Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Понеділок, 28-10-2024, 02:27:10
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 28-10-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Листопад » 16 » Будинки з химерами, або Кому вигідний недобуд
03:05:36
Будинки з химерами, або Кому вигідний недобуд
У погоні за мрією - власною квартирою - ми готові ризикувати. Вкладаючи гроші в будівництво житла, не особливо замислюємося, чи надійно захищені наші права. А тим часом недобуди з'являються як гриби після дощу. Що в такому випадку робити інвесторові - велике питання.

Ще кілька років тому забудовники закликали потенційних інвесторів у дусі Лисиці Аліси. "Несіть ваші грошики", - казали вони, і люди несли, розраховуючи, відповідно до інвестиційного договору, через рік-два одержати заповітні квадратні метри. Багато з них вже кілька років ходять інстанціями у надії одержати своє житло.

Інвентаризацією по кризі

Через економічну кризу будівельні компанії зазнають проблем, у тому числі - пов'язаних з банківською ліквідністю, тому заморожують будівництво. "Недобуди потрібно закінчити, - заявив президент Віктор Ющенко, і доручив Кабміну, Раді Міністрів Криму, обласним, Київській і Севастопольській держадміністраціям забезпечити інвентаризацію недобудованих багатоквартирних житлових будинків і визначити ступінь їхньої готовності.

Кабмін відреагував відразу - на розгляд Верховної Ради вже внесений відповідний законопроект, що передбачає залучення бюджетних коштів на добудовування житла зі ступенем готовності більше 70% в 2008 році і більше 50% - в 2009-му.

За даними Мінрегіонбуду, в Україні кількість заморожених некомерційних об'єктів становить порядку 14 тисяч, тоді як на початку 2008 року ця цифра була у два рази меншою: 6,5 тисяч. Про те, скільки всього в Україні будується об'єктів з державним фінансуванням, у Мінрегіонбуді нам не повідомили. Комерційне житло тільки доведеться порахувати. За неофіційними даними, на українському ринку нерухомості сьогодні заморожено порядку 50%-80% таких новобудов, у результаті чого постраждали десятки тисяч інвесторів. І тут необхідно розбиратися.

Всі "недобудови" потрібно завершити і продати за ринковою вартістю, інакше компанії-забудовники не зможуть розрахуватися по кредитах з банками і збанкрутують, впевнений глава "Українського форуму", академік НАН України Володимир Семиноженко. Проведення інвентаризації об'єктів незавершеного будівництва - це перший крок до виведення галузі з кризи, погоджується Дмитро Васильєв, директор з корпоративних комунікацій ІК "XXI Століття". "Але спочатку необхідно вирішити питання, хто і за чий рахунок буде добудовувати ці будинки, а також як при цьому будуть захищені права власників цих недобудів", - відзначив він.

"Інвентаризація недобуду необхідна, тому що внесла б хоч якусь організованість у сучасний будівельний ринок, де чиновники вже самі не пам'ятають, кому, на що і які ліцензії вони видавали, - обурюється Володимир Баранов, член ініціативної групи інвесторів одного з недобудованих будинків. - Хоча недобуди сьогодні вигідні як самим забудовникам, так і чиновникам". Більшість з таких об'єктів насправді для здачі в експлуатацію мають потребу в дріб'язках - проведенні води або електрики, додає він. "Однак об'єкти заморожені, тому що на момент здачі їхня вартість була однією, а сьогодні - зовсім іншою. Зараз просто вичікують момент, коли їх можна буде повторно продати", - відзначає Баранов.

Безправний інвестор

Ініціатива президента - не більш ніж чергова мильна бульбашка, популістська заява, спрямована винятково на заробляння балів, вважає Баранов. "Ми боремося за свої права з 2006 року, і до цього часу справа не зрушилася з мертвої точки. "Кинутих" інвесторів сьогодні безліч. І гарантій з боку держави в тому, що ми коли-небудь одержимо своє законне житло, - ніяких, - поскаржився Баранов, - навіть після інвентаризації. "Права інвесторів - фізичних осіб сьогодні практично незахищені. Майже всі інвестдоговори між забудовником і приватним інвестором - покупцем квартири - у першу чергу гарантують захист прав забудовника, - погоджується Васильєв.

Юристи підтверджують, що вкладення грошей у будівництво житла завжди ризиковано. Рівень захищеності приватного інвестора залежить від способу інвестування, говорить Володимир Комков, директор юридичної фірми "Фортіс". "Кожен інвестор може звернутися до суду і визнати за собою право власності на об'єкт інвестування, у цьому випадку житло - недобуд, після чого зареєструвати в БТІ і стати власником цього майна, щоб не постраждати. Однак це не буде гарантією добудовування об'єкта. Все вирішить фінансування: якщо держава профінансує будівництво - воно буде завершене", - відзначає Комков.

Люди усвідомлено йдуть на ризик, особливо коли їм пропонують пільгові умови, відзначає юрист. У цей момент ніхто не думає про те, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Якщо забудовник пропонує більш низькі ціни та знижки, нескладно припустити, що в нього в результаті коштів на добудовування житла не вистачить, міркує юрист. Але поки забудовники ділять прибуток, проголошують себе банкрутами і просять допомоги в держави, приватним інвесторам нічого не залишається, як відчути себе Буратіно.

Переглядів: 1782 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 28-10-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Сайту потрібен форум?
Всього відповідей: 37
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024