Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Четвер, 02-05-2024, 23:05:23
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 02-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 15 » Найближчий Схід
22:28:12
Найближчий Схід
Чому Києву й Москві доведеться вести спільну гру на європейському ринку газу. В найближчому майбутньому Україна і РФ можуть бути впевнені, що європейці нікуди не дінуться без їх газу й труби.

Європейська рада вже на найближчому засіданні має намір розглянути питання про фінансову допомогу Україні для оплати російських енергоносіїв. Особливої надії на те, що гроші дадуть, немає. Та й сама Україна не зверталася з таким проханням. Натомість ідею допомогти українцям грошима озвучив італійський прем’єр-міністр Сильвіо Берлусконі, відомий своїми близькими стосунками з російським колегою Володимиром Путіним. Заява Берлусконі може розцінюватися як реакція на постійні попередження російських представників (а серед них були і сам Путін, і президент Росії Дмитро Медведєв, і керівники Газпрому): якщо Україні не дадуть грошей, Європу може чекати нова холодна зима.

На останній зустрічі з посланцями Європейського Союзу в Хабаровську Дмитро Медведєв у найжорсткішій формі відмовився надавати гарантії безперебійних поставок газу з Росії в Європу.

"З чого б це?" - запитував глава російської держави на прес-конференції, знову й знову нагадуючи європейцям, що в їх бідах винна Україна. Водночас прем’єр-міністр Росії Володимир Путін у найелегантніших висловах пояснював прибулій в Астану Юлії Тимошенко, що Україна немає особливого вибору, крім як погоджуватися з російськими умовами поставок газу. Більш того: на думку Путіна, жодних особливих можливостей для повторення торішнього сценарію Україна вже немає, тому що в її підземних сховищах не буде достатнього обсягу газу для його реверсу в східні регіони країни. Та й Захід уже доволі наляканий тим, що сталося минулої зими, тому буде активніше тиснути на Україну, щоб не допустити реверсу.

Здається, що жодного іншого виходу, крім як здатися на милість Росії, Україна і навіть Європи немає. Але це тільки на перший погляд. Російські керівники поводяться так жорстко, бо нервують. Споживання газу у світі з дня на день скорочується, а ціна на нього якщо й зростатиме, то незначно. Адже нинішнє збільшення цін на нафту не таке серйозне, щоб вважати, ніби Росія зможе виручати за прив’язане до вартості нафти блакитне паливо колишні гроші. Тому Росія зацікавлена в продажу саме великих обсягів газу, а не газу взагалі. І російсько-українська угода, у якій підтверджується закуповувана Україною кількість сировини (при тому, що вже сьогодні країна не має потреби в зафіксованих обсягах) - свідчення того, що тепер Москві доведеться буквально нав’язувати товар споживачеві.

На практиці це означає, що можливості розкидатися клієнтами - ані багатими, ані бідними - Росія й Газпром немає. Стверджувати, що жодних альтернатив російському газу немає, теж було б необачно. Трубному - так, сьогодні немає, хоча завтра може з’явитися. Але є ще й скраплений газ. Поки він був дорогий, а Росія поставляла газ справно, особливої уваги до нього не виявляли й торгували цим видом палива в інших регіонах світу. Аж ось нещодавно Польща підписала з Катаром довгочасну угоду про поставки скрапленого газу. Найбільший у Європі термінал з прийому СПГ було відкрито в Уельсі, церемонію відвідали королева Великої Британії та емір Катару.

Будівництво аналогічного термінала розпочала Хорватія. Можливо, навіть у нинішніх умовах скраплений газ буде трохи дорожчий, ніж трубний. Проте він завжди буде. І взимку європейським країнам не доведеться залежати від того, чи зможуть Росія й Україна домовитися.

Це, до речі, важливий виклик і для Києва, і для Москви. Росія зацікавлена в тому, щоб зберегти своїх покупців газу, а Україна - власний транзитний маршрут. Якщо європейці знайдуть нові шляхи поставки енергоносіїв і нових продавців, Росія цікавитиме їх значно менше як продавець, а Україна - як транзитер. Тому двом країнам вкрай невигідно грати одна проти одної.

Але Росія, схоже, досі мислить категоріями минулого століття, коли контроль над колишніми радянськими республіками та їх газотранспортними системами усе ще вважався головною метою її зовнішньої політики. І коли російські ЗМІ розповідають про переговори Путіна й Тимошенко, вони знову й знову ставлять запитання: чи здобуде Росія контроль над українською ГТС? А що буде, коли, зрештою, здобуде, та тільки обсяги газу, які цією газотранспортною системою транспортуватимуться, вже не забезпечать російському Газпрому процвітання?

Але в цьому напрямку міркувати не хочуть - ані в Москві, ані в Києві. В Україні переконані, що монопольне положення країни як транзитера російського газу змусить і європейців, і росіян дослухатися до її думки. А росіяни впевнені, що без російського газу європейці не проживуть. Але насправді пошук можливостей альтернативних поставок триватиме. І якщо в найближчому майбутньому Москва і Київ можуть бути впевнені, що європейці нікуди не дінуться без їх газу й труби, то в стратегічному сенсі політика залякування партнера безперспективна.

Коли російський президент відповідає "з чого б це?" на цілком логічне запитання про гарантії постачання, він повинен розуміти, що таким чином збільшує статки правлячої родини Катару - а можливо, й іранських аятол, які теж починають замислюватися про експорт скрапленого газу. І якщо ще нещодавно здавалося, що Ірану навряд чи вдасться конкурувати на цьому ринку з Катаром, то сьогодні стає можливою поява нових і нових гравців, які зможуть задовольнити потребу європейців у спокійному теплі.

Переглядів: 1398 | Додав: grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 02-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024