Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Понеділок, 28-10-2024, 02:20:27
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 28-10-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Листопад » 10 » Що зробити із грішми під час кризи?
00:45:23
Що зробити із грішми під час кризи?
За останнє сторіччя наша країна пережила чотири економічних кризи. Перші дві були обумовлені війнами, наступні - безграмотним управлінням. Але якщо з попередніми все-таки вдавалося якось справлятися, то наслідки нинішньої вгадати досить важко.

Фахівці поки не беруться сказати, як довго вона протриває і які сюрпризи піднесе. Адже масштаби того, що відбувається, далекі від "локальних", та й паніка охоплює ледве чи не все населення планети. Шукати винних у фінансовому краху світової економіки - справа майже марна. Просто поки економісти не радять громадянам займатися великими капіталовкладеннями, а єдино вірним рішенням залишається перечекати "негоду". Питання в тому, як зробити це, якщо й не примноживши капітал, то хоча б його не втратити. "Подробиці" пропонують вашій увазі рейтинг способів, як захистити, зберегти, вигідно вкласти або навіть примножити свої заощадження в період кризи.

Відкрити бізнес

Звичайно, багато чого тут залежить від того, які кошти ви маєте. Адже зовсім очевидно, що одна справа - мати в "загашнику" пару-другу сотню доларів, і зовсім інша, якщо "позабюджетна" сума цілком достатня, скажімо, для відкриття свого невеликого бізнесу. Як не парадоксально, період кризи може стати непоганим поштовхом для здійснення цього проекту або ж змусить замислитися: а чи не ввійти в частку з кимось зі співтоваришів у вже існуючий.

Втім, при цьому не можна забувати, що ідея ця хоч і досить приваблива, але й настільки ж ризикована. Адже тривалий час основною підмогою дрібного бізнесу було мікрокредитування, про яке тепер казати або не доводиться взагалі, або відсотки, під якими видається позика (а нині вони наблизилися до 25% бар'єру), можуть поставити ваш бізнес на межу виживання. Плюс до всього - загальна інфляція. Бажаючих придбати товари та послуги стає все менше. Звідси висновок - дрібним підприємцям в умовах суворої вітчизняної дійсності доведеться пережити дійсно нелегкі часи й сподіватися, хіба що, на пані Удачу.

Цінні папери

Інший варіант заощадження достатньо вагомих коштів - покупка акцій. Адже зараз майже ідеальний момент, щоб "увійти в папір": акції практично всіх підприємств впали, при цьому експерти відзначають, що вони лише недооцінені. Щоправда, в наших умовах покупка цінних паперів - скоріше, блюдо для гурманів. Хоча б тому, що більшість співгромадян мало розбирається в тонкощах настільки популярної на заході фінансової процедури.

Вітчизняні фахівці тому якщо і радять купувати акції та облігації, то це повинні бути акції держструктур, що максимально знецінилися, або акції експортерів сировини. Для тих же, хто не хоче особливо вникати в нюанси фондового ринку, існує можливість інвестувати в ПІФи, де за управління грішми обіцяють взятися професійні управляючі. Вони вкладають залучені гроші у вигідні фінансові інструменти: акції, облігації, державні цінні папери, дорогоцінні метали, банківські депозити, нерухомість. Але при цьому розуміти, що це або короткочасна інвестиція - до чергового маленького стрибка, або досить тривала, мінімум на рік, тобто із прицілом на вихід країни і промисловості з кризи.

Якщо пощастить, можна "відбити" інфляцію, а то й заробити. Однак не варто забувати, що такі прогнози краще сприймати обережно. Знову ж - гарантій немає. Тому витівка ця - те саме що гра в казино, тобто - або пан, або пропав. Якщо ж ви вже володієте якимись акціями, продавати їх можна тільки в умовах крайньої потреби в грошах - зараз експерти прогнозують максимальні збитки. І попереджають - ринок буде "лежати" ще довго, тому розраховувати на швидку віддачу не доводиться.

Земля

Близько чверті українців у своєму виборі надійного тилу в "годину пік" вважають покупку землі. По-перше, з кожним роком вона сама по собі стає цінніше, по-друге, згодом на місці "городика" може зрости котедж - якщо не для себе, то на продаж. Більше того, тут теж спостерігається спад цін - навіть на "елітну" землю під Києвом з кінця жовтня ціни зменшились: середня вартість "сотки" - близько 7 тисяч доларів. Землю в "віддаленому від цивілізації" районі сьогодні дуже навіть доступна, але розраховувати на істотне зростання такого "активу" у ціні не варто. Тому треба вибирати або багато (якщо мета покупки - подальший продаж) і при цьому - в елітному районі, або розглядати подібний варіант винятково "для особистого користування", відкинувши ідею збагатитися.

Якщо земля вже є в наявності, то можна замислитися про будівництво. Для цього зараз найбільш сприятливий період. По-перше, ціни на будматеріали падають до 50%. Плюс у зв'язку зі скороченням робочих місць для будівельників, ціни на їх послуги також знизяться.

Нерухомість

Відповідно до результатів соцопитувань, близько третини наших співгромадян найкращим способом заощадження грошей вважають покупку житла. Певний резон у цьому є. Експерти одностайні - нерухомість буде дешевшати. На первинному ринку - у результаті краху будівельної галузі забудовники вже почали скидати колись позахмарні ціни на квартири. Якщо в столиці ця тенденція тільки починається, то в регіонах експерти вже констатують зниження до 30%. Подібна ситуація й на вторинному ринку - побоюючись знецінювання, багато власників готові продавати свої квартири за реальними цінами. Але покупці не дуже схильні ризикувати в період плутанини. Ще дешевше вкладати кошти в будівництво, яке ще не закінчилося, або навіть не почалося. Зараз будівельні компанії на такі об'єкти знижують вартість до 15%. З урахуванням зменшення цін на будматеріали та робочу силу у підсумку через пару років за своєю собівартістю останні виявляться, як мінімум, на третину дешевше існуючих.

Залишається справа за пошуком будівельною компанією реальних інвестицій, які в нинішніх умовах досить складно залучити на свою сторону. Тільки в столиці цього року прогнозується заморожування близько 20 довгобудів, і гарантії не поповнити список таких немає ні в кого. До речі, сам забудовник у ситуації, що не залежить від нього безпосередньо, відповідальності перед інвестором не несе. А всесвітня економічна криза – найбільш підходяща причина. Тому вкладання в новобудови насьогодні хоч і привабливе, але досить ризиковане.

Авто

Якщо покупка нерухомості не по кишені, можна замислитися про придбання нового авто. Вибір для цього зараз - величезний. Підвищений попит на автомобілі у зв'язку з доступним кредитуванням викликав в автосалонах їх надлишок. Тепер складності з кредитами для населення та впалі автопродажі змусили автодилерів піти на безпрецедентні знижки. Взяти новий автомобіль можна дешевше до 15% його первинної вартості. Єдине "але" - у більшості випадків акції діють тільки при виплаті повної вартості. Тому на практиці в автомобілі можуть інвестувати свої заощадження лише 2% українців.

Споживчі товари

Можливо, нинішній час саме той, коли варто замислитися про дорогі покупки. Хоча думка "краще скоріше витратити, поки не знецінилися", скоріше схожа на паніку. З іншого боку, якщо є необхідність у покупці меблів або техніки, на яку раніше не вистачало, зараз період сприятливий. Знову ж, цю покупку варто розцінювати як побутову необхідність, ніж як внесок у майбутнє.

Дорогоцінні метали і коштовності

15% українців вважають досить надійним гарантом заощадження накопиченого покупку дорогих ювелірних прикрас, діамантів, інших предметів розкоші. Але тут треба мати на увазі, що справжню цінність вони можуть нести в собі, якщо є унікальними виробами, предметами антикварного значення або як твору мистецтва. Інакше їх вартість як капіталовкладення може означати лише еквівалент ломбардної застави.

А от про банківські метали - розмова особлива. У вересні-жовтні обсяги продажів золота зросли більш ніж на 20%, ціни ж за останні тижні, навпаки, значно впали, дешевшає й срібло. Однак, купуючи злитки, варто врахувати податки і банківську комісію, які відразу "з'їдають" частину грошей. Важливо врахувати й те, що, за словами експертів, дорогоцінні метали дуже піддані ціновим коливанням, тому тут важливо "піймати момент" - як у покупці, так й у наступному продажі. До речі, в Україні були прецеденти, коли банк з тієї або іншої причини відмовлявся "викуповувати назад" свій злиток. Інша справа - відкриття й використання так званих "металевих" рахунків, на який вноситься грошовий еквівалент певної кількості металу.

При цьому безготівкове золото можна в будь-який момент продати банку за діючими котируваннями без проведення складної експертизи. Для тих, хто в цьому розбирається, - непоганий спосіб не тільки зберегти, але й примножити фінанси. Але для проведення подібної операції необхідно постійно відслідковувати світові котирування і не бути обмеженим у часі. Інакше можна попросту продешевити. Для багатьох це - наука не з легких.

"Готівка"

Зберігати готівку "на руках" (тим більше, якщо вона не є позахмарною сумою) надає перевагу кожен десятий українець - так надійніше. Однак треба мати на увазі: якщо ці гроші не призначені для подальшої витрати, то виявляються найбільш незахищеними. У фізичному сенсі - можуть бути вкрадені, загублені, зіпсовані. Але навіть якщо не стануть жертвами зловмисників або недбайливих домочадців, то вже точно постраждають від інфляції. З іншого боку, "кеш" - завжди ліквідний. Тобто ви можете в будь-який момент проробити з ним будь-яку операцію: витратити, обміняти, віднести в банк зрештою. Знову ж - єдину стабільну валюту виділити складно, тому заощадження краще перевести в різну й у найбільш слушний момент зливати в "обмінники" ту або іншу.

Депозит

З банківськими вкладами ситуація неоднозначна, і все-таки вони в цей момент - найбільш захищені. З одного боку, маючи очевидний фінансовий дефіцит, багато комерційних фінустанов вагомо підняли процентну ставку з депозитів і створили максимально комфортні умови для вкладників. Хоча варто замислитися, чи зможе банк гарантувати схоронність заощаджень і чи перекриють відсотки галопуючу інфляцію? Як показав недавній приклад Нацбанку із забороною на дочасне вилучення депозитів, якщо ситуація стане критичною, забрати "свої кровні" може стати проблематично. Щоправда, варто підкреслити, що труднощі виникають саме з дочасним зняттям грошей, а не з депозитами, термін дії яких за договором минув, - отут перешкод ніяких. Та й перші обмеження, як обіцяють можновладці, вже незабаром анулюють. Головне в іншому - у нинішній ситуації якщо вже довірятися банку, то краще віддати перевагу більше надійному, нехай і з більше низькими відсотками (у світлі останніх подій банкам свої заощадження готові віддати тільки 3% громадян).

І якщо таки відкривати депозит, важливо правильно вибрати валюту. Багато хто, не довіряючи вітчизняному грошовому еквіваленту, віддають перевагу частину коштів зберігати у валюті. І хоча на внески в національній грошовій одиниці - найбільший відсоток, у стабільність її мало хто вірить, з огляду на внутріекономічні процеси в Україні. Тому все більше дивляться з надією на "євробакси". До речі, середня ставка за внесків в євро - 8% річних: зараз економіка Європи переживає не кращі часи, тому її валюта користується меншим попитом. Як правило, приблизно стільки ж обіцяють за депозит у доларах. Однак буквально протягом декількох місяців ми були свідками небувалих "доларових стрибків". І все-таки, незважаючи на те, що саме США стали "детонатором" кризи, їх валюта досить міцна , вважають експерти. Про всяк випадок, щоб звести ризики до мінімуму, непогано розділити суму на кілька внесків у різних валютах - тоді при падінні курсу на один з них можна виграти на іншому.

Словом, у нинішній ситуації однозначну відповідь, куди краще інвестувати свої заощадження, знайти складно. І залежить це від багатьох факторів. У першу чергу - від наявності тих самих вільних коштів, які можна кудись вкласти або зберегти "на чорний день". Адже, як свідчить статистика, саме з ними в більшості населення - "напруга".

У цілому ж, якщо гроші ви все-таки маєте, фахівці, щоб зберегти їх, радять уявити собі наступну картину й відповідно до неї діяти: якщо ви втратите поточні доходи (що за нинішнього зростаючого безробіття досить реально), оцініть витрати родини за рік і помножте цю суму на коефіцієнт інфляції. Це непорушний запас. Все інше можна інвестувати. Тим більше, що оптимісти можуть трохи втішити себе тим, що кризи у світовій економіці трапляються регулярно. Останній спад спостерігався в 70-і роки минулого сторіччя. Тоді економіка США та інших країн впала у справжню депресію і змогла оговтатися лише через десятиліття. Надію дає тільки одне - слідом за спадом, за ідеєю, повинен початися новий етап.

Переглядів: 1706 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 28-10-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024