Саїйт рекламно – інформаційних оголошень П`ятниця, 03-05-2024, 14:08:16
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 03-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Липень » 6 » Який банк надійніший?
22:38:15
Який банк надійніший?
Деякі переваги

Насамперед, спробуємо визначитися - які банки вважати великими, а які середніми і дрібними. Відразу відзначимо, що чіткого визначення розмірності і масштабності банків немає. Але прийнято вважати, що всі банки, які не входять у першу двадцятку лідерів за обсягом активів - середні і дрібні. Тому, умовно, у розряд невеликих банків потрапляють і досить відомі в країні фінансові установи, лідери у своїх сегментах (наприклад, банк "Аркада" або "Дельта-банк").

Такі банки, зайнявши свою нішу на ринку, концентруються або в просуванні спеціалізованих продуктів, або в задоволенні потреб конкретних цільових сегментів, не намагаючись осягнути неосяжне. Така спеціалізація дозволяє їм удосконалювати послуги, у яких зацікавлений клієнт.

До того ж невеликі банки бувають дуже зручними і вигідними. Відділення такого банку може знаходитися недалеко від вашого дому, а депозитні умови, як правило, не гірші, а то й кращі, ніж у великому банку. Рівень обслуговування в невеликих банках, як правило, кращий: практично ніколи немає черги, менеджери не страждають зарозумілістю, уважні до відвідувачів і приділяють достатньо уваги кожному клієнтові.

Питання сервісу, звичайно, далеко не основне. Головне, що подобається в дрібних і середніх банках - це високі ставки. У них можна одержати до депозиту зайві 1,5-3%. А ще середні і дрібні банки люблять проводити різноманітні акції лояльності та залучають клієнтів спеціальними програмами. На них припадає більше 80% всіх проведених у країні банківських акцій. Час від часу вкладник може взяти участь у розіграші призів.

Тягар вибору

Для основної маси фізосіб розмір банку і його позиція в рейтингах особливого значення не мають. Куди важливіші територіальна близькість і можливість банку задовольнити всі потреби конкретного клієнта. Співробітництво з невеликими банками здається досить привабливим. Засмучує тільки те, що більшість банків, які зазнали крах, були саме дрібними і середніми. Але не слід робити поспішних висновків.

Дрібні банки сильно різняться. Є такі, що нарощують свої активи відносно повільно - у міру своєї консервативної політики ведення бізнесу. Такі консервативні банки розвиваються повільніше за рахунок того, що прагнуть у своїх операціях досягти максимальної надійності.

Для них нехарактерна агресивна політика із залучення дорогих депозитів, а це, у свою чергу, не змушує застосовувати агресивну кредитну політику. Таким чином, сформований кредитний портфель характеризується високим ступенем надійності.

При виборі банку клієнтові важливо провести комплексний аналіз фінансового стану і тарифів, які пропонує банк. Тому професіоналізм співробітників та індивідуальний підхід до кожного клієнта, дотримання платіжної дисципліни, умов договорів мають більше значення, ніж розмір банку і місце в рейтингу.

Для вивчення фінансових показників банків, їхньої стабільності розроблені системи коефіцієнтів. Але, на жаль, для обчислення багатьох з них необхідні дані, доступ до яких обмежений. Правда, дещо можна знайти в Інтернеті. Детальна інформація у формі балансу і звіту про фінансові результати є на сайтах банків.

Фінансовий стан банку характеризує низка показників. Їх можна розділити на групи: показники капіталізації, кредитного ризику, якості активів/пасивів і дані про ліквідність і рентабельність. Особливу увагу треба звернути на показники кредитного ризику, пасивів, активів, тому що якість кредитного портфеля є одним з вирішальних факторів стабільності банку.

Як правило, якщо відношення виданих кредитів до регулятивного капіталу банку перевищує 500%, виходить, банк веде ризикову кредитну політику. Про це ж свідчить низький (менше 70%) показник співвідношення виданих кредитів до активів банку, що приносять дохід.

Повинен насторожувати і великий обсяг кредитів, узятих на міжбанківському ринку. Банки найчастіше ведуть активні операції за рахунок позикових коштів, а коли приходить час віддавати борги, опиняються майже на межі банкрутства. Іншим тривожним сигналом є велика частка депозитів фізосіб у загальному обсязі зобов'язань банку. Якщо вона становить половину, а решта - кредити з міжбанку, то банк явно ризикує.

Якомога простіше

Але далеко не всі мають можливість і бажання займатися фінансовим аналізом. Можна просто подивитися рейтинги, які присвоювалися банку міжнародними агентствами. Їх корисно порівняти і з рейтингом банку за національною шкалою. Всі середні і дрібні банки, що взяли участь у міжнародному рейтингу, одержали, як правило, однакові оцінки - низька або дуже низька надійність. Але лякатися цих оцінок не варто.

Звичайно, міжнародні рейтингові агентства (МРА) ураховують ризики усередині країн і внутрішньополітичні ризики. Але вже те, що банк, яким би він не був, не побоявся пройти глибокий аудит і надати МРА відповідні звіти, говорить про відносну чистоту бізнесу і намірів його керівників.

На сайті банку корисно подивитися як часто змінювалися власники, топ-менеджмент. Багато чого розповість й імідж банку, відкритість, історія. Якщо ж на сайті цієї інформації немає, або в банку взагалі немає сайту, то це привід подумати над тим, а чи варто мати з ним справу. Банк, що дорожить своїм іміджем, не тільки не приховує свою історію, але й відкриває клієнтам вільний доступ до фінансової звітності.

Вибравши, нарешті, банк, варто перевірити - чи є він членом Фонду гарантування вкладів фізосіб. Повинно насторожити переведення банку з категорії постійних членів Фонду в тимчасові. А якщо НБУ призупинив ліцензію банку на залучення коштів населення, то обережність подвойте.

Зверніть особливу увагу

Розміщення грошей на депозиті підтверджується договором банківського вкладу, а також документом про внесення коштів у касу банку. Особливу увагу потрібно приділити розділу "Предмет депозитного договору". У ньому повинні бути зазначені: сума вкладу цифрами і прописом, термін розміщення коштів, дати початку і закінчення дії договору, процентна ставка, зобов'язання банку повернути вклад і нараховані відсотки, номери банківських рахунків тощо.

У Договорі повинні відображатися умови нарахування відсотків, періодичності їхньої виплати, накопичення коштів на рахунку (якщо такі передбачені), часткового зняття коштів (за необхідності), дострокового розірвання договору, а також розрахункового обслуговування рахунку.

Також зверніть увагу на задеклароване в договорі право банку на односторонню зміну умов договору. Банк зможе змінити будь-які пункти договору тільки за згодою вкладника.

Переглядів: 1677 | Додав: grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 03-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024