Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Неділя, 19-05-2024, 09:07:49
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 19-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 10 » Картопляна паніка прийшла на зміну гречаній
07:49:48
Картопляна паніка прийшла на зміну гречаній
Гречана паніка, яка декілька тижнів тримала в напрузі Росію і значною мірою породила аналогічну цінову лихоманку в Україні, змінилася новою продуктовою кризою. Тепер цінові рекорди у сусідів б'є картопля.

Сьогодні російські ЗМІ повідомили, що вартість кілограма "другого хліба" в країні вже зросла вдвічі, а порівняно з минулим роком - в п'ять-шість разів. У перерахунку на гривню картопля в роздробі коштує вже 6,5-8 гривень. І продовжує дорожчати.

В наявності всі ознаки продовольчої паніки. Місцевий ринок не вірить, що обіцяні 400 тисяч тонн продукції з Білорусі надійдуть вчасно і в повному обсязі: адже дуже ймовірно, що картопля може стати наступним аргументом нафтогазово-телевізійних "дебатів" Володимира Путіна і Олександра Лукашенка.

Враховуючи "загальмовану" залежність України від російських подій, українські експерти не відкидають, що вже найближчим часом місцеві ЗМІ прогнозуватимуть подібний розвиток "картопляної" істерії і в нашій країні.

Відповідна атмосфера вже створена. Так, ще в кінці серпня Український клуб аграрного бізнесу заявив, що до нового року вітчизняна картопля подорожчає в півтора рази. Через зниження урожаю на 30%. Тезу про неминуче подорожчання активно підхопили ЗМІ.

Міністерство аграрної політики спішно спробувало такі висновки спростувати, заявивши, що картоплі вистачить всім. "Звичайно, за прогнозами, з врахуванням складних погодних умов ми скоротили на 5% планів на урожай… але загрози споживанню і забезпеченню картоплею немає", - сказав міністр Микола Присяжнюк. І тут же погодився, що ціни зростуть. Але трохи.

"Міністру взагалі варто було сказати, що урожай цього року буде лише на 1% нижчим, ніж останніми роками. Тим більше, його "п'ять відсотків" належать до прогнозів рекордного урожаю картоплі, яку ми чекали цього року", - сказав виданню представник МінАПК. - "Щоправда, якість картоплі цього року буде трохи гіршою. А значить, її потрібно швидше збути. І тут варіант з Росією дуже до речі".

В той же час, за інформацією видання, зараз закупівельні ціни в прикордонних областях з Росією зросли з 2 до 3,50 гривень за кілограм. Хоча торік вартість в "картопляний сезон" не перевищувала 1,5-2 гривні.

"Зараз у нас стільки машин з російськими номерами! І закупівельні ціни зростають майже щодня. Єдина проблема, що і картоплі не так багато, як торік. А то можна було б добре продати", - розповів виданню Іван Басюк, житель Сумської області.

"В прикордонних областях ціни на картоплю злетіли. Повним ходом іде "контрабас" до Росії. Тим більше, з постачаннями з Білорусії у росіян проблеми", - поділилося інформацією джерело на ринку. - "Поки постачання в Росії - це приватна ініціатива бізнесу, держава в цьому не бере участі. Думаю, що близько 2 мільйонів тонн перетне кордон за цими схемами. Але і Україні це лише на руку - близько 30% картоплі у нас завжди гине через погане зберігання".

Втім, експерти спішать заспокоїти - українцям своєї картоплі вистачить. Країна виробляє близько 20 млн тонн щороку, входячи в п'ятірку найбільших "картопляників" світу. А споживає лише 3/4 урожаю (з врахуванням посівного матеріалу і на корм худобі).

Щоправда, загальне подорожчання овочів цього року утримує в Україні високі ціни і на картоплю. Проте експерти упевнені - російська ситуація у нас не повториться. Сьогоднішні роздрібні ціни в 4-4,50 гривень за кілограм на міських ринках - це максимум, і найближчим часом можна чекати їх зниження.

"Картопля зараз в Україні на 50% дорожча, ніж минулого року в цей же час. Через те, що всі овочі дорогі. У найближчий місяць ціни можуть трішки впасти, а в грудні можуть зрости на 10-20% в порівнянні з сьогоднішнім рівнем" - розповів нашому виданню керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти" Андрій Ярмак. - "Хоча якщо ЗМІ нагнітатимуть ситуацію, то ціни можуть зрости й більше. У нас вже було таке колись - хтось щось необережно сказав, і картопля зросла в ціні в 2 рази за тиждень, бо скрізь всі підхопили тему. Ну а потім з березня різко почала дешевшати".

Переглядів: 2074 | Додав: grad | Теги: Картопляна, гречаній | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 19-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Сайту потрібен форум?
Всього відповідей: 37
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024