Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Понеділок, 28-10-2024, 02:21:45
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 28-10-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Грудень » 10 » Забудовники вдарилися в кредитування
23:14:19
Забудовники вдарилися в кредитування
Залишившись без банківського фінансування, забудовники почали самостійно запускати кредитні схеми продажів. Вони почали не просто масово продавати квартири на виплат, але й фіксувати при цьому ціни.

За словами фінансистів, продажі з відтермінуванням платежів в листопаді запустили бизько 15-20 будівельних компаній, ще стільки ж збираються це зробити в першому кварталі 2009 р.

Нерухомість з відтермінуванням

За твердженням експертів, переважна більшість забудовників, яка запустила продажі з відтермінуванням платежів, сьогодні віддають перевагу розстрочці. "Сам по собі це не новий механізм, просто донедавна його реалізовували лічені компанії, а зараз він стає все більш популярним. Підхід все той же: покупець щомісячно або щоквартально вносить розбиті на рівні частини платежі з розрахунком, щоб виплатити все до моменту здачі нерухомості в експлуатацію. Головне нововведення - забудовники почали фіксувати ціну (як правило, у гривнях, рідше - у доларах), а не підвищувати її в міру внесення коштів, як було раніше", - розповів начальник відділу продажів компанії НБК Дмитро Шостя.

Залежно від політики будкомпанії і ступеня готовності нерухомості початковий вклад при розстрочці нині становить 10-20% вартості квартири. При цьому процентні ставки не нараховуються, як це прийнято в кредитуванні. За підрахунками експертів, за такою схемою працюють близько 20 компаній, серед яких ХК "Київміськбуд", ТММ, "НЕСТ", Terra Development, Ukrainian Develop-ment Partners, НБК, ICD Invest-ment, ЮЗТС та "УКО-Буд".

Значно менше забудовників, за словами експертів, впроваджують так звану кредитну схему. Вона передбачає виплату вартості житла не до здачі будинку в експлуатацію, а протягом 5-20 років, а також нарахування процентної ставки - у середньому 7-14% річних (залежно від терміну кредитування). Початковий вклад становить близько 20-30% вартості квартири.

"Якщо інвестор вносить всю суму раніше терміну - до здачі об'єкта в експлуатацію, то свідоцтво на право власності згодом оформляється на нього. Коли ж виплачена лише частина коштів, то оформляється спільна власність з будівельною компанією (до повного розрахунку за нерухомість)", - пояснила ситуацію керівник центру продажів "Міськжитлобуду" Олена Блиндюк.

В обох випадках мова йде про придбання квартир за проектами незавершеного будівництва: забудовники не застосовують схеми з відтермінуванням платежу на старті робіт. На відміну від банків, вони не стурбовані оцінкою платоспроможності позичальників, а тому для оформлення розстрочки або кредиту досить виконати лише базові умови.

"Платоспроможність інвестора звичайно оцінюється за фактом покупки житла. Головне для нас - це те, що майнові права покупцеві нерухомості передаються тільки при повній сплаті її вартості", - відзначив заступник генерального директора зі стратегічного розвитку і маркетингу компанії ТММ Олексій Говорун.

Від будівельників відреклися

Головна причина впровадження забудовниками кредитних схем - гостра нестача коштів. "За останні місяці істотно змінилася структура джерел фінансування більшості з них, оскільки банки, інвестиційні фонди та інші фінансові установи припинили їх кредитувати", - розповів Дмитро Шостя.

У міру згортання кредитних проектів будкомпаній фінустанови зупинили і кредитування громадян під покупку новобудов. За даними "Простобанк Консалтингу", на початок грудня позики на первинному ринку не надавав жоден з 50 найбільших банків країни.

"Справа навіть не в нестачі ресурсів у банківській системі, а в ризиках. Наприклад, ми згорнули кредитування через незрозумілу ситуацію на ринку нерухомості. Адже щоб оформлювати позики і правильно оцінювати застави, потрібно мати уявлення щодо змін цін на житло найближчим часом, а це важко передбачити", - підкреслив начальник департаменту розвитку індивідуального бізнесу УкрСиббанку Іван Істомін.

Передбачається, що в 2009 р. продажі на виплат і кредитування будуть застосовуватися винятково для завершення раніше запущених проектів. "Ці механізми підходять лише тим, хто має стартовий капітал або додаткові джерела фінансування. Адже коштів, отриманих від початкових вкладів інвесторів, недостатньо для підтримки необхідної динаміки будівельного процесу", - сказала керівник відділу корпоративних комунікацій і маркетингу компанії Ukrainian Deve-lopment Partners Олеся Романенко.

"Спроби за рахунок розстрочки запустити нове будівництво приречені на провал. Шанси є тільки в забудовників з іншими джерелами ресурсів. Це можуть бути власні або позикові кошти. А готовність проектів повинна становити не менше 80%", - доповнив її аналітик компанії SV Development Сергій Костецький.

Згідно з прогнозами експертів у першому кварталі розстрочки і кредитні проекти запустять ще близько 15-20 будівельних компаній. У міру посилення фінансової кризи і зниження попиту на житло фахівці припускають спрощення схем, а також поліпшення умов кредитування. Не виключають сьогодні і голосних скандалів: якщо забудовникам не буде вистачати залучених коштів, вони будуть заморожувати будівництва.

Переглядів: 1548 | Додав: 4grad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 28-10-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024