Саїйт рекламно – інформаційних оголошень П`ятниця, 03-05-2024, 10:04:04
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 03-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Липень » 21 » Час лихварів
22:22:00
Час лихварів
Фінансові труднощі, з якими зіштовхнулися майже всі, ще недавно цілком респектабельні українці, і гострий дефіцит кредитних коштів у країні, відкрили зелену вулицю ломбардам: за півроку вони зуміли подвоїти свої доходи.

Один з небагатьох ринків, де усе ще можна добре заробити, уже привернув увагу потенційних інвесторів: позичати гроші під позахмарні відсотки узялися як нові ломбарди, так і продавці комісійного товару та приватні лихварі. Благо, що городяни, які звикли жити в борг, вже не побоюються задешево закладати майно.

Закладають останнє

Лихварі напрочуд добре переживають фінансову кризу. Минулого тижня Державна податкова адміністрація оприлюднила дані про надходження від суб'єктів господарювання за перше півріччя поточного року. На тлі стрімкого падіння відрахувань підприємств, які працюють у більшості галузей вітчизняної економіки, фіскалів приємно здивували ломбарди, які вдвічі збільшили платежі за податком на прибуток. За шість місяців вони заплатили в скарбницю 4,75 млн грн. проти 2,23 млн за аналогічний період минулого року, а офіційний сукупний прибуток лихварів цього року виріс до більш ніж 18 млн грн.

Істотно збільшився й обсяг виданих лихварями позик. За інформацією Держфінпослуг, яка регулюює цей ринок, якщо станом на кінець 2008 р. кредитний портфель ломбардів становив близько 600 млн грн., то зараз - більше 780 млн грн. Не менше 40% цієї суми позичили кияни, які стали їх найактивнішими клієнтами.

Різке збільшення обігів підтверджують і самі лихварі. Комерційний директор компанії Dbroker Володимир Сорочан говорить, що за останні півроку кількість клієнтів у них виросла в 2-2,5 рази.

Пояснюючи зростання як зубожінням громадян, які змушені закладати придбане в благополучні часи майно, так і неможливістю отримати гроші з інших джерел, адже ні банки, ні кредитні спілки, з якими раніше конкурували ломбарди, кредитів практично не видають. Ломбарди ж як і раніше мають гроші й готові позичати їх всім бажаючим. Від труднощів у бізнесі, з якими зіштовхнулися інші фінансові установи, лихварів урятував досить високий запас міцності (відсотки за позиками становлять від 200-300% річних), занижена оцінка заставного майна і готовність до масових неплатежів.

Якщо ті ж банки не рятує навіть вилучення в боржників заставного майна, на яке фінансисти не можуть знайти нового покупця, то практично всі ломбарди мають договори з комісійними магазинами або ж створили свої мережі торговельних точок.

Приміром, компанія "Скарбниця" навіть зуміла побудувати на своєму основному бізнесі торговельну мережу із продажу коштовностей "Ювелірна карта". Директор ломбарду "Комод" Олександр Горбач відзначає, що частка неповернень у них становить 20-30%, однак, оскільки заставне майно виставляється на продаж за ціною на третину нижче ринкової, продається воно досить швидко.

За інформацією пана Горбача, до лихварів звертаються представники практично всіх верств населення, але останнім часом збільшилася кількість представників середнього класу і заможних киян, які зазнають тимчасові фінансові труднощі. Спеціально для них компанії істотно розширили перелік предметів застав, додавши в цей список, крім традиційних коштовностей, побутову і аудіотехніку, хутро, антикваріат, швейцарські годинники і навіть цінні папери.

Все більше ломбардів приймають заставні автомобілі та нерухомість. Директор "Альянсу автоіпотечних кредиторів" Сергій Стецьков підкреслює, що бажаючих отримати замість рухомого і нерухомого майна живі гроші з кожним днем більшає, незважаючи на немаленькі відсотки (0,17- 0,33% на день). Адже продати ту ж машину або квартиру сьогодні не так просто.

За боржниками - у чергу

Один з деяких ринків, де усе ще можна добре заробити, уже привернув увагу потенційних інвесторів. Головний юрисконсульт компанії "Бізнес-комфорт", яка спеціалізується на юридичному супроводі ломбардів, Віктор Дасюк повідомляє, що поточного року наплив підприємців, які бажають відкрити ломбард, виріс у чотири-п'ять разів. Експерт відзначає, що вхідний поріг на цей ринок порівняно невисокий - від 300 тис. грн. (з них 200 тис. грн., відповідно до законодавства, становить статутний фонд), причому ці вкладення з лишком можна повернути вже протягом першого року роботи.

Але великі новачки в Києві ще не з'явилися, левову частку ринку як і раніше тримають колишні лідери ("Скарбниця", "Алдан", "Альянс" та ін.). Останні відреагували на збільшення потоку клієнтів відкриттям нових відділень у спальних районах столиці, а також переведенням частини з них на цілодобовий режим роботи. Зате про себе заявили до десятка дрібних ломбардів (на Троєщині, Харківському, Лівобережній), які поки не мають філіальної мережі.

За даними Сергія Стецькова, на лихварстві почали заробляти колишні топ-менеджери кредитних спілок, що закрилися, які знають, як працювати з позичальниками, і зуміли накопичити необхідний стартовий капітал. Спокусі заробити на нужденних киянах піддалися і більшість комісійних майданчиків, що торгують автомобілями. Оскільки їхній основний бізнес зараз практично стоїть, вони охоче кредитують автовласників, поповнюючи взятими під заставу машинами свій парк.

У боротьбу за клієнтів включилися і приватні лихварі. Джерела "ДС", які не бажають розкривати своїх імен, стверджують, що на сьогоднішній день у столиці працюють не менш сотні підпільних кредиторів, готових забезпечувати громадян потрібними сумами під 200-300% річних. Причому на відміну від ломбардів, які, побоюючись неповернення грошей, з початку кризи обмежили максимальну суму позики 100 тис. грн., приватники не стримують апетитів позичальників, однак відразу просять оформити договір купівлі-продажу на заставне майно.

"У такий спосіб вони вганяють клієнтів у величезні борги, з якими більшість просто не можуть розрахуватися, і забирають їхню власність за півціни. Проте відсутність обмежень на кредитну суму залучає громадян, що влізли в борги, і деяких з тих, хто брав гроші в нас, потім перекредитовуватися в приватних лихварів", - розповідає пан Стецьков.

Опитані учасники ринку стверджують, що бум тільки набирає оберти, і прогнозують, що під кінець року в столиці з'являться ще як мінімум десяток нових компаній. Зменшити запал інвесторів може хіба що новий закон про ломбарди, який вже прийнятий у першому читанні. Документ передбачає збільшення статутного фонду до 30 тис. євро і заборону лихварям приймати заставне майно - машини і нерухомість.

Переглядів: 1600 | Додав: grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 03-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024