Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Неділя, 05-05-2024, 05:55:01
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 05-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 6 » Ахметов буде будувати вітрові електростанції
18:08:21
Ахметов буде будувати вітрові електростанції
ДПЕК, що об'єднує енергетичні активи Рината Ахметова, приступила до освоєння нового напрямку - вітроенергетики. Донбаська паливно-енергетична компанія (ДПЕК) створила підприємство Wind Power. Воно буде займатися реалізацією проектів у сфері вітроенергетики.

Про це "Делу" повідомив генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко. "Наше стратегічне завдання - вітроенергетика - повинна становити не менше 20% у портфелі потужностей ДПЕК", - уточнив менеджер холдингу, підконтрольного мільярдерові Ринату Ахметову. За словами Тимченка, в 2009 році на розвиток вітроенергетики ДПЕК витратить більше 20 мільйонів гривень. Надалі інвестиції будуть обчислюватися "мільйонами доларів".

Зараз компанія розглядає можливість розміщення вітряних електростанцій на узбережжі Азовського моря, у Донецькій і Запорізькій областях. Якщо заявлені плани будуть реалізовані, то, за оцінками експертів, Wind Power зможе виробляти до 6 мільярдів "зелених" кіловат-годин електроенергії на рік. Чиновники Донецької і Запорізької областей підтверджують інтерес структур Рината Ахметова до цього виду бізнесу. "ДПЕК цікавиться майданчиками на узбережжі Азовського моря, де дуже вітряно", - говорить голова Донецької облради Анатолій Близнюк. У Запорізькій облдержадміністрації назвати конкретні майданчики, що зацікавили ДПЕК, не змогли. "Поки проект на стадії пророблення", - уточнили в управлінні промисловості.

За інформацією "Дела", першу так звану "вітроферму" (що представляє собою вітряки, розміщені рядами на певній ділянці) ДПЕК має намір запустити "через рік-два". На думку голови правління Української вітроенергетичної асоціації Андрія Конеченкова, її основою цілком може стати Новоазовська вітроелектростанція (Донецька область), яка перебуває в управлінні ДПЕК. "Там працює кваліфікований персонал, який зможе реалізувати проект", - вважає він. У той же час Конеченков відзначив, що обладнання Новоазовської станції застаріле. "Якщо Wind Power захоче поставити нові сучасні мегаватні агрегати, компанії доведеться провести заново низку досліджень. Наприклад, один рік знадобиться на вивчення вітрового потенціалу та орнітології", - стверджує експерт.

Крім того, досить багато часу займає оформлення юридичних документів на відведення землі. Аналітик інвесткомпанії "Сократ" Сергій Невмержицький підрахував, що якщо ДПЕК реалізує заявлені плани (відносно 20%-вої частки вітроенергетики), то вітряки компанії будуть видавати до 6 мільярдів кіловат-годин електроенергії на рік. Для цього потужність Wind Power повинна становити 2 тисячі мегаватів, що порівнянно з потужністю енергогенеруючої компанії "Донбасенерго".

"Будівництво таких потужностей зажадає значних фінансових уливань. Очевидно, ДПЕК необхідно буде залучати кредитні кошти", - вважає Невмержицький. Експерти вважають проект перспективним. У першу чергу, завдяки введенню Верховною Радою "зеленого тарифу" на електроенергію. Суть його в тому, що вироблена з альтернативних джерел електроенергія закупається "Енергоринком" за завищеною ціною, а різниця в тарифах покривається за рахунок дотацій. Так, якщо зараз вітрові станції продають електроенергію за ціною близько 300-600 гривень за мегават-годину, то по "зеленому тарифу" вона буде коштувати до 1,2 тисячі гривень.

За словами голови Нацагентства з питань ефективного використання енергетичних ресурсів Сергія Єрмілова, на даний момент виробництво електроенергії вітряками в Україні "не виходить за рамки статистичної похибки" (близько 0,1% усього обсягу). Установлена потужність усіх працюючих вітроагрегатів становить 90 мегават, з яких 59 мегават - вітряки в Криму.

При цьому їх ефективність дуже низька. Приватних електростанцій в Україні поки немає. За словами Андрія Конеченкова, на стадії практичної реалізації зараз перебувають тільки три проекти з вітроенергетики - компаній "Конкорд-Груп", "Нова-Еко" і "Укрєвровінд". У той же час, за словами Сергія Єрмілова, багато вітчизняних та закордонних інвесторів цікавляться цією галуззю в Україні. "Протягом найближчих років стоїть завдання досягти виробництва електроенергії з альтернативних джерел в Україні на рівні 15%", - говорить чиновник.

Переглядів: 1368 | Додав: grad | Теги: Ахметов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 05-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024