Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Понеділок, 29-04-2024, 19:16:15
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 29-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 13 » Точки входу
23:57:51
Точки входу
Інвестиційна ідея: купити влітку найліквідніші акції, продати тільки після закінчення економічної кризи; не інвестувати в пайові фонди; переоформити депозитний договір за поточними ставками.

Золота акція

У травні акції українських емітентів дорожчали далі: за місяць індекс UX, що розраховується Українською біржею, зріс на 40,5%, індекс ПФТС - на 28,9%. До початку літа індикатор українського фондового ринку досяг 422 пунктів, що відповідає рівню вересня 2008 року. Загалом за п’ять місяців індекс ПФТС додав у вазі 45%.

Більше за інші папери у травні подорожчали акції Укрсоцбанку (+115%), Донбасенерго (+38%), Укртелекому (+30%). Лідерами зростання на фондовому ринку з початку року були здебільшого обленерго (Дніпроенерго +75%, Київенерго +62%, Донбасенерго +51%), а також банки з іноземним капіталом.

Основні причини зростання вітчизняних біржових індикаторів у квітні–травні (до цього ринок цілий рік падав) - пожвавлення інвесторів на світових фондових ринках, а також виділення Україні другого траншу кредиту МВФ. При цьому дорожчають винятково блакитні фішки, оскільки такі папери й до кризи були найліквіднішими: кількість акцій згаданих вище компаній у вільному обігу досить велика, а тому купити або продати їх зараз - не проблема. Слід зазначити, що зростання фондового ринку багато в чому стало можливим через його малі обсяги (щоденний обсяг торгів - кілька мільйонів гривень) і низьку статистичну базу (у березні індекс ПФТС був на рівні лише 200 пунктів). Інших причин для подорожчання акцій Донбасенерго, Укртелекому, Київенерго та інших компаній аналітики не бачать: корпоративні новини цих підприємств поки що не вельми райдужні.

На думку аналітиків КУА "Укрсиб Ессет Менеджмент", нинішнє зростання українського фондового ринку має спекулятивний характер, і найближчим часом можлива його корекція. За прогнозами аналітиків, до кінця літа індекс ПФТС у найкращому разі коливатиметься в коридорі 400–475 пунктів, а якщо вітчизняна економіка не почне відновлюватися вже цієї осені, у вересні–жовтні можливе падіння індексу ПФТС до 300 пунктів.

Фонд у мішку

Зростання вітчизняного фондового ринку сприяло сплеску дохідності пайових інвестиційних фондів. За місяць українські інвестфонди в середньому принесли своїм вкладникам близько 3% прибутку. З початку року інвестори заробили 2,57% (станом на 27 травня). Дохідність фондів могла бути й вищою, якби в розпал кризи інвестменеджери фондів не зменшили до мінімуму частку акцій у фондах.

За даними Української асоціації інвестиційного бізнесу, лідерами зростання з початку року по 20 травня стали фонди "СЕМ Ажіо" (+23,12%, КУА "Співдружність Ессет Менеджмент"), "ТАСК Ресурс" (+21,23%, КУА "ТАСК-Інвест"), "Аврора - фонд зростання" (+13,68%, УК "Аврора"). Максимальних втрат зазнали вкладники фонду "Міленіум Захист Капіталу" (-26,20%).

Управляючі інвестфондами закликають населення купувати інвестиційні сертифікати, оскільки зараз їхня вартість близька до номінальної (тобто дуже низька). Однак вкладення коштів у ПІФи - досить ризикований крок, і рекомендується тільки тим інвесторам, які планують вилучити гроші з фондів уже через кілька місяців. А ось консервативним інвесторам, які бажають надійно вкласти кошти на тривалий строк, краще з ПІФами поки що не зв’язуватися: до кінця кризи багато компаній з управління активами можуть збанкрутувати - на сьогодні збитки більшості КУА величезні.

Депозити подешевшають

Депозити наразі залишаються найдохіднішим інструментом вкладення коштів. За даними Простобанк Консалтинг, наприкінці травня депозити у гривні строком на три і шість місяців були найбільш дохідними: середня відсоткова ставка за ними впритул наблизилася до 20% річних (19,72% і 19,84% відповідно). Максимальні ставки банки пропонують, насамперед, за накопичувальними вкладами (з можливістю поповнення рахунку, але без права часткового зняття грошей), а також у тому випадку, якщо вкладник відкриває депозит на суму від 10 тис. грн.

Найближчим часом банкіри прогнозують зниження відсотків за депозитами. У квітні–травні спостерігався приплив коштів фізосіб у банки, що свідчить про поступове відновлення довіри до банківської системи. "У квітні–травні приплив вкладів населення в банківську систему, а точніше – в установи з іноземним капіталом, становив 3 млрд грн", - розповідає начальник управління роздрібного бізнесу ОТП Банку Олексій Руднєв.

Утім, зниження ставок можливе тільки влітку, тоді як восени фінустанови можуть знову почати збільшувати дохідність за депозитами. Традиційно у вересні активізується ділова активність, і банки залучають більше ресурсів. При цьому восени не виключений другий виток економічної кризи в Україні. У III кварталі банківська система може відзвітуватися про значні збитки, що може призвести до кількох банкрутств на фінансовому ринку. При цьому у вересні–жовтні очікується збільшення обсягів імпорту напередодні опалювального сезону. Це також здатне послабити гривню.

Левова гривня

У травні НБУ вкотре відпустив офіційний курс нацвалюти (з 29 грудня 2008 року він був зафіксований на позначці 7,7 гривні за долар). Відповідно до постанови НБУ № 264 від 30 квітня 2009 року, офіційний курс гривні до долара тепер встановлюється за підсумками торгів на міжбанківському валютному ринку за попередній робочий день із відхиленням +/-2%. Такі зміни прийнято відповідно до вимог МВФ у межах надання чергового траншу кредиту.

У результаті нової методики розрахунку офіційний курс гривні до долара в травні зріс на 1,05%. При цьому зниження курсу долара на готівковому ринку було суттєвішим: -4,5% у травні (-6,13% з початку року), до 7,6–7,7 UAH/USD. Причина падіння курсу долара - жорсткий контроль Нацбанку над ситуацією на валютному ринку. При цьому населення стало менше скуповувати валюту (фактично, більшість українців, які бажали вкласти гроші в долари або євро, уже зробили це). У квітні населення купило інвалюти лише на $165,7 млн більше, ніж продало (ще в березні цей показник становив $567 млн). У травні, як зазначають банкіри, тенденція скорочення попиту на валюту тривала.

Швидше за все, влітку курс долара на українському ринку залишиться стабільним, оскільки НБУ і далі строго контролюватиме банки. Однак восени, разом із черговим витком кризи, можлива девальвація нацвалюти до 8,5–9 UAH/USD.

Вічна цінність

Західні інвестори масово скуповують золото на світових ринках. За даними World Gold Council, лише в І кварталі 2009 року світовий попит на золото збільшився на 38%. У травні ціна дорогоцінного металу продовжила зростати, досягши докризової позначки - $942 за унцію.

В Україні офіційний курс дорогоцінного металу також зростає, оскільки багато в чому залежить від ситуації на світових ринках: +5,7% у травні, +9,3% з початку року. А ось готівковий курс золота останнім часом практично не змінюється. За кілька місяців попит на метал з боку населення зменшився в середньому на 15–20%. Українці відмовляються інвестувати в золото через високий спред: банки купують дорогоцінний метал у населення по 210– 213 грн за грам, а продають по 266– 270 грн (при тому, що офіційний курс становить 230– 232 грн за грам). За логікою речей, в умовах низького попиту на золото вартість металу мала б упасти, однак поки що банки тримають ціну на незмінному рівні, не бажаючи демпінгувати. Ставки за "золотими" депозитами також залишаються незмінними: максимальна дохідність за такими вкладами, як і на початку року, становить 5,5% річних. Відновлення високого попиту на золото в Україні можливе у випадку чергового витка кризи.

На дні?

За даними SV Development, у травні падіння цін на нерухомість уповільнилося - за місяць ціни на квадратні метри знизилися лише на 1,14% (обвал цін з початку року становив приблизно 30%). При цьому малогабаритні квартири (найдешевші квадратні метри) навіть трохи подорожчали - на $1–2 тис. за квартиру. Деякі спостерігачі вважають, що ринок досяг дна і тепер почне зростати. Однак, попри сповільнення темпів падіння ринку нерухомості, наразі активності серед покупців квартир не спостерігається: більша частина угод так чи інакше пов’язана з обміном. Швидше за все, влітку ціни на нерухомість збережуться на поточному рівні: у період відпусток активність на ринку нерухомості традиційно знижується. А ось якою буде ситуація на ринку восени, поки що складно передбачити. Якщо економіку накриє друга хвиля кризи, ціни на нерухомість знову обваляться.

Думка місяця

Дмитро Зінков, голова правління ОТП Банку:

- За підсумками перших трьох тижнів травня чистий приплив коштів населення до банків сягнув майже 2 млрд грн (у квітні цей показник був на рівні 1,1 млрд грн). Сума коштів на поточних рахунках юросіб скоротилася, оскільки через відсутність нових кредитів у багатьох компаній зменшуються оборотні кошти, а підприємства малого й середнього бізнесу пішли в тінь. При цьому сума коштів на депозитах юросіб залишилася без змін.

Така статистика дозволяє нам говорити про поступове відновлення довіри до банківської системи, як з боку населення, так і з боку компаній. Немаловажну роль у позитивній динаміці на депозитному ринку відіграла стабілізація курсу національної валюти. При цьому проясняється ситуація із проблемними банками: великі неплатоспроможні установи будуть рекапіталізовані за рахунок коштів держави, можливо, на деякі фінустанови вдасться знайти покупців. Крім того, багато закордонних банків показали готовність підтримати свої дочірні структури в Україні.

Однак про закінчення кризи на банківському ринку поки що говорити зарано. Якщо ситуація залишатиметься стабільною ще два-три місяці, почнеться відновлення банківської галузі. Тоді фінустанови відновлять кредитування в першу чергу реального сектору. А для цього банківська система має бути забезпечена ресурсами принаймні на рік, тоді як зараз населення відкриває депозитні рахунки лише на один-два місяці.

Переглядів: 1562 | Додав: grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 29-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Сайту потрібен форум?
Всього відповідей: 37
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024