Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Понеділок, 29-04-2024, 02:23:15
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 29-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Грудень » 20 » Автогума почала зростання
17:06:35
Автогума почала зростання
Для продавців автогуми поточний рік ознаменувався не лише відчутним просіданням ринку, але і перерозподілом купівельних симпатій між його сегментами. Сьогодні попит тяжіє до дешевшої продукції, що зміцнює позиції вітчизняних шинників і дозволяє їм збільшити ринкову частку.

Всупереч прогнозам експертів, які на початку року прогнозували незначне зростання продажів легкових автопокришок за рахунок відкладеного попиту, статистика констатує жорстке просідання ринку автогуми. За даними ДП "Держзовнішінформ", за 10 міс. 2009 р. обсяг експорту автомобільних шин становив 1 млн. 180 тис. шт., що на 41% менше, ніж було експортовано вітчизняними підприємствами за той самий період минулого року. Приблизно так само зменшились і обсяги зареєстрованого імпорту - 2 млн. 930 тис. шт. проти 4 млн. 200 тис. шт. в 2008 р. (мінус 43%). При цьому чималих збитків завдає зменшення ліцензованої продукції, котра, як і раніше, заміщується сірим і чорним імпортом, частка якого, на думку експертів, цього року зросла.

"В цьому році ми фіксували випадки, коли певні марки шин європейських і японських виробників були присутні на ринку, проте в митній базі вони не світилися", - зазначає начальник відділу хімічної промисловості "Держзовнішінформу" Ольга Хмеленок.

Зазначимо, згідно з даними дослідження ринку шин консалтингового агентства MA Demind, в 2008 р. порівняльний аналіз списку марок, зареєстрованих на митниці, і марок, реально присутніх в роздробі, не виявив розбіжностей. "Каналами чорного імпорту зазвичай ввозиться продукція досить добре відомих на ринку марок", - пояснюють цей факт аналітики експертного агентства.

Тим не менше, очікуваного збільшення на ринку кількості легальних автопокришок закордонного виробництва не сталося. Як зазначають учасники ринку, співвідношення імпортних і вітчизняних шин в Україні цього року в порівнянні з минулим змінилося, але на користь вітчизняної гуми: її частка збільшилася приблизно на 5%. "Частка "Росави" на ринку виросла з 27% в 2008 р. до 31% - в цьому", - говорить заступник комерційного директора ЗАТ "Росава" із маркетингу Ольга Шурпач.

А якщо говорити про медіум-сегмент, то, за даними компанії, тут її частка збільшилась з 3% до 11%. "Цього року спостерігався помітний перекіс попиту на користь шин нижчих цінових категорій. На початку року роздріб був завалений білоруською гумою, проте в середині року Білорусь вичерпала ліміт на імпорт. Тому основну конкуренцію нашим виробникам складали автопокришки з Росії", - говорить менеджер корпорації "Агро-союз" Андрій Пісковський.

За його словами, головний козир вітчизняних шин - ціна - цього року став ще помітнішим. "Дорожчали автопокришки і місцевого, і закордонного виробників. Наші подорожчали приблизно на 15%, а імпортні - на 20-25% і більше", - говорить Пісковський.

Разом з тим поточний рік став випробуванням для більшості імпортерів автогуми до України: багатьом з них не вдалося зберегти рівень своєї присутності в Україні. За спостереженнями гравців ринку, помітні зміни сталися в структурі медіум-сегменту.

"Якщо в 2008 р., наприклад, Amtel був одним із великих гравців в Україні з часткою близько 26%, а частка закордонних брендів у видимому імпорті становила близько 54%, то в 2009 р. частка шин Amtel становить 13%, і декілька гравців закордонних брендів займають приблизно рівні позиції близько 7-10%. Тобто явного лідера цього року виокремити складно", - констатує Ольга Шурпач.

Найбільш відчутне падіння обсягів імпорту гравці ринку відзначають в преміум-сегменті, хоч торгівля в роздробі такими шинами все ж йшла досить активно. "2009 рік імпортери почали із великими складськими запасами минулого року. Тому на ринку нерідко спостерігається ситуація, коли вартість преміальних шин менша, ніж середнього цінового сегменту з нового завезення", - відзначають фахівці інформаційно-аналітичної групи Autoconsulting. Таким чином, продавцям преміальних марок виявилося вигідно пригальмувати ввезення нових партій товару, і торгівля йшла переважно з резервів.

В цілому продавці відзначають поступове відновлення попиту. "У сегменті шин для легкових автомобілів ми збільшили продаж з квітня цього року і до вересня досягли рівня продажів минулого року, а з жовтня почалося зростання продажів", - говорять в "Росаві". За прогнозами експертів, в 2010 р. автопром повільно відроджуватиметься, унаслідок чого очікується невелике зростання попиту на первинному ринку шин (на рівні близько 10%). Крім того, галузеві фахівці чекають подальшого збільшення частки шин вітчизняного виробництва в структурі ринку, при якому співвідношення складе 35% до 65%. Тим часом стабільної цінової ситуації виробники не обіцяють. "Світові тенденції свідчать про те, що ціни на шини збільшуватимуться у зв'язку зі зростанням цін на сировину. Вже зараз деякі світові гравці оголосили про підвищення цін з січня на 5-10%", - констатує представниця "Росави".

Переглядів: 1699 | Додав: grad | Теги: Росави, Агро-союз, Держзовнішінформу, MA Demind, Amtel, попит, Частка, Автогума, Ольга Шурпач | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 29-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024