Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Понеділок, 29-04-2024, 05:42:43
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 29-04-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Грудень » 23 » Полювання на банкіра
23:00:26
Полювання на банкіра
У нових умовах бізнес девелоперам дається нелегко. Банки відмовляються фінансувати будівництво, а власних коштів гравці нерухомості так і не зібрали. От і намагаються відродити інтерес до своєї діяльності в тих, у кого гроші ще є.

Наприклад, харківські забудовники та банкіри нещодавно зібралися за круглим столом. Забудовники в завуальованій формі просили грошей, а банкіри ввічливо відмовляли. "Ми готові надати іпотеку, але під більш ніж 20 відсотків річних у національній валюті", - говорила заступник голови правління банку "Меркурій" Людмила Данилова. Директор будівельної компанії МКДУ Дмитро Кутовий емоційно заперечував, що під такі відсотки брати кредити можуть лише "хворі люди", і банкірам, якщо вони хочуть отримувати прибуток, слід навчитися ризикувати разом із забудовниками. Єдина конкретна пропозиція прозвучала з вуст директора фінансової компанії "Проксі" Олексія Дунда. Він розробив схему, яка, за його словами, дозволяє кредитувати фізосіб для придбання житла в новобудовах, що знаходяться на різних стадіях будівництва, під прийнятний відсоток.

Схема досить громіздка, але в стислому вигляді суть в наступному. Покупець сплачує будівельній компанії початковий внесок 22-25% від вартості квартири, а решту суми платить в розстрочку на 30 років під 12 "16% річних. За допомогою "технічного" кредиту (операція, при якій реального кредитування не відбувається, і гроші повертаються в банк протягом одного операційного дня) забудовник оформляє заставні на придбані покупцями квартири. На одну квартиру - одна заставна. Накопичивши кілька цінних паперів, забудовник, за словами Дунда, може їх використовувати як заставу, щоб узяти вже реальний кредит у банку для будівництва житлового будинку. Він упевнений, що такий крок є гарною можливістю для забудовника залучити фінансування в існуючих умовах.

Однак банкіри дотримуються іншої думки. Так, Данилова зазначила, що схема має кілька технічних вад. Одна з основних проблем - оцінка заставної. "Крім того, схема досить заплутана. Її не зрозуміє звичайний покупець", - говорить вона. За словами Данилової, якщо банкіри і підуть на якісь схеми, то тільки на прості і законні, тобто не спрямовані, серед іншого, на мінімізацію оподаткування. У більшості своїй фінансисти досить консервативні і вважають за краще працювати через традиційні фонди фінансування будівництва та облігації. При цьому процентна ставка за кредитом буде теж традиційною для існуючих реалій - близько 25% річних у національній валюті, а не 12-16%, як пропонує Дунда.

Вмовити банкірів на фінансування забудовники намагаються не тільки за круглими столами - вони регулярно проводять засідання різноманітних робочих груп. Голова ради директорів Української будівельної асоціації Лев Парцхаладзе нещодавно запропонував частково поміняти місцями банківську галузь і будівельну. "Одним з таких рішень, що посприяє будівельному буму, може стати впровадження програми під умовною назвою "Повернення заморожених вкладів в обмін на житло", - говорить Парцхаладзе. За його словами, багато банків винні українцям сотні мільйонів депозитних гривень, котрі банкіри не поспішають віддавати. Девелопер пропонує поміняти на добровільній основі заморожені вклади на житлові сертифікати, за які в подальшому будуть купуватися квадратні метри в житлі, що будується, за пільговою ціною. Схема фінансування цих проектів припускає, що Нацбанк проведе інтервенцію грошима, запланованими для рекапіталізації проблемних банків. Але фінансування спрямовуватиметься на завершення недобудов та будівництво нового житла. "Ми таким чином вирішимо проблему недобудов, соціальні проблеми, уникнемо додаткової інфляції, запустимо економіку, створимо робочі місця і так далі", - агітує Парцхаладзе.

За словами виконавчого директора Української національної іпотечної асоціації Олексія Пилипця, навіть якщо відкинути проблему юридичної складової цієї моделі, то держава не погодиться спрямовувати кошти, призначені для банків, комусь іншому. Крім того, добровільно обмінювати гроші на абстрактні житлові сертифікати навіть до кризи зважиться не кожен, а зараз тим більше. "Будівельники частенько грішили нецільовим використанням коштів. Це і підірвало довіру потенційних інвесторів до галузі", - вважає начальник аналітичного відділу компанії з управління активами "Діалог Плюс" Олександр Подолянко. І криза не змогла переламати практику, що склалася. Часом, як говорять гравці ринку, витрачають "наліво" навіть ті гроші, за які держава нещодавно викупила квартири в майже готових будинках за досить скромною ціною - від 2,5 до 4,2 тис. гривень за один квадратний метр в рамках програми Державної іпотечної установи. Подолянко підкреслив, що відсутність фінансування якраз багато в чому викликана відсутністю довіри. Сподіватися вирішити проблему за допомогою тієї ж довіри наївно.

Переглядів: 1409 | Додав: grad | Теги: криза, Меркурій, Криза в Україні, житло, бізнес-форум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 29-04-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024