Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Субота, 27-04-2024, 22:47:53
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 27-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Липень » 3 » А чи буде криза восени?
22:09:39
А чи буде криза восени?
Песимісти вважають, що восени країну може накрити чергова хвиля кризи. Оптимісти уточнюють, що вона буде не такою потужною, як на початку року

Банкірів згублять борги

Симптоми видужання фінансового сектора - поступовий приплив депозитів, стабільність на валютному ринку і нехай слабке, але зростання кредитування юридичних осіб - можуть виявитися оманними. З початком осені банківську систему почне морозити з подвоєною силою. "Сьогодні на перший план виходять проблеми якості активів і недостатності капіталу банківської системи.

Ці фактори і будуть визначальними в розвитку банків протягом найближчого року", - вважає фінансовий аналітик рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг" Віктор Шулик. Одна з потенційних небезпек, що може загрожувати фінансистам уже найближчими місяцями, - чергова хвиля девальвації національної валюти, спровокована необхідністю погашення зовнішніх позик.

До кінця 2009 року українським компаніям і банкам доведеться віддати близько $13,5 млрд., пік погашення боргів припаде на серпень-вересень. "За ці два місяці потрібно погасити суверенні єврооблігації України і єврооблігації "Нафтогазу" (по $500 млн.), єврооблігації "Київстара" і Укрексімбанку ($266 млн. і $250 млн. відповідно), синдикований кредит ПУМБ на $154 млн. та інші запозичення. До того ж ще є опціон на дострокове погашення українських суверенних єврооблігацій на $700 млн. Це істотне навантаження на резерви НБУ і кошти Міжнародного валютного фонду", - підкреслив економіст Astrum Investment Management Олексій Блінов.

Хоча значну частину літнього траншу кредиту МВФ передбачається направити на виплату зовнішніх боргів держави (за інформацією Мінфіну, $1,5 млрд. з $2,8 млрд. другого траншу кредиту фонду вже спрямовані в бюджет на відповідні цілі), це навряд чи врятує гривню від нового витка девальвації. "Якби вдалося домовитися про реструктуризацію зовнішніх кредитів, курс залишався б стабільним. Але з огляду на складність ситуації на зовнішніх ринках, кредитори навряд чи підуть на масштабну реструктуризацію. Це може призвести до дефіциту іноземної валюти, що прямо вплине на її вартість уже восени цього року", - вважає Віктор Єрасов, директор департаменту казначейства БГ Банку.

Аналітики не виключають, що навіть за сприятливого збігу обставин курс гривні під кінець року може впасти до 8 грн./$. У найгіршому разі національна валюта "обрушиться" більш ніж до 9 грн./$. "При консервативному сценарії розвитку подій - дотриманні запланованих обсягів співробітництва із МВФ за програмою stand by, мінімальному розмірі перевищення імпорту над експортом, сприятливій кон'юнктурі цін на українські товари на світових ринках, стабільній політичній ситуації в країні і т.д. - курс гривні може залишитися в діапазоні 7,5-7,8 грн./$ восени і 7,5-7,9 грн./$ до кінця року.

При негативному розвитку подій ці значення можуть виявитися в рамках 7,8-8 і 9,0-9,5 грн./$ відповідно", - вважає директор казначейства ВАТ КБ "Хрещатик" Олексій Козирєв. "Бюджет накопичує проблеми, і джерел беземісійного покриття його дефіциту не спостерігається.

Прогноз МВФ (8,68 грн./$ в 2009 році) не є останньою інстанцією. Думаю, восени ми досягнемо того піка, що був на початку кризи - 9,5-10 грн./$", - прогнозує експерт фінансового ринку Ерік Найман.

Втім, оптимісти не виключають, що Нацбанк докладе максимум зусиль до того, щоб утримати гривню на краю прірви. "Динаміка курсу гривня/долар з березня 2009 року дозволяє говорити про те, що НБУ прагне втримувати рівень не вище восьми і, імовірно, розглядає більш високий курс як критичний для банківської системи. Думаю, регулятор у стані втримати курс національної валюти на цьому рівні", - вважає економіст Concorde Capital Андрій Пархоменко.

Осінній рецидив

Повторне ослаблення курсу гривні в поєднанні з хронічним падінням рівня доходів громадян неминуче призведе до зростання проблемної заборгованості банків. Фінансистів не врятують ні пільгові аукціони, які проводить Нацбанк (на вимогу МВФ офіційний курс гривні повинен бути максимально наближений до ринкового), ні масово впроваджувані програми реструктуризації заборгованості. "З початку року проблемні активи фінустанов збільшилися більш ніж удвічі і становлять близько 5%. З огляду на динаміку відрахувань у резерви за останнє півріччя, обсяг потенційно проблемної заборгованості (з низькою ймовірністю своєчасного повернення) уже зараз досягає 12-15%.

Думаю, під кінець року офіційний обсяг проблемної заборгованості банків може бути на рівні 8-10%. Ще стільки ж складуть сховані неповернення", - вважає Віктор Шулик. Причому ряди злісних неплатників відтепер будуть активніше поповнюватися за рахунок корпоративних клієнтів, що позичали в банкірів неабиякі суми. "Якщо раніше основну масу прострочення робили фізичні особи, що одержували позики в основному за ризиковими кредитними програмами (кредити готівкою, цільові беззаставні кредити і т.д.), зараз виросте частка іпотечних і автокредитів, а також частка прострочення в кредитному портфелі юридичних осіб. Обсяги реструктуризації (пролонгації) кредитних портфелів банків складуть 25-60%", - доповнив колегу Олексій Козирєв.

Погіршення якості активів виллється для банків у проблеми з капіталізацією і ліквідністю, а для реального сектора - за відсутності позикових коштів. "Імовірний другий виток банківської кризи, що буде відрізнятися своєю структурою від першої хвилі. Якщо наприкінці минулого року причиною погіршення ліквідності й у підсумку неплатоспроможності окремих банків була паніка населення, тепер події будуть розгортатися за схемою: падіння якості активів - погіршення ліквідності - паніка - неплатоспроможність окремих банків", - вважає аналітик ІГ "Сократ" Михайло Сальников.

Уже під кінець року проблемних фінустанов може стати у два-три рази більше, але на підтримку держави зможуть претендувати лише одиниці. "Державна підтримка повинна поширюватися тільки на життєздатні банки, які потенційно можуть досить швидко відновити кредитування для підтримки економіки в цілому. До зовсім уже проблемних фінустанов варто застосовувати спрощену процедуру банкрутства, щоб забезпечити швидкий доступ до коштів для вкладників", - вважає аналітик компанії "Ренесанс Капітал" Анастасія Головач.

Глибше вже нікуди

Неміцними можуть виявитися і тенденції, що намітилися в останні місяці, стабілізації економіки. Травневе зростання промвиробництва на 1,3% дозволило Мінекономіки зробити висновок, що найгірші часи позаду і найближчим часом економіка почне зростати. Однак незмінність глибини падіння виробництва в річному вимірі (31,8% за підсумками січень-травень) свідчить про те, що дно ще не пройдене. "Хоча місячні показники демонструють поліпшення в обсягах промвиробництва, шанси на відновлення більшості галузей через низький попит на внутрішньому і зовнішньому ринках мінімальні. У зв'язку із цим ми погіршили річний прогноз падіння промвиробництва з 16,9 до 18,2%", - розповів начальник відділу аналізу фінансових ринків ІНГ Банку Олександр Печерицин.

Жалюгідна ситуація в промисловості не дає підстав для райдужних прогнозів про стан економіки в цілому. "Доти поки ми спостерігаємо зниження промвиробництва, тенденції зростання інфляції і безробіття, говорити про стабілізацію ситуації передчасно. Початок 2009 року багато компаній прожили стабільно на обігах і прибутках ще минулого року, зараз ситуація змінилася. Тому є ймовірність подальшого погіршення економічної ситуації вже наприкінці третього кварталу", - вважає Віктор Єрасов.

На думку аналітиків, падіння реального валового внутрішнього продукту країни в 2009 році може досягти 12,8%. Однак реальні результати можуть виявитися ще гіршими. Згідно із прогнозами міжнародних експертів, найближчим часом глобальну економіку може накрити чергова хвиля потрясінь. "Найгірший період світової економічної кризи може бути ще попереду", - заявив днями глава МВФ Домінік Стросс-Кан.

У цьому випадку шанси на підйом української економіки, рекордні темпи зростання якої попередніх років забезпечувалися за рахунок нарощування зовнішньоторговельних обігів, відстрочаться до середини 2010 року. "Гарною новиною є лише те, що українська економіка вже впала настільки глибоко, а попит на основні статті українського експорту в цей момент настільки низький, що навіть вхід глобальної економіки в новий виток кризи істотно не знизить попит на вітчизняну продукцію. А виходить, економіка може просісти лише незначно", - вважає Михайло Сальников.

Переглядів: 1470 | Додав: grad | Теги: криза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 27-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Де Ви поповнюєте свiй мобiльний телефон?
Всього відповідей: 608
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024