Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Неділя, 28-04-2024, 01:17:41
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 28-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Грудень » 18 » Нацбанк закрив картки
22:14:54
Нацбанк закрив картки
Банки втратили можливість видавати клієнтам валютні кредити за платіжними картками, у тому числі по всіх кредитних лініях, що діють зараз, і овердрафтах, повідомив вчора Нацбанк.

Банкіри не знають, чи закривати їм строкові 100 тис. платіжних карток своїх клієнтів. Але навіть в цьому випадку вони не зможуть уникнути надання валютних кредитів, оскільки Нацбанк не може заборонити технічні перебої при безготівкових розрахунках, які можуть призвести до утворення кредитної заборгованості.

Банкам віднині заборонено обслуговувати валютні кредитні картки. Національний банк вчора розіслав кредитним установам роз'яснення заборони кредитування в іноземній валюті, введеної 24 листопада законом №1533-VI. До 1 січня 2011 року банки можуть видавати валютні кредити фізичним особам винятково для оплати лікування і навчання за кордоном. Повністю заборонені всі інші кредитні операції, включаючи кредитні лінії або овердрафт з карткових рахунків. Принципово важливе те, що кредитні установи не мають права надавати клієнтам валюту за кредитними договорами, укладеними до набуття чинності закону.

Національний банк підрахував, що на 1 жовтня в країні використовувалося 5,36 млн платіжних карток з кредитною функцією (для порівняння: з дебетною функцією - 24,19 млн карток). Але валютних карток дуже мало, оскільки вони не розраховані на масове використання. За попередньою оцінкою директора Української асоціації банків-членів платіжної системи ЕМА Олександра Карпова, випущено менше 100 тис. валютних кредитних карток. "Новим клієнтам банки відмовлятимуть у відкритті валютних кредиток. Що стосується укладених договорів, то Нацбанку треба почитати Цивільний кодекс: закон зворотної сили не має. Будь-який клієнт, якому банк захоче закрити кредитну картку, буде проти", - упевнений він. Нацбанк до цього підготувався. Ще в 1999 році Конституційний суд за зверненням НБУ встановив, що "до події застосовується той закон, під час дії якого вона сталася".

Банкіри не знають, як вчинити з клієнтами, що мають валютні картки. "У нас оформлено дуже багато валютних кредиток, якими клієнти хотіли почати користуватися в кінці грудня. Багато хто на новорічні свята і різдвяні канікули збирається за кордон і хоче платити кредитками. Ми не знаємо, як тепер вирішити проблему", - говорить топ-менеджер одного з найбільших банків. Аби обійти норми НБУ, кредитні установи можуть дозволити клієнтам розплачуватися валютними кредитними картками. Але фактично банки надаватимуть їм гривневі кредити, оперативно конвертуючи їх в іноземну валюту.

"Клієнт розраховується кредитною валютною карткою за кордоном, з картки списується сума в євро, платіжна система передає цю інформацію в банк, а банк переводить суму в гривню за курсом платіжної системи. Погашати кредит клієнт буде теж в гривні", - роз'яснив заступник голови правління банку "Фінанси і Кредит" Сергій Борисов. Але НБУ шукає можливості обмежити і такі операції. "Нацбанк хоче ввести правило, що за межами України можна розраховуватися лише картками в іноземній валюті", - зазначає Карпов.

Втім, заборону на валютне кредитування з платіжних карток складно буде застосувати в разі технічних перебоїв при безготівкових розрахунках. "На технічний овердрафт в іноземній валюті Нацбанк ніяк не зможе вплинути. Якщо клієнт розраховується кредитною карткою за кордоном, а звіт про операцію приходить на тиждень пізніше, ці кошти не будуть зараховані - і виникне перевитрата, яка створить кредит. Цьому не можна запобігти", - стверджує Олександр Карпов.

Переглядів: 1566 | Додав: grad | Теги: Олександр Карпов, закрив, картки, Нацбанк, клієнтам, валютні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 28-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024