Саїйт рекламно – інформаційних оголошень П`ятниця, 03-05-2024, 11:02:17
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 03-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Липень » 21 » Криза змінює професію
22:17:26
Криза змінює професію
Залишившись без роботи і зарплати, напевно більшість розмірковували над тим, щоб радикально змінити вид діяльності, пошукати себе в іншій сфері. Або, можливо, підучитися чомусь у центрі зайнятості, оновити свої знання і навички, і пропонувати себе вже в удосконаленому вигляді.

У яких випадках дійсно ефективно йти в новому напрямку, а в яких використати вільний час для професійного зростання? У чому суть нових професій, чи існують вони взагалі або ж прикриваються новими назвами?

Експрес-професія - не для "білих комірців"

За усталеним переконанням багатьох рекрутерів і кадровиків, які, в основному, займаються працевлаштуванням службовців, чиновників, керівників, менеджерів, інженерно-технічних працівників, у часи кризи роботодавець надає перевагу упевненому професіоналу, з гарною теоретичною базою і досвідом. Сьогодні компанії-роботодавці вимагають результатів відразу - зовсім не залишаючи часу на розгойдування і навчання.

На думку директора консалтингового агентства Capital Human R CHR (дослідження персоналу) Галини Морозової, за кілька місяців можна набути одну нову навичку, удосконалити знання в чомусь (наприклад, бухгалтерові освоїти "вісімку" - версію "1С:Бухгалтерія 8.0"), поглибити, підсилити якийсь сильний бік, і зробити себе найдосвідченішим фахівцем у вузькій сфері. Все інше - від лукавого.

Зараз ми чуємо чимало гарних назв нібито нових професій. По суті, всі ці "нові" професії - це комбінація знань і навичок уже існуючих спеціальностей, плюс щось нове, нова мета. Приміром, ми вже звикли, що логістами називають фахівців у транспортно-складській і митній сферах. При багатьох вузах і комерційних навчальних центрах існують курси з цього напрямку, які тривають від місяця до півроку й коштують приблизно 1000 у.о.

Але логісти з нічого не народжуються. Для цього бажана базова освіта за суміжною спеціальністю (фінанси, економіка, менеджмент). Перш ніж починати вивчати логістику самотужки, треба знати маркетинг і економіку підприємств, а також економічну інформатику, основи інформаційних потоків, основи виробництва.

За спостереженнями директора з маркетингу і PR міжнародного кадрового порталу hh.ua Тетяни Топчій, ще одним прикладом "нової професії" можуть бути онлайн-рекрутери, що трансформувалися з "просто" рекрутерів. Їхнім основним обов'язком є підбор і пошук персоналу за допомогою засобів інтернет-рекрутинга: розміщення оголошень на job-сайтах, пошук кандидатів у соціальних мережах, на блог-ресурсах, і так далі. Такі фахівці також стають затребувані як дослідники і аналітики у кадрових і рекрутингових агентствах - там вони проводять загальний моніторинг інтернет-простору. Рівень їхніх зарплат не дуже високий: у вакансіях не часто вказується сума більше 3,5 тис. грн. Але, у міру виходу із кризи, роботодавці готові платити їм на 15-20% більше.

Або взяти хоча б тренд-вотчера (людини, яка відслідковує появу нових тенденцій серед споживачів). І корисною, і самостійною послугою може бути для цілої структури, а в нашому потопаючому у величезному вирі інформації світі може навіть знадобитися. До речі, саме в тренд-вотчерів і можуть перекваліфікуватися звільнені рекламісти з тих, хто має маркетингову освіту і гарні аналітичні здібності.

Є пропозиції, можна сказати, ексклюзивні. Наприклад, вивчитися на третейського суддю. У сьогоднішніх складних економічних умовах дуже актуально вміти, наприклад, "розрулити" кризу неплатежів між суб'єктами. Правда, вчать цьому не 3 місяці, а рік. Зате взагалі без базової освіти, всього за 2000 у.о. за курсом комерційних банків. Але від юридичної освіти і тут не втечеш: ліцензії на практику або відкриття своєї справи після успішного закінчення навчання і тестування можна отримати тільки за наявності диплома, отримання якого - ваша особиста проблема.

Від зміни назви суть не змінюється

Нерідко нові й незрозумілі назви професій є всього лише англомовним синонімом звичних назв. Наприклад, сommunication manager виконує функції звичного нам фахівця зі зв'язків із громадськістю, тобто підготовку інформації від імені компанії для ЗМІ й забезпечення внутрішніх комунікацій у компанії.

Найчастіше PR-фахівця називають у такий спосіб у міжнародних компаніях і проектах. Одна з головних вимог до ком’юнікейшн менеджера - англійська мова на високому рівні. Іноді здобувачі вводяться в оману, зіштовхуючись із такими формулюваннями, як інженер з підтримки продажів або координатор системи мобільних продажів. Власне, це той таки менеджер з продажів, тільки він повинен мати певні технічні знання і консультувати клієнтів.

Втім, криза породила і принципово нові професії. Найближчим часом попит на них, на жаль, не зменшиться. Яскравий приклад - колектори і антиколектори. За словами Віри Ткаченко, головного редактора порталу з працевлаштування www.job.ukr.net, досить часто зустрічаються серед вакансій у банківській сфері, у лізингу, фахівці з роботи із проблемними заборгованостями, з реалізації заставного майна, конфіскатів, із проблемними активами. Все це - працівники колекторських відділів, які створюються усередині компаній у кризовий період.

Попрацював менеджером - стань робітником

На робочу професію в поточних умовах реально вивчитися за 2-6 місяців. Причому, з нуля і навіть безкоштовно. Наприклад ті, що перебувають обліку у центрі зайнятості, і за об'єктивних причин не знайшли собі роботу до душі й за спеціальністю, направляються на навчання, перекваліфікацію, індивідуальне навчання на виробництві, стажування. Усього пропонується більше 100 напрямків навчання на 80 робочих професій.

Наприклад, за якихось півроку з вас зроблять перукаря, кондитера, водія тролейбуса, офіціанта, флориста-озеленювача, гувернантку, касира або секретаря керівника. Спеціальності не нові, але цілком затребувані навіть під час кризи. Наприклад, інтерес до кухарів не зникав навіть у важкі часи. Правда, більшим попитом у роботодавця користувався не класичний кухар, а з "родзинкою", наприклад, сушист. І платили йому не 2 тис., а вже 3, 5 тис. грн.

Підвищити свою кваліфікацію за наявності базової освіти за якихось 2-3 місяці можна і за такими спеціальностями як "бухгалтерський облік і звітність за національними стандартами", "управління персоналом і економіка праці", "логістика", "комп'ютерні технологи і дизайн" та ін.

Під час навчання людина продовжує отримувати допомогу з безробіття, а після закінчення їй гарантується працевлаштування, оскільки навчання здійснюється під конкретні договори з роботодавцями. За словами начальника відділу організації профнавчання Київського міського центру зайнятості Тетяни Пятнак, із січня по червень 2009 року успішно відучилися на різних курсах і семінарах 1474 безробітних, з них сьогодні мають роботу і цілком задоволені життям 814 чоловік.

За її словами, всі навчальні центри і навчальні заклади ліцензовані, проводять навчання на високому рівні й відібрані за підсумками тендера. Серед таких вузів - Національний авіаційний університет (комп'ютерні знання, право, ділова англійська), Міжгалузевий інститут управління (бухгалтерія і менеджмент), Університет "Крок" (1С бухгалтерія, кадровий менеджмент), Університет ринкових відносин (право, фінанси), МАУП (фінансовий менеджмент, маркетинг, господарське право). Робочі курси ведуть ПТУ.

Коли роботодавець готовий платити більше

Найбільшим попитом серед "абітурієнтів" Київського міського центра зайнятості (і не тільки Київського) сьогодні користуються курси ділової англійської мови, кадровий менеджмент, облік і аудит, комп'ютер для бухгалтера, фінансовий менеджмент. Є й декілька особливо модних спеціальностей - менеджмент готельного господарства і міжнародний менеджмент, які спеціально були розроблені службою зайнятості напередодні Євро-2012.

Вважається, що до цього часу буде потрібно багато фахівців у сфері готельного бізнесу. Останнім часом було відкрито три таких групи, і всі випускники працевлаштовані в столичних готелях.

Затребуваність англомовних фахівців підтверджують і рекрутери. Опитування близько 50 компаній-роботодавців, ініційоване у липні на порталі hh.ua, показало, що 66% роботодавців відкривали і відкривають вакансії для фахівців, що вільно володіють англійською мовою, навіть у не найпростішому для ринку праці 2009 року. Серед позицій, що припускають високий рівень англійської названі середньої й вищі управлінські посади - керівники компаній та її підрозділів (30%), і адміністративні (24%).

Потім затребувана сфера інформаційних технологій, маркетингу і продажів. Більше трьох чвертей (77%) компаній, які проводять підбір кандидатів зі знанням англійської мови, готові платити англомовним співробітникам більше, ніж іншим претендентам. Близько третини компаній вважають, що такий кандидат заслуговує в середньому 15% надбавки до зарплати.

Прогноз на майбутнє

Перспектива затребуваності на ринку праці багато в чому залежить від часу закінчення кризи. Його пророчити точно, на 100%, не береться ніхто. Менеджер психологічної служби "Анкор СВ" Алла Коняєва вважає, що, у першу чергу, у посткризовому житті компанії потребуватимуть кризових менеджерів, здатних визначити стратегію реанімації фірм. Галина Морозова впевнена, що прийшов час талановитих письменників, модельєрів, кухарів, так званих self-employed (самозайнятих), які починали писати, шити і готувати під впливом вимушених обставин.

І взагалі, криза - це дуже гарний час для початку маленького власного бізнесу, тому що повсюдно відкривається безліч маленьких ніш, які великі структури або не зауважують, або не бачать сенсу ними займатися. Краща нова професія зараз - це ставати самому собі директором. Безумовно, якщо сімейний бюджет може витримати це.

А от Максим Муровайко, менеджер порталу з працевлаштування www.rabota.ua бачить велике майбутнє за керівниками неформальних профспілок. Події, що розгорнулися під час кризи, яскраво продемонстрували, що захист прав працівників - справа рук самих працівників. А хто, як не профспілка здатна допомогти в цій боротьбі? Посада керівника профспілки з "на громадських засадах" буде перетворюватися в професію із твердою ставкою, поки - до 2 тис. грн. Але поступово вона буде виходити на рівень топ-менеджера. Зрозуміло, якщо людина буде мати гарну юридичну освіту і розбиратися в КЗпП.

Учитися, навчитися і переучитися

- Державна, міська і районна служби зайнятості - тим, що перебувають на обліку безкоштовно.
- Курси, семінари при вузах, кадрових агентствах - до 2000 грн. за семестр.
- Комерційні навчальні центри - до 7000 грн. за півроку.
- Тренінгові центри - від 500 грн. за навчальний курс (сьогодні у зв'язку із кризою більшість з них надають істотні знижки - до 50%).
- Центри навчання при компаніях і підприємствах (наприклад, при "Майкрософт Україна" - для безробітних безкоштовно, ЗАТ "СК "Оранта-Життя").
- Самоосвіта (читання спеціальної літератури, обмін досвідом на форумах і у соціальних мережах).

Переглядів: 1638 | Додав: grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 03-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Сайту потрібен форум?
Всього відповідей: 37
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024