Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Субота, 04-05-2024, 16:56:52
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 04-05-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Жовтень » 23 » Заставна нерухомість користується підвищеним попитом
12:40:16
Заставна нерухомість користується підвищеним попитом
Найчастіше корпоративні позичальники продають різноманітну комерційну або торговельну нерухомість: починаючи з невеликих офісних приміщень, магазинчиків, кафе і закінчуючи величезними складськими або торговими площами, пишуть "Контракти".

За словами Андрія Половченка, сьогодні найпростіше продати невелике нежитлове приміщення (до 100 кв. м) під магазин, кафе, бар, хімчистку тощо, розташоване в центральній частині великого міста. Найбільш ходовими комплексами є ті, ціна яких не перевищує $ 200 тис.

Новим власником такої нерухомості стає, як правило, покупець, який хотів купити її до кризи, але не міг через непомірно високі ціни. І хоча найчастіше заставні об'єкти нерухомості продають за ринковою вартістю, їх все одно розкуповують. "Зараз багато хто розуміє, що купити необхідне приміщення за такими цінами вони вже ніколи не зможуть: після закінчення кризи вартість комерційної нерухомості знову злетить", - вважає Андрій Половченко.

За його словами, об'єктами комерційної нерухомості вартістю понад $ 200 тис. потенційні покупці цікавляться в основному в спекулятивних цілях. Такі приміщення, як правило, купуються в розрахунку на майбутнє зростання цін на нерухомість і її оренду. Значно рідше такі об'єкти купують для організації або розвитку власного бізнесу.

Інший вид корпоративного заставного майна, що користується високим попитом, - сільгосптехніка (косарки, сівалки, трактори), обладнання для харчової промисловості (фасувальні лінії, хлібопекарні), а також будівельне обладнання (підйомні крани, бетономішалки, вібростанки, насоси). До кризи купити таке обладнання було проблематично: нова техніка коштувала дорого, стара була неробочою. Тепер придбати її ще складніше - через значне подорожчання імпортних товарів. Вихід - покупка майже нового заставного майна. І чим воно універсальніше, тим швидше знаходить покупця.

Є у продажу цілі виробничі комплекси: насіннєві станції, СТО і навіть свиноферми. Але пошук бажаючих на такі об'єкти утруднений. У Райффайзен Банку Аваль, наприклад, багато майнові комплекси були виставлені на продаж ще в кінці минулого року. За словами співробітника фінустанови, покупці періодично цікавляться майном, але то ціна їх не влаштовує, то профіль діяльності не підходить.

Є і незвичайні пропозиції: контейнери з товарами, зерновими, харчовою продукцією. Наприклад, у середині жовтня Мегабанк продавав 35 тонн моркви. Пояснення просте: раніше банки кредитували промислові підприємства під продукцію, що випускається, а фермерів - під майбутній урожай. Тепер, коли компанії виявилися не в змозі платити за кредитами, банки отримали заставний "спадок" і змушені самостійно шукати на нього покупців.

Ринок застав зростатиме

Чимало банків вважають, що розквіт ринку банківських застав тільки починається. "Сьогодні спостерігається тенденція до зниження вартості застав. Восени фінустанови і позичальники пропонували об'єкти до продажу за договірною ціною", - говорить Денис Дрозд. Ситуація з проблемними боргами банків посилюється. За даними НБУ, на початку року проблемні кредити становили близько двох відсотків кредитного портфеля українських банків, тепер - більше шести. За неофіційною інформацією, обсяги проблемних боргів у банківській системі значніші: в більшості фінустанов "проблемка" досягає 10-15% кредитного портфеля, в банках з тимчасовою адміністрацією - 40-50%.

"Деякі фінорганізації погоджуються на переуступку боргу: позичальник віддає заставу (машину або квартиру) іншій людині, і та погашає залишок кредиту. При цьому умови кредитування не змінюються, тобто залишаються на рівні докризових", - розповідає начальник відділу виконавчого провадження ОТП Банку Олексій Поляков. І такий варіант популярний, оскільки за останній рік ставки по кредитах зросли приблизно в півтора рази, а сума першого внеску - у два-п'ять. Фінустанови кредитують покупку авто під 25-30% річних у гривні терміном на три-п'ять років. При цьому перший внесок - не менше 30%. Умови отримання іпотеки ще складніші. Наприклад, Приватбанк, згоден видати гривневу позику на житло строком до 20 років; перший внесок - 30%, ставка по кредиту - 26,64% річних. Єдина умова: клієнт повинен купити заставну квартиру у ПриватБанку.

За словами члена правління Індекс-банку Олексія Волчкова, в Україні ось-ось почнеться масовий викид заставного майна на ринок. "На початку цього року багато потенційно проблемних позичальників реструктуризували кредити. Тепер вони в основному справно платять за такими позиками. Але якщо реструктуризація була тимчасовою (наприклад, на рік), то зовсім скоро проблема погашення боргів знову загостриться", - вважає Олексій Волчков. Проблеми з поверненням позик виникнуть і в тому випадку, якщо доходи населення зменшаться чи гривня девальвує ще істотніше. За прогнозами директора по роботі з проблемними активами VAB Банку Станіслава Людкевича, викид застав на український ринок можливий вже в 2009-му: до кінця року буде розглянуто і, ймовірно, багато задоволено судових позовів про відчуження застав, поданих фінустановам навесні і влітку поточного року.

Що необхідно закласти в банку для отримання кредиту:

Щоб отримати кредит сьогодні, недостатньо позитивної кредитної історії, високого постійного доходу та можливості здійснити перший внесок за позикою, заплативши 50% вартості покупки. Необхідна також ліквідна застава.

"Вимоги банків до застав за кредитами фізосіб змінилися мало. Населення, як і раніше, закладає автомобілі та нерухомість. Хіба що фінустанови стали набагато суворіше оцінювати вартість заставного майна", - говорить фінансовий директор компанії "Простобанк Консалтинг" Олександр Сєдих. Втім, багато банків намагаються кредитувати під заставу депозитів, а зовсім не під заставу рухомого або нерухомого майна.

Набагато більше змін у сегменті корпоративного кредитування. Отримати позику під заставу автопарку або вантажівок практично нереально через їхню невисоку ринкову вартість. Банки більше не видають позики під заставу обладнання чи товарів в обігу - ці застави вважаються неліквідними. До того ж пошук покупця на об'єкти може затягтися на рік-півтора. Крім того, кредити під заставу товарів вважаються позиками на розвиток бізнесу. Для фінустанови така позика ненадійна: в умовах кризи за короткий період бізнесмен може й не відбити вкладені в підприємство інвестиції, а значить, під питанням виявиться виданий кредит.

Зате банки охоче кредитують корпоративних клієнтів під заставу депозитів. Такі позики видаються на будь-що і називаються мікрокредитами - стандартна сума мікрокредиту від $ 50 до $ 200 тис. Однак в окремих випадках банки надають і більш великі позики - до $ 3 млн. Крім того, банки кредитують під заставу комерційної нерухомості. Правда, оцінюються такі застави досить консервативно - як мінімум на 5% дешевше їхньої ринкової вартості.

Антикризова стратегія фінустанов - кредитувати під таку заставу, з якою позичальник не хотів би розлучитися. "Нерідко ми кредитуємо бізнес під заставу особистого майна головного акціонера компанії", - розповідає член правління Індекс-Банку Олексій Волчков. До того ж фінорганізації видають корпоративні кредити під заставу основних виробничих потужностей компанії. "Вимагаючи такі застави, ми певною мірою психологічно тиснемо на позичальника: одна справа віддати банку непотрібний позичальникові шматок землі в рахунок погашення кредиту, інше - розлучитися з власною квартирою або виробничим обладнанням, без якого бізнес позичальника затихне", - пояснює Олексій Волчков. Нехай навіть самі по собі такі застави малоліквідні і банк аніскільки не зацікавлений у відчуженні майна, зате позичальник буде намагатися зробити все, щоб розплатитися за позикою.

Переглядів: 1626 | Додав: grad | Теги: попитом, Заставна, Нерухомість, користується, підвищеним | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 04-05-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024