Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Неділя, 28-04-2024, 22:29:49
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 28-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Грудень » 24 » Не поспішайте, колеса...
23:23:39
Не поспішайте, колеса...
Генеральна прокуратура (ГПУ) обурена "численними фактами незаконного ухиляння боржників банків від виконання своїх зобов'язань шляхом особистого банкрутства". За даними відомства, в поточному році деякі юридичні і консалтингові компанії почали пропонувати послуги з банкрутства приватних осіб, хоча подібна процедура поки не передбачена чинним законодавством. В той же час банкрутство фізичної особи, яка є приватним підприємцем, можливе.

Процедурочка

У розпорядженні Бізнесу опинився лист ГПУ №07/2/2-209вих-4130кв-09 від 30.11.09 р. за підписом заступника Генпрокурора Віктора Кудрявцева. Послання адресоване прокурорам АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя щодо здійснення прокурорського нагляду за дотриманням законодавства в банківській сфері. У листі наводиться докладний опис схеми банкрутства приватної особи. Спочатку позичальник банку реєструється як суб'єкт підприємницької діяльності (СПД).

Потім формуються боргові зобов'язання громадянина-підприємця в розмірі, необхідному для початку процедури банкрутства відповідно до вимог Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Генеральний директор Консультаційного центру з питань банкрутства Анатолій Родзінський виступав арбітражним керівником по одній з таких справ, на які дається посилання в прокурорському посланні. Він запевняє, що його компанія не займається реєстрацією СПД "заднім числом" і формуванням фіктивних боргів, пов'язаних з підприємницькою діяльністю. За його словами, сегмент позичальників-СПД - це широке поле діяльності.

"Вся іпотека і більшість автокредитів - це все еспедешники. Чому ж вони не повинні користуватися своїм законним правом на банкрутство?" - дивується Родзінський. Цікаво, що в процесі процедури банкрутства майно має продаватися за максимально можливою ціною, в чому, власне, і має бути зацікавлений банк. "Наприклад, офісне приміщення одного з боржників у Харкові було продано на аукціоні по $500 за 1 кв.м, що на 30% вище від оціночної вартості. Тоді як Державна виконавча служба продає аналогічні об'єкти по $100-150 за "квадрат", - відзначає Родзінський.

На його думку, банкірів не влаштовує прозора процедура реалізації, оскільки продаж застав є джерелом тіньових заробітків самих банківських працівників. "Коли об'єкти продаються через Державну виконавчу службу, $150-300 за кожен квадратний метр осідає в кишенях чорною готівкою по всій вертикалі - починаючи від банкірів і їхніх юристів і закінчуючи колекторами і виконавцями. Така реальність", - нарікає арбітражний керівник.

Приклад банкрутства приватної особи

Фізична особа, якась 55-річна громадянка "О.Т.Г.", 10 липня 2008 р. узяла кредит в Морському транспортному банку на $70 тис. для придбання нежитлових приміщень, які використовувалися в підприємницькій діяльності. При цьому в документі не сказано, коли саме вона була зареєстрована як СПД. Потім (1 серпня 2008 р.) у "О.Т.Г." виникли борги одночасно перед двома приватними підприємцями: 500 тис.грн. - за договором позики, 264 тис.грн. - за договором на виконання ремонтних робіт. На момент офіційного оголошення про визнання "О.Т.Г." банкрутом (8 травня 2009 р.) її заборгованість перед банком складала 487,4 тис.грн. (тобто близько $64 тис.за курсом на той момент). Виявилось, що у бізнес-леді немає ні квартири, ні машини. Єдина власність "О.Т.Г." - нежитлове приміщення площею 42,5 кв.м, що перебуває в заставі у банку. Воно було оцінено в 115,7 тис.грн. і продано на аукціоні за 154,0 тис.грн. З цієї суми банк отримав 125,3 тис.грн., що дозволило покрити лише 26% заборгованості за кредитом, залишок боргу був списаний. Оцінювачу майна дісталася 1 тис.грн., товарна біржа, на якій продавалося майно, отримала 12,3 тис.грн. Арбітражний керівник - 15,4 тис.грн.

(Згідно з визначенням Господарського суду Харківської області про затвердження звіту ліквідатора; справа №Б-39/47-09 вх. №1518/2-39 від 21.09.09 р.)

Всім прощаю

Борги, які залишаються у СПД після реалізації майна, визнаються в судовому порядку безнадійними і списуються. При цьому фізособа постановою суду позбавляється від переслідувань кредиторів, зокрема, банків. У листі ГПУ сказано, що "внаслідок таких махінацій" є факти звільнення від зобов'язань позичальників Ощадбанку, Укрсоцбанку, "ВТБ Банку", "ОТП Банку", УкрСиббанку та інших фінустанов у Криму, Луганській і Харківській областях.

За словами юристів, вже сотні позичальників позбавилися, застосувавши процедуру банкрутства, від зобов'язань перед банками. Втім, самі банкіри вважають за краще не афішувати такі випадки. "Наскільки мені відомо, в нашому банку таких випадків (звільнення від кредитних зобов'язань через банкрутство. - Авт.) не було", - запевняє Тарас Кириченко, член правління "ВТБ Банку", і додає, що, швидше за все, мова в листі ГПУ йде про гучний випадок, коли донецький суд визнав недійсним договір про видачу валютних кредитів.

Разом з тим, лист ГПУ став реакцією на звернення Асоціації українських банків (АУБ; м. Київ; з 1990 р.; об'єднує 130 комбанків). Банкіри всіляко опираються поширенню практики списання боргів. Річ у тім, що зараз багато позичальників готові добровільно віддати застави, аби позбутися кредитного тягаря. Банкіри ж не поспішають йти назустріч позичальникам. Їхня мотивація зрозуміла - вони не хочуть нести матеріальну відповідальність за бездумну кредитну політику, що проводиться ними.

Показово, що ГПУ в даному протистоянні стала на бік банків. Там вже поспішили охрестити діяльність з реалізації процедури банкрутства шахрайством. А ось Нацбанк поки зайняв вичікувальну позицію в даній суперечці.

Заступник директора дирекції НБУ з питань банківського регулювання і нагляду Руслан Гриценко вважає, що розсудливий позичальник ніколи не погодиться на процедуру банкрутства: "Якщо в кредитній історії позичальника значитиметься, що він уникнув виконання зобов'язань шляхом особистого банкрутства, згодом жоден банк не видасть йому кредит". При цьому в Нацбанку поки не вирішили, чи втручатимуться в подібні суперечки, виступаючи в судах на боці банків.

Арбітражний керівник - про нерозуміння

Анатолій Родзінський, генеральний директор Консультаційного центру з питань банкрутства:

- Я неодноразово звертався до керівників банків з пропозиціями про співпрацю у сфері врегулювання проблемної заборгованості фізосіб. Я питав, що можна взяти з проблемного боржника, у якого немає ніякого майна, окрім закладеного банку.

Банки вважають, що їх нинішнє негативне ставлення до банкрутства приватних осіб утримає позичальників від спокуси відмовитися від виплати кредитів: грубо кажучи, вони не харчуватимуться, але продовжать платити. Хоча, на мій погляд, в такій ситуації банк має бути зацікавлений у продажу майна за максимальною ціною, щоб закрити якомога більшу суму зобов'язань і списати безнадійну заборгованість з балансу. Так, інколи грошей від продажу майна не вистачає для погашення всієї заборгованості, але ж і механізмів стягнення боргу, що залишився (непокритого), у банків немає. В кращому разі, банкіри змушені будуть продавати ці борги колекторам за якісь копійки.

Юрист - про інтереси

Денис Миргородський, президент адвокатської фірми "Династія":

- Наскільки я знаю, послугу банкрутства фізичних осіб, котрі не є приватними підприємцями, пропонує тільки одна структура. Апеляційний і Вищий господарські суди в разі звернення банку навряд чи залишать в силі постанови про фіктивні банкрутства, отримані в судах першої інстанції. Тому реальна реалізація пропонованої схеми можлива лише з доброї волі всіх сторін: арбітражного керівника, позичальника і банку. В той же час фінустанови рідко погоджуються на банкрутство позичальника, і це не дивно.

По суті, позичальник каже банку: "Я добровільно віддаю заставне майно, вартість якого в рази менша від заборгованості за кредитом (що, безумовно, свідчить про високий професіоналізм банківських фахівців. - Ред.), а ви за це пробачите мені весь борг". Зрозуміло, що банкірам це не завжди цікаво.

Переглядів: 1447 | Додав: grad | Теги: СПД, ГПУ, заднім числом, Не поспішайте, Генеральна прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 28-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Де Ви поповнюєте свiй мобiльний телефон?
Всього відповідей: 608
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024