську систему врятувала лише девальвація гривні.

Провальний квартал

Відповідно до фінансових звітів, найпровальнішою в першому кварталі була діяльність Укрпромбанку. За перші три місяці банк одержав збиток на суму 4,441 млрд. грн., що становить майже 58% всіх зазнаних банківською системою збитків. Зокрема "лідерів" - УкрСиббанк, "Надра", "Київ", Райффайзен Банк Аваль і ОТП Банк. Основною причиною зниження прибутку стало значне зростання відрахувань у резерви. За словами банкірів, через зниження активів, пов'язане з погіршенням фінансового становища корпоративних клієнтів, банки були змушені перераховувати свої резерви.

"Приміром, причиною зниження прибутку Укрсоцбанку на 58% стало значне зростання відрахувань у резерви, що склало 604%. Одночасно із цим активи банку знизилися на 6%. За результатами були перераховані резерви фінустанови. Ми прогнозуємо подальше збільшення суми резервів Укрсоцбанку, питома вага яких повинна скласти 8,5% на кінець 2009 року (5,6% за підсумками першого кварталу), що повинно привести до чистих збитків банку в цілому за 2009 рік. Однак результати першого кварталу 2009 року, коли банк показав несподівано чистий прибуток, можуть змусити нас переглянути прогноз його фінансових результатів на поточний рік", - говорить Ярослав Стецик з компанії Astrum.

Офіційний реліз Національного банку також підтвердив, що на відрахування в резерви припало 17,3 млрд. грн. (частка в загальних витратах 38,69%. - Ред.). Однак найбільші видатки банків припали на статтю "процентні витрати" - 17,9 млрд. грн. (40,08%).

Відзначають банкіри і погіршення якості активів. За даними Нацбанку, за перший квартал обсяг прострочених кредитів зріс на 55,18%, досягнувши 27,955 млрд. грн. Відповідно до офіційної позиції банкірів, ця сума становить не більше 4-5% від національного портфеля споживчого кредитування, але за неофіційними оцінками, у статусі проблемних можна розглядати близько 20% позикових активів. Настільки обтяжуючі показники зараз - логічний наслідок надприбутковості сегмента роздрібного кредитування річної давнини, коли взяті за кордоном під 3-5% міжбанківські кредити реалізувалися фінансовими рітейлерами під 30-35%. Саме через прагнення "бути ближче до народу" банки ставили за самоціль перманентне нарощування кількості відділень, що давало ілюзію їхнього гармонічного розвитку і стабільності.

Втім, перспективи банківського ринку на найближчі два квартали не дуже райдужні. Рівень проблемної заборгованості, з урахуванням реструктуризованих кредитів, до осені може перевищити 30%. Також очікується чистий відтік іноземного капіталу, особливо кредитних ресурсів, і це буде усе глибше виснажувати ліквідність банківської системи. До осені 2009 року банкіри очікують і більшої волатильності клієнтських вкладів, що буде пов'язано з "проїданням" своїх запасів ліквідності населенням і компаніями. Без доступу до кредитних ресурсів вкладники почнуть активніше вилучати гроші з банків. І торкнеться це насамперед юросіб.

І все-таки: чи зможуть банки заробити прибуток, чи все ж під кінець року підуть у мінус? Аналітики називають основну невідому змінну - це обсяг резервів. Політика створення резервів дуже нетранспарентна і у різних банках вона різна, особливо якщо ми говоримо про звітності по МСФО. І іноді фінустанови створюють резерви за залишковим принципом, розраховуючи їх у залежності не від якості портфеля, а від планованого рівня прибутку. Тобто спочатку планується рівень прибутку, а все, що залишилося, - це і будуть резерви.

Тому основною загрозою для рентабельності є резерви, тоді як багато банків уже продемонстрували завидну операційну гнучкість зі скорочення поточних витрат. Рентабельність великої кількості українських банків дуже невисока, і можна однозначно сказати, що за рахунок власного прибутку рекапіталізуватися до необхідного рівня вдасться не всім банківським установам. Потрібні будуть зовнішні уливання в капітал, а от ясності з його джерелами як і раніше поки немає.

Можливості приватних акціонерів щодо рекапіталізації своїх банків різко скоротилися, а держава поки готова рекапіталізувати тільки сім фінустанов. Випадки залучення капіталу другого рівня у вигляді субординованих кредитів одиничні. Рівень необхідного капіталу повинен бути визначений залежно від очікуваних фінансових втрат, визначення яких ускладнюється через відсутність статистики і безпрецедентність пережитої кризи.

За оцінками S&P, банкам удасться реалізувати цілком гідну зворотність за багатьма категоріями проблемних на сьогодні кредитів, особливо реструктуризованими. Але на це знадобляться роки, і не всі банки можуть дотягти до реалізації повернень. Щоб пережити цей період і необхідний капітал у максимально доступних обсягах.

Тим часом Американські банки почали звітувати за результатами першого кварталу ще на початку квітня і порівняно зі своїми українськими колегами показали результати набагато кращі. Це змусило аналітиків заговорити навіть про те, що криза наближається до свого логічного завершення. Першим свої результати представив один з найбільших банків Goldman Sachs. Прибуток фінустанови в першому кварталі досяг $1,66 млрд.

Це навіть перевищило найоптимістичніші очікування аналітиків: так, банку вдалося отримати прибуток $3,39 замість $1,64 у розрахунку на одну акцію. Ще в четвертому кварталі минулого року банк одержав збиток у розмірі $2,12 млрд. До слова, це був перший квартальний збиток за останні десять років, і експерти сподіваються, що позитивні тенденції першого кварталу поточного року задали "прибутковий" тон для подальшої діяльності фінустанови.

Крім того, менеджмент Goldman Sachs хоче скоріше розрахуватися з державою за надані йому кошти в рамках державної допомоги. Для цього банк розмістив пакет акцій на суму близько $5 млрд. Ще стільки ж Goldman Sachs планує віддати із власних ресурсів. У випадку успішного розрахунку з державою за десятимільярдним боргом Goldman Sachs стане першим американським, банком, який повернув гроші, отримані під час кризи. Це дозволяє фінустанові повернути собі всі преференції та позбутися від обмежень, накладених американськими регуляторами. Топ-менеджмент зацікавлений зробити це скоріше, адже це дозволить, зокрема, одержати додатковий дохід у вигляді бонусів.

Не менше потішили ринок і звітності JPMorgan Chase і Citigroup. Порівняно з аналогічним періодом минулого року прибуток JPMorgan Chase знизився на 13%, але все-таки перевершив прогнози аналітиків. Банк заробив $2,1 млрд. завдяки зростанню депозитів, зниженню процентних ставок і операціям з рефінансування іпотечних позик. Прибуток Citigroup у першому кварталі досяг $1,59 млрд., що особливо потішило після збитків у розмірі $5,11 млрд. у першому кварталі 2008 року. Примітно, що Citigroup одержала найкращі фінансові результати з 2007 року, при цьому виторг у першому кварталі збільшився вдвічі - з $12,44 млрд. до $24,79 млрд.

Однак найвищі результати продемонстрував Bank of America. У першому кварталі цього року його чистий прибуток склав $4,25 млрд., що більш ніж утричі перевершило показник минулого року. Цікаво, що з отриманого прибутку більше половини ($3 млрд.) припадає на діяльність придбаного під час кризи Merrill Lynch. Зумів досягти рекордного прибутку в розмірі $3,05 млрд. і другий за капіталізацією американський банк - Wells Fargo & Co. Після поглинання Wachovia Corp. фінустанова істотно збільшила свою депозитну базу, у той час як низькі ставки за іпотечними кредитами сприяли рефінансуванню іпотечних кредитів.

У консолідованому виторзі Wells Fargo частка Wachovia становить майже третину. Таким чином, придбання проблемних банків восени 2008 року зараз приносить прибуткові плоди. А результати діяльності в першому кварталі оцінюються учасниками ринку як індикатор стану американської фінансової системи після багатомільярдних антикризових заходів. Крім того, згідно з даними стрес-тесту найбільших американських банків, опублікованих Федеральною резервною системою США, більшість фінустанов мають достатній капітал, щоб витримати можливі збитки в майбутньому.

Своїх американських колег підтримали і європейські банки. Приміром, багатостраждальний Credit Suisse нарешті отримав прибуток у розмірі $1,7 млрд., чим перевершив очікування аналітиків практично вдвічі. Роком раніше квартальний збиток банку склав практично $2 млрд.

Менш радісно були сприйняті результати роботи найбільшого швейцарського банку UBS. На відміну від колег по ринку банк зазнав збитків у розмірі $1,8 млрд., продовжував скорочувати персонал і далі втрачає статус тихого "швейцарського" банку. Головною причиною настільки невтішних результатів у самому банку називають вимогу влади щодо розкриття інформації про деяких американських клієнтів. Це спровокувало багатьох VIP-персон вивести з-під управління банку близько $20 млрд.

Найбільший німецький фінансовий інститут Deutsche Bank після торішніх рекордних збитків у першому кварталі показав прибуток у розмірі $1,6 млрд. Глава Deutsche Bank Йозеф Акерман зізнався, що перший квартал став для фінустанови "ключовим". Однак при цьому додав, що оптимізму поки мало і варто налаштовуватися на подальші труднощі. Чистий прибуток Erste Group у першому кварталі цього року склав $307,8 млн. Примітно, що всі країни, за винятком України, показали позитивні результати. Українська ж "донька" завершила перший звітний період цього року зі збитками 143,7 млн. грн.

Що ж стосується російських банків, то тут ситуація істотно відрізняється від європейської. Значна частина фінансових установ відрапортували про перші за довгий час збитки або про багаторазове падіння прибутку. Найбільший ажіотаж викликала звітність Ощадбанку, найбільшої фінустанови не тільки в Росії, але й у всій Східній Європі. У першому кварталі чистий прибуток Ощадбанку зменшився в 120 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Невдоволення отриманими $8,8 млн. у банку пояснюють необхідністю формування резервів. Причина проста - зростання простроченої заборгованості змушує банкірів відкладати частину коштів з операційного прибутку на покриття можливих втрат. Слабкі результати продемонстрував і другий за розмірами активів російський ВТБ, заробивши всього $60,2 млн.

Цікаво, що українські "доньки" двох найбільших російських банків показали абсолютно різні результати. Так, український ВТБ Банк замкнув десятку найбільш прибуткових українських банків з фінансовим результатом у розмірі 8,28 млн. грн. Тим часом дочірній банк Ощадбанку Росії, за даними Асоціації українських банків, опинився в десятці "переможців з кінця" зі збитками в розмірі 142,3 млн. грн.

За словами президента російського Альфа-Банку Петра Авена, сотні російських банків можуть розоритися до кінця 2009 року через зростання "поганих боргів" до рівня 15-20%. Якщо провести аналогію із західними банками, які почали одержувати першу допомогу від держави ще влітку минулого року, то після двох кварталів збитків вони вже змогли показати прибуток. Для українських банків це перший квартал збитків. Чи зможе українська банківська система відновитися швидше від європейців - покаже час.

Переглядів: 1657 | Додав: grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 20-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024