Саїйт рекламно – інформаційних оголошень П`ятниця, 03-05-2024, 06:15:38
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 03-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 26 » Тримай гривню!
17:58:01
Тримай гривню!
15 вересня Національний банк України оголосив про заборону обміну валюти без посвідчення особи. А в затвердженому за день до цього в уряді проекті бюджету передбачена ціна долара у 8 гривень. І це на тлі заяв економістів про прийдешню другу хвилю світової фінансової кризи. Традиційно для осені постає питання про майбутнє національної валюти: втримається гривня або впаде?

Все для "народного блага"

Здавалося, після схвалення в першому читанні закону, що забороняє носіння камуфляжу, українців складно чимось здивувати. Але можновладцям все ж таки вдалося. З 23 вересня в нашій країні неможливо буде обміняти валюту без паспорта чи іншого документа, що посвідчує особу. "Введена норма проведення процедури ідентифікації фізичної особи в частині визначення її резидентності, яка здійснює операцію з готівкою до 50 тисяч гривень. Вказана операція повинна здійснюватися після надання документа, що засвідчує особу", - повідомили в прес-службі Нацбанку. Втім, крім паспорта, за запевненням НБУ, можна буде використовувати "будь-який документ, який може засвідчити резидентність людини". Втім, як свідчить для багатьох українців досвід спілкування з міліцією, єдиним документом, що підтверджує резидентність людини, в наших широтах є паспорт.

Такі заходи, на думку НБУ, необхідні для перешкоджання відмиванню валюти. "Це впорядкування валютних операцій на ринку, в першу чергу, на готівковому ринку і без сумніву це боротьба з відмиванням грошей, тобто згідно з відповідним законом і тенденцією, яка існує в усьому світі", - пояснює директор зовнішньоекономічних зв'язків Нацбанку Сергій Круглик. У його відомстві наголошують - разом з обмеженнями вводяться і деякі послаблення. Так, якщо раніше ліміт купівлі гривень був встановлений розміром у 80 тисяч в один день, то тепер його підняли практично вдвічі. Для обміну валюти сумою від 50 тисяч до 150 тисяч гривень - здійснюється повна ідентифікація фізичної особи відповідно до законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. У попередній редакції Інструкції ця норма складала від 50 тисяч гривень до 80 тисяч гривень. Також постановою збільшена норма максимального продажу готівкової іноземної валюти одній людині протягом робочого дня від 80 тисяч гривень до 150 тисяч гривень. Крім того, наголошується, що постановою "лібералізована норма проведення валютно-обмінних операцій через банківські автомати самообслуговування". "Фізичним особам надається можливість здійснювати операції з продажу готівкової іноземної валюти за гривні через банкомати. Всі ці норми гармонізовані з законодавством України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом", - відзначають в Нацбанку.

Ці заходи збіглись з підвищеним попитом на валюту. "Останні два тижні дійсно відбулося підвищення попиту, з'явилися черги за валютою", - передає "Комерсант-Україна" слова директора казначейства одного з великих банків. "Якщо раніше ми бачили щотижневий попит в межах 500 тисяч доларів, то зараз він вже становить 700-800 тисяч доларів. З'явився також величезний попит на золото, заявки на яке ми отримуємо ще до завантаження його в літаки. Причиною попиту є девальваційні очікування населення з початком ділового сезону", - говорить фінансист. Звертає на себе увагу і той факт, що в проекті держбюджету, затвердженому в уряді, ціна одного долара США вказана розміром 8 гривень. У підсумку, гривня на початку вересня демонструє падіння, хоча зазвичай в цьому сезоні населення позбавляється іноземної валюти. Вочевидь, українська влада підготувалася до білоруського варіанту: коли на ринку різко зріс дефіцит іноземної валюти, і зробила все можливе для того, щоб зменшити черги біля обмінних пунктів і не допустити обвалу гривні. Але як свідчить практика все тієї ж Білорусі, такими заходами влада може лише підштовхнути недовіру до національної грошової одиниці.

Що ж буде з гривнею?

В уряді запевняють - гривня буде стабільною. Адже база розрахунків доходів і витрат держави практично незмінна. Торік проект бюджету розробляли з врахуванням курсу в 7,95 гривень за один долар США. Притому, тоді віце-прем'єр-міністр Тігіпко говорив про те, що НБУ відмовився робити прогноз із курсу на 2011 рік. Таким чином, цього року, на думку уряду, фінансова та економічна ситуація в країні стабільніша. Тим більше, деякі показники вселяють не те що довіру, а навіть оптимізм. Так, в серпні 2011 року промислове виробництво зросло на 9,6% порівняно з серпнем 2010 року. При цьому в серпні 2011 року промвиробництво збільшилося на 2,2% порівняно з липнем 2011 року. У січні-серпні 2011 року порівняно з січнем-серпнем 2010 року промвиробництво виросло на 8,9%. У липні 2011 року промислове виробництво зросло на 8,7% порівняно з липнем 2010 року. У 2010 році в порівнянні з 2009 роком промвиробництво виросло на 11,0%. Дані надані Державним комітетом статистики і свідчать про позитивну тенденцію, що намітилася в українській економіці.

Проте "валютні обмеження" НБУ все-таки викликають запитання. І тут необхідно згадати, що 8 вересня в Україні був поставлений своєрідний антирекорд. Цього дня обсяги безготівкової гривні на ринку впали до історичного мінімуму і склали - 9,8 мільярда гривень на кореспондентських рахунках банків, що на 3 мільярди менше за необхідний обсяг банкам для нормального функціонування. "За рахунок грошового голоду фактично зупинився міжбанк. Мені розповіли, що банки пролонгували кредити тільки тому, що боялися визнати їх проблемними. Були чутки, що кілька авторитетних банків посилено шукали гроші на міжбанку", - передає "Економічна правда" слова одного з банкірів. Проте вже наступного дня НБУ починає повертати в банківську систему гроші, які до цього вилучав. "Я припускаю, що гривню спеціально утримують НБУ і Мінфін, щоб стримувати курс", - каже "ЕП" заступник голови одного з середніх банків. Таким чином Нацбанк вирішив обмежити операції з обміну валюти для того, щоб контролювати не тільки і не стільки оборот в країні доларів США і євро, скільки оборот гривні.

Така активність НБУ збіглася з пониженням Standart & Poors рейтингу боргів України в гривні з ВВ-до В+. Вилучаючи гривню і обмежуючи її обмін, Нацбанк і Мінфін намагаються утримати її від девальвації. Незважаючи на зростання промислового виробництва, а також на ряд інших позитивних показників в економіці країни, гривня перебуває як і раніше в дуже невизначеному становищі. Українська валюта найбільше залежить від цін на газ і на сталь. Крім того, на українську валюту впливає і приплив капіталу в Україну. Жоден із трьох показників невтішний. З газом в України стандартні проблеми. Вартість "блакитного палива" у порівнянні з минулим роком може зрости на 12%. Ціна імпортованого в Україну російського природного газу в четвертому кварталі 2011 року складе близько 398 доларів за тисячу кубометрів, що на 12% більше, ніж у третьому кварталі, повідомило "Інтерфаксу" джерело в уряді. Зі сталлю - теж. Цього року очікується падіння попиту на цей товар. Через це вже в серпні наша країна втратила два пункти в світовому рейтингу виробників сталі і спустилася на 10-е місце, скоротивши випуск цього продукту на 8%. На таку ж динаміку очікують аналітики і у вересні. А іноземні компанії і тим більше банки не поспішають приходити в країну, чиї рейтинги знижуються. Та й крім того зараз в Європі новий виток фінансової кризи та іноземним інвесторам просто не до України - головне врятувати свої "материнські" капітали. Тому НБУ вирішив повернутися до активної участі в справі порятунку української валюти. Тільки чи будуть ці заходи дієвими? Адже як показує приклад Білорусі, скільки не обмежуй ходіння валюти, але якщо економічне становище не поліпшується, її рано чи пізно доводиться відпустити. І тоді девальвація національної валюти може перевищити 50%. З іншого боку, наступний рік - рік виборів, і вже один цей факт повинен вселити впевненість у найзапекліших песимістів. Адже обвал гривні буде означати провал владної партії на виборах. А у ПР на цей рахунок зовсім інші плани...
Переглядів: 3477 | Додав: grad | Теги: украинской валюты, гривню, гривна, гривну!, гривной, гривны | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 03-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024