Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Неділя, 19-05-2024, 09:07:32
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 19-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 11 » Надто багато екстріму
23:17:42
Надто багато екстріму
Погодні катаклізми на Західній Україні ризикують завалити туристичний сезон в регіоні. Хоча більшість рекреаційних зон від натиску стихії не постраждали, негативний PR зробив свою справу: туристи масово відмовляються від вже заброньованого житла. Власники приватних садиб і міні-готелів почали панікувати і зменшувати ціни. Готельні комплекси поки обмежуються нечисленними акціями і розраховують, що в розпал сезону клієнти все ж повернуться. Втім, враховуючи розмах будівництва на місцевих курортах, постояльців навряд чи вистачить на всіх навіть при найсприятливішому збігу обставин.

Прибуток змило потоком

Нинішнє літо може виявитися для власників житла в Карпатах, що заробляють на приїжджих, одним з найбільш провальних за останні роки. За інформацією менеджера з внутрішнього туризму агентства "Карпати. Туризм. Відпочинок" Надії Якуб’як, бажаючих відпочити в горах в червні поточного року було на третину менше, ніж за аналогічний період минулого сезону, а в порівнянні з докризовими показники просіли на 50-60%. Експерт розповідає, що багато господарів міні-готелів і приватних садиб по два-три тижні не можуть знайти постояльців. Місцеві ж готелі і пансіонати заповнені в кращому разі на 20-25%.

Головною причиною різкого зниження інтересу українців до відпочинку в Карпатах стали погодні катаклізми, що накрили регіон. Рясні дощі йшли практично у всіх західних областях протягом всього червня, а в кінці місяця Прикарпаття постраждало ще і від повені (на сьогоднішній день підтоплено понад 300 населених пунктів, розмито багато доріг, зруйновані мости через гірські річки). Оскільки картинки про розмах стихії не сходять з екранів телевізорів, українці масово відмовляються від подорожей, навіть якщо планований маршрут розташований далеко від епіцентру негоди. Надія Якуб’як говорить, що Яремче, Буковель, Яблуниця, Микуличин, Поляниця від повені не постраждали, проте туристи знімають попередні замовлення, вважаючи за краще відкласти поїздку до кращих часів.

Представник готельного комплексу "Буковель" Володимир Юзюк підтверджує цю інформацію, відзначаючи, що якщо раніше, завдяки активному просуванню літнього відпочинку, кількість приїжджих у них щороку зростала на 40%, то тепер відпочиваючих, навпаки, істотно менше, ніж очікувалося. Негативний PR зіпсував сезон і в Закарпатті, де, за словами начальника управління з європейської інтеграції, туризму і курортів місцевої ОДА Олександра Марченка, повною заповнюваною можуть похвалитися хіба що лікувальні комплекси і санаторії, попит на послуги яких цілорічний. Показники в міні-готелів і приватників набагато скромніші і не перевищують 40-45%.

Ті, хто все ж наважився приїхати, як відзначає власниця агентства "Мандрівка" Кристина Никорак, вибирають або розкручені курорти (Яремче, Поляниця, Микуличин), або населені пункти, що розташовані ближче до незайманої карпатської природи (Ворохта, Шешори, Косів та ін.). Найчастіше потенційні клієнти просять підібрати або дешевші кімнати по 25-35 грн. з людини, або житло середнього класу по 70-80 грн. з людини на добу. Цього літа істотно зменшилася кількість зажних туристів, готових платити понад 200 грн. з людини на добу. Як передбачають експерти, вони не хочуть витрачати чималі гроші без яких-небудь гарантій якісного відпочинку. А оскільки прогнози метеорологів залишаються невтішними, таких гостям не може надати ніхто.

Втім, в липні-серпні, судячи з попереднього бронювання, клієнтів буде набагато більше, ніж в червні. Відпочивальників може привабити розлогий список розважальних заходів (за традицією, що вже склалася, в регіоні планується проведення масових гулянь, зокрема, фестиваль мінеральних вод, свято голубців, фольклорний фестиваль "Трембіти кличуть" та ін.), а також розвиток туристичної інфраструктури.

Цього року чиновники приділили особливу увагу розробці і маркуванню нових маршрутів. У Закарпатті в кожному з районів їх додалося по 30-40 (найбільше у Воловецькоу і Рахівському р-нах). У Міжгірському районі почала функціонувати станція дельтапланеризму. У Прикарпатті розвивають в основному велосипедний туризм (в рамках проекту, що реалізується за підтримки ЄС "Велокраїна") і рафтинг. Але не виключено, що чергові капризи природи змусять відмовитися від подорожі в Карпати навіть любителів активного відпочинку і екстремального спорту.

Гуцулам бракує гостей

Власники апартаментів в Карпатах намагаються залучити туристів знижками. Як говорить пані Якуб’як, першими на відтік відпочивальників відреагували власники приватних садиб і міні-готелів, знизивши ціни на мешкання на 30% і більше.

"Якщо на початку сезону номер середнього класу в міні-готелі в Яремче або околицях Буковеля коштував 150 грн. на добу, то зараз його віддають за 100 грн. Під конкретного клієнта господарі готові поступатися ще по 10 грн./доба", - говорить експерт. За її словами, наймасовіше падає житло середнього класу, оскільки саме на нього зробили ставку місцеві підприємці, що заробляють на курортниках. Кристина Никорак відзначає, що у Ворохті і Косові з цієї ж причини подешевшало мешкання економ-класу.

На початку червня ліжко-місце тут продавалося по 35-45 грн. з людини, сьогодні - по 25-35 грн. При цьому рівень дешевого житла за рік значно зріс: багато господарів зробили ремонт, обладнали кімнати побутовою технікою. В той же час ціни на елітні апартаменти, незважаючи на відтік заможних туристів, навпаки, навіть збільшилися на 10-15% і зараз стартують з 200-250 грн. на добу. Власники розраховують, що категорія їхніх потенційних клієнтів менш чутлива до цін, тому проковтне чергове дорожчання.

Як показує практика, відпочивальники не квапляться доплачувати за комфортне поселення, тож не виключено, що прайси знизяться і в цьому сегменті. Підприємці в нинішньому сезоні виявилися заручниками ситуації - на фоні 30%-ного спаду туристичного потоку пропозиція житла, що здається внайми, навпаки, зросла. За оцінками Надії Якуб’як, в околицях Буковеля і Яремче приватних садиб і міні-готелів стало більше на 20-40%, причому основна маса господарів роблять ставку на клієнтів з середнім і високим рівнями доходів.

В Закарпатті до сезону відкрилися 40 нових садиб і міні-готелів головним чином в Рахівському і Міжгірському районах. Зрозуміло, що новачки, які ще не мають напрацьованої клієнтської бази, готові надавати "запрошувальні" ціни: номер середнього класу з вигодами коштує до 100 грн. на добу, що змушує переглядати прайси і конкурентів.

Популярні процедури

Цінова політика готельних комплексів і баз відпочинку така ж розрізнена, як і в приватному секторі. У "Буковелі" орендні ставки на літній сезон понизили в два-три рази і зараз стартують з 84 грн. в добу. Гостей заманюють також спеціальними програмами діагностики і водолікування. Готель "Rixos Прикарпаття" оголосив про 20%-ну знижку (1440 грн. за двомісний стандартний номер на добу), а за умови покупки пакету "все включено" (з лікуванням) туристу обіцяють зменшити ціну ще на 5%. У "Reikartz Карпати" мешкання подешевшало на 10% - до 460 грн. за стандартний номер. Деякі готелі, навпаки, підвищили розцінки на 10-15%, пояснюючи це зростанням вартості продуктів харчування.

Перш за все подорожчали готелі, котрі мають в своєму розпорядженні хорошу лікувальну базу і які вклалися в розвиток SPA-напрямків. Вони вже протестували нові розцінки в травні і залишилися цілком задоволені результатами - заповнюваність SPA-комплексів тоді наближалася до 90-100%. Зараз цей напрямок один з наймодніших в готельному бізнесі - попит на подібні послуги поки задоволений не більше ніж на 35%. Цим користуються господарі приватних садиб, розташованих в безпосередній близькості від крупних санаторіїв або лікувальних центрів, які здають житло удвічі дорожче, ніж їхні конкуренти, яким не так пощастило з сусідами, - по 150-160 грн. на добу.

Але поступово зростає конкуренція і в релаксаційно-оздоровчому сегменті. У нинішньому році в регіоні почали функціонувати декілька нових SPA-центрів ("Термал-spa", "Боржава", "Теплиця"). Ще вісім подібних об'єктів будується. Деякі з них введуть в експлуатацію вже до кінця сезону. Посилення боротьби за постояльців, як розраховують експерти, змусить господарів готелів знижувати ціни. Принаймні в нових комплексах можна буде відпочити на 10-20% дешевше, ніж в аналогічних за рівнем вже розкручених готелях.

Переглядів: 1727 | Додав: grad | Теги: Боржава, Термал-spa, Теплиця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 19-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Сайту потрібен форум?
Всього відповідей: 37
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024