Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Неділя, 28-04-2024, 20:55:23
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 28-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 26 » Чим гірше, тим краще
17:51:22
Чим гірше, тим краще
Перші результати збиральної кампанії підтвердили найгірші побоювання експертів - про рекордний урожай поточного року не варто навіть мріяти. У вітчизняні засіки потрапить на 10 млн т зерна менше, ніж минулого сезону. Але втрату вала селяни компенсують за рахунок високих цін. Активізація попиту і ослаблення традиційних конкурентів наших експортерів на світовому ринку відкривають перед трейдерами нові обрії. А от у випадку із селянами, швидше за все, спрацює традиційна невдача, яка не дозволяє їм заробити навіть у дуже вдалі роки.

Минулого тижня в Україні стартували збиральні жнива - зернові почали збирати в Криму і Одеській області. У найближчі дні до них приєднаються аграрії Миколаївщини і Херсонщини. Експерти прогнозують, що поточна кампанія буде однією з найскладніших за останні роки і уже знижують попередні прогнози щодо врожаю зерна. Квітневі заморозки, що змінилися травневою посухою, дозволяють селянам знову експлуатувати "погодний фактор".

Деякі господарства заявляють про загибель або ушкодження 10-15% посівів ріпаку і ячменя і 3-5% - пшениці. За даними Мінагрополітики, на середину червня в гарному стані перебувало трохи більше половини посівів (5244 тис. га), у задовільному - близько 35% (3402 тис. га). Слабкими і зрідженими визнані до 10% зернових (821 тис. га).

За оцінкою директора компанії "Про Агро" Миколи Верницького, цього сезону в країні буде зібрано близько 40 млн т зернових, що на 13 млн т менше від торішнього обсягу і на 2-3 млн т - того, що очікувалося в 2009 р. Представник "Украгроконсалта" Єлизавета Малишко відзначає, що, за їхніми підрахунками, селяни одержать не більше 39,5 млн т, з них 18,5 млн т пшениці і 10 млн т ячменя. Порівняно невисокі показники пояснюються низькою врожайністю культур. Якщо минулого сезону господарства збирали 34,6 ц/га пшениці і 28,8 ц/га ячменя, то зараз очікується 29,6 і 21,3 ц/га відповідно. Крім далеко не ідеальних погодних умов, урожай зіпсував і недостатній догляд за посівами - через дефіцит коштів аграрії не внесли і половини необхідних обсягів добрив і засобів захисту рослин. Грошове питання може зіграти із селянами злий жарт і зараз.

За оцінками аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Андрія Толстопята, на збиральну знадобиться близько 3,5 млрд грн., що вдвічі менше, ніж було витрачено на посівну, але все-таки досить багато, враховуючи, що більшість господарств уже вичерпали свої резерви, розпродавши останні запаси торішнього врожаю. Дефіцит коштів складе не менше 1 млрд грн., що збільшує шанси посівів так і залишитися на полях. Уряд уже пообіцяв компенсувати постраждалим господарствам близько 5 млрд грн., але поки виділено лише 300 млн грн., і одержати доступ до цих грошей поточного року аграріям буде складніше, ніж зазвичай.

Андрій Толстопят говорить, що, беручи до уваги перераховані фактори, не варто розраховувати і на гарну якість зерна - показники вмісту білка і клейковини дозволяють віднести більшу частину врожаю хіба що до останніх фуражних 5 і 6 класів.

Разом з тим недобір вала не перешкодить селянам добре заробити на поточному врожаї. Єлизавета Малишко вважає, наступного сезону Україна зможе продати не менше 15-17 млн т зерна. У натуральному вираженні цифра не вражає, адже поточного сезону наші трейдери вивезли за межі країни на 10 млн т більше. Але ситуація на біржах у 2010 р. буде сприятливішою, що гарантує порівняно високі ціни на зерно. За даними Андрія Толстопята, світовий урожай складе близько 600 млн т, що на 7% нижче від торішніх показників. "Винуватцями" недоїмки в транснаціональні засіки стануть такі провідні експортери, як Австралія, США і Канада, де через несприятливі погодні умови зберуть набагато менше, ніж зазвичай.

"Попит же на зернові буде тільки зростати, особливо якщо виправдаються прогнози аналітиків щодо поступового виходу світової економіки із кризи", - говорить Єлизавета Малишко. Як наслідок, ціни обіцяють бути вищими, ніж поточного сезону.

В Українському клубі аграрного бізнесу вважають, що вже до вересня, коли починають робити активні закупівлі арабські країни, вартість пшениці на біржах підвищиться на 20-30% - до $220-250/т. У нас фуражне зерно може вирости в ціні з нинішніх 1 тис. грн. до 1,2 тис. грн./т, а продовольче - з 1,2 тис. грн. до 1,5 тис. грн./т.

Передчуття заробітку вже привело до пожвавлення серед покупців незібраного врожаю. Трейдери активно колесять по полях, укладаючи попередні контракти із селянами на умовах придбання зерна прямо з поля, що дозволяє їм купити товар дешевше на 10-20%. Про своє бажання взяти участь у продажі зерна вкотре заявила і держава. На форумі, що проходив на початку червня в Санкт-Петербурзі, профільний міністр Юрій Мельник активно обговорював з російськими і казахськими колегами можливість створення зернового пулу, що, на думку міністра, дозволить його учасникам диктувати ціни на світовому ринку. Потенційні партнери навіть встигли обговорити деталі співробітництва: передбачається, що для перевалки зерна будуть задіяні в основному українські потужності, половину яких, як і раніше, зможуть використовувати наші трейдери, 20% - казахи, третину - росіяни.

Втім, Микола Верницький вважає, що в недалекому майбутньому такий союз малоймовірний, тому що на відміну від сусідів по СНД у нашій країні більше 90% експорту зерна контролюють приватні компанії, яким співробітництво з державними монополістами Росії і Казахстану ні до чого.

Спроби ж делегувати повноваження експортера ДАК "Хліб України", що вживалися урядом у попередніх роках, так ні до чого і не привели. Проте ЄС сприйняв загрозу одержати сильного конкурента на світовому ринку зерна в багнети. Україні вже дали зрозуміти, що як члену СОТ їй негоже укладати сумнівні домовленості із країнами, що не входять у торговельний клуб.

Переглядів: 1516 | Додав: grad | Теги: Хліб України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 28-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Сайту потрібен форум?
Всього відповідей: 37
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024