Саїйт рекламно – інформаційних оголошень Понеділок, 16-09-2024, 20:29:54
Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Гость
Головна | Реєстрація | Вхід
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
Меню сайту
Google
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
ОПТ - 16-09-2024,
MA-TEKS

ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ 2018 ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

represents the channel

Представляет канал

Repräsentiert die Kanal

blogspot
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Лютий » 14 » Що буде з банком "Надра"?
22:27:36
Що буде з банком "Надра"?
На банківську систему України насувається криза. І пов'язана вона з накопиченням проблемних активів. Про це сказав на засіданні Фінансового прес-клубу глава правління банку "Фінанси і Кредит" Володимир Хливнюк: "Дійсно, для банківської системи йде друга хвиля кризи". Українські банки і так перебувають не в найкращому стані - в 2009 році їх збитки склали близько 38 мільярдів гривень.

І за прогнозами українських банкірів, цього року частка проблемних кредитів лише збільшиться. Поки лише 14 банків перебувають на межі закриття, але ніхто не дасть гарантії, що їх число не зросте. І якщо частка проблемних кредитів буде понад 25% - банківської кризи не уникнути. І тим більш вражаюче на цьому сумному фоні виглядає спроба оживити банк "Надра". 11 лютого правління Національного банку України вирішило продовжити роботу тимчасової адміністрації в банці на рік. Експерти пов'язують таку "реанімацію" банку не лише з фінансовими питаннями, але і з результатом виборів в президенти України.

Вибори і банки

Чистий збиток банку "Надра" в січні - вересні 2009 року склав близько 1,3 мільярдів гривень. Такий плачевний стан банку викликаний, у тому числі й великою часткою проблемних кредитів, посилився після того, як цією фінансовою установою зацікавилися українські правоохоронні органи. У розшук був оголошений віце-президент банку Ігор Гиленко, обвинувачений в багатомільйонних фінансових махінаціях. Справу під контроль узяла сама прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, за допомогою механізму рефінансування з банку за кордон було виведено близько 7 мільярдів гривень. А тим часом багато вкладників досі не можуть отримати свої гроші. "З банку "Надра" ми також забиратимемо близько 600 тисяч людей, які там свої гроші, на жаль, втратили, і переводитимемо в "Родовід банк" з повним погашенням ресурсів", - заспокоювала вкладників Тимошенко. "Родовід" - ще один проблемний український банк, який врешті-решт викупила держава.

Проте йти на націоналізацію "Надр" Тимошенко навідріз відмовилася: "Ми не беремо на себе штучні борги... ось чому ми прийшли до висновку, що не потрібно націоналізувати банк "Надра"". Такі слова були сказані Тимошенко в грудні 2009 року. Але в лютому 2010, перед другим туром виборів в президенти України, її думка змінилася. "Після моєї перемоги на президентських виборах всі банки, які таким чином зруйнували фінансову стабільність людей, будуть націоналізовані", - пообіцяла Тимошенко 3 лютого в ефірі телеканалу "1+1".

Адже, якщо вірити Тимошенко, в тому, що долар коштує 8 гривень, винні саме банки, що виводили мільярди за кордон. Більше того, за її словами, вона ось вже півроку думає про націоналізацію банку "Надра". Уряд навіть звертався за згодою на націоналізацію "Надр" в Нацбанк, але там "добро" на цей крок не дали, бо "все корумповано". Нацбанк подавав "Надра" на рекапіталізацію. Тим паче, що можливість зберегти банк знайшлася ще в грудні 2009 року. Тоді зовнішні кредитори пішли на компроміс з державою і погодилися на реструктуризацію боргів банку, що було умовою його націоналізації. Але прем'єр-міністр, яка пізніше заявлятиме про бажання націоналізувати "Надра", через два дні після угоди кредиторів цього банку і уряду заявила про переведення вкладів банку в "Родовід банк".

Подібною заявою були шоковані і в міністерстві фінансів, і в НБУ. Адже якби це сталося, банк "Надра" був би ліквідований, а кредитори не змогли б повернути видані банку кредити. В результаті НБУ був змушений погоджувати рішення про переведення активів банку "Надра" в "Родовід банк".

Така "любов" прем'єр-міністра до банку "Надра" пояснюється досить просто: діяльність цієї фінансової установи тісно пов'язана з ім'ям Дмитра Фірташа. У Фірташа з Тимошенко довга історія взаємної неприязні, коріння якої - в газовій сфері. Дмитро Фірташ свого часу встиг попрацювати з російською газотранспортною компанією "Ітера", з якою працювала і Юлія Тимошенко. А пізніше, в 2001 році, компанія Фірташа "Eural TG" зайняла нішу "Ітери" як посередника в відносинах з "Газпромом" в Україні.

Після звинувачень в причетності до функціонування компанії одіозного російського "бізнесмена" Семена Могилевича, оголошеного в міжнародний розшук літом 2004 року, компанія припиняє активну діяльність. На зміну їй приходить створена Фірташем "РосУкрЕнерго". Після перемоги на виборах 2004 року Віктора Ющенка і призначення Юлії Тимошенко прем'єр-міністром, проти "РосУкрЕнерго" починається урядова кампанія, яка закінчилася, щоправда, відставкою Тимошенко з посади глави уряду.

Але Юлії Володимирівні все ж вдається під час свого другого прем'єрства перемогти "РосУкрЕнерго", встановивши до початку 2009 року відносини між "Газпромом" і "Нафтогазом" безпосередньо. Недруги Тимошенко говорять про те, що така палка "нелюбов" українського прем'єра до "РосУкрЕнерго" пов'язана не стільки з неприйняттям схеми взаємин Росії і України в енергетичній сфері, скільки з тим, хто є газотрейдером. Тимошенко, за словами опонентів, зацікавлена в поверненні на український ринок енергоносіїв "Ітери", з якою у неї давній досвід співпраці.

Оливи у вогонь протистояння Фірташа і Тимошенко підливає і політична орієнтація першого. У свій час Дмитро Фірташ розглядався як серйозний претендент на посаду "головного інвестора" Партії регіонів. Тоді, в 2007 році в ПР намітився розкол між "таборами" Януковича і Ахметова. І цим не забув скористатися Фірташ, який почав активно налагоджувати контакти з Партією регіонів. Навіть після заяви лідера партії про те, що вона монолітна, Фірташ не припинив допомагати "регіоналам". І на те у нього була вагома причина - саме ПР була єдиною силою, здатною протистояти Юлії Тимошенко і в разі чого захистити Фірташа.

"Регіонали" всіляко заперечують зв'язок з Фірташем: "Я ще не бачив жодної гривні в партійній касі, за яку я несу відповідальність з травня 2007 року, від названої людини", - сказав Борис Колесников в листопаді 2009 року в інтерв'ю телеканалу ТВі. "До цього начальником штабу був Василь Джарти, але, наскільки я знаю, жодних надходжень від Дмитра Фірташа і "РосУкрЕнерго" не було", - заявив Колесников і додав, що не дасть використовувати партію в цілях будь-якої корпорації.

Проте в квітні 2009 року в українські ЗМІ потрапила інформація про те, що Дмитро Фірташ "прихистив" Партію регіонів в 9-поверховому будинку в центрі Києва. Як би там не було, Фірташ і "регіонали" мають спільного ворога - чинного українського прем'єр-міністра. І результат виборів був на руку як "регіоналам", так і Фірташу, головний ворог якого - Юлія Тимошенко, швидше за все, буде усунена від влади, що дасть передихнути українському олігархові від нескінченної війни.

Банк "Надра" повертається?

Після того, як в грудні виникла плутанина з часткою банку "Надра", викликана бажанням Юлії Тимошенко перевести його активи і пасиви в "Родовід банк", Нацбанк і "Родовід банк" були змушені почати підготовку до цього переведення. За інформацією "Родовід банку" підготовка до переведення вкладників і кредитного портфеля станом на початок лютого була завершена на 90%. Тим незвичайніше було рішення почекати з ліквідацією банку "Надра" - 11 лютого в Нацбанку вирішили продовжити роботу тимчасової адміністрації в банку "Надра" до 9 лютого 2011 року, давши тим самим банку шанс. "Мабуть, в НБУ прийняли рішення, а потім чогось злякалися, не давши можливості почати переведення", - говорить один з чиновників у міністерстві фінансів.

Проте ситуація з банком "Надра" не була такою непередбачуваною. Цікаво, що за останні дні ціна єврооблігацій банку збільшилася на 50%. З початку поточного тижня їх вартість істотно зросла. Якщо в кінці минулого тижня власники єврооблігацій банку були готові ними поступитися за 16% від вартості номіналу, то вже до 10 лютого - за 24%. З одного боку, це викликано приходом до влади Віктора Януковича. З іншого боку - намітився інтерес до облігацій банку з боку компаній, що знають ситуацію з самим банком. До таких належать, зокрема, американська компанія Cargill, яка свого часу дала банку "Надра" позику в 127 мільйонів доларів. Якщо вже вона скуповує облігації здавалося б проблемного банку, який лише частково почав повертати вклади в кінці 2009 року, а зараз стоїть за крок до ліквідації, то привід замислитися є.

Окрім Cargill, в скупці облігацій банку помічені компанії, афілійовані з банком "Надра", що дає привід говорити про те, що вони мають в своєму розпорядженні інформацію про подальше існування банку. При вдалому розвитку подій інвестори можуть виграти до 80% від вкладених коштів. І тоді одним проблемним банком в Україні буде менше. Але для цього належить виконати копітку роботу: рішення про докапіталізацію банка "Надра" не прийнято - Дмитро Фірташ не зміг підтвердити свою платоспроможність. А дію мораторію на виплати вкладів, на відміну від тимчасової адміністрації, не продовжили. І зараз банк має виплатити понад 361 мільйон гривень за судовими позовами. А грошей немає. Та і частка банку продовжує "висіти на волосині" - уряд наполягає на переведенні його активів у "Родовід банк". І це незважаючи на те, що на це необхідно близько 7 мільярдів державних гривень. Банк "Надра" може врятувати лише прихід нового уряду і гроші. "Тимчасова адміністрація продовжена для того, щоб остаточне рішення про долю банку прийняли новий уряд і керівництво НБУ. Допомога банку може бути надана лише у формі вливання в капітал", - вважає аналітик Concorde Capital Микита Михайличенко.

Як би там не було, уряду належить вирішувати проблеми банківського сектора, адже інакше у будь-якому випадку фінансову систему чекає колапс.

Переглядів: 1483 | Додав: grad | Теги: Надра Банк, Нафтогазом, РосУкрЕнерго, Газпромом, НБУ, 1+1, Надра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Водохреща 2019

Вы смотрели я смотрю тоже?: Кобзон умер: как Украина запомнила "звезду-авторит...

дискуссия успокаивает и вдохновляет надежду на то, что мир не так уж плох КРУГОСВЕТКА

4G, 4,5G в Украине шок И когда это будет

Випускний на площі під дощем шкільний випуск 2018

Червоноград Випускний 2018

Повне відео - Випускний 2018 у Червонограді.

2018 ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

КИЕВ ВСТРЕЧА ДЖОН И ЕВА КРУГОСВЕТКА

Выпускной и последний звонок

Випускний і останній дзвоник

Монетизация

Коллаборация, или сотрудничество

Я в шоке от клубники в 2018 году на рынке - снег в Карпатах какие цены в Украине Клубника соль мука сахар гречка Город Львов Ровно Луцк Ковель

Купить носки оптом от производителя 1opto.com.ua

панчішно-шкарпеткова фабрика eve1in.com

купить шкарпетки оптом

Носки Оптом 16-09-2024 eve1in.com Перейти на сайт Мы онлайн, задавайте вопросы!

Шоки, какие дороги в Украине


Google

Custom Search


Купить носки оптом от производителя

optom socks wholesale noski-optom noskioptom duna opt kamis shop

купить шкарпетки оптом

Welcome! Lviv  Львов. промо Tylko we Lwowie  Утром я еду во Львов. 01  Дороги Украины до Львова. 02  Монастырь и церковь Святого Онуфрия Львова. 03  улицы Богдана Хмельницкого Львова и увидели. 04 Выходной день для перевозки во Львове. 05  это Украина 2018. 06  Мэр Львова в поддержку Сенцова. 07 

Автобус, лимузин, дороги, Карпаты, Украина, Bus, limousine, road, Carpathian Mountains, Ukraine,

Город полностью затоплен затопило после ливня the city flooded the flood місто затопило потоп Вулиці затопило наводнение ВЕСЬ ГОРОД ЗАТОПИЛО ВОДОЙ! SHTORMAGEDDON ШТОРМАГЕДДОН

  главаря "ДНР" жизнь и смерть Захарченко

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html УБИТ Захарченко

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...

Вы смотрели я смотрю тоже?: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть гла...: УБИТ Захарченко : главаря "ДНР" жизнь и смерть главаря Весь путь главаря террористов "ДНР" Захарченка Александр Захар...

http://1opto.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Водохреща 2019

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

погода в Украине осенью Лето продлится до ноября

avatar
Наше опитування
Яким браузером ви користуєтеся?
Всього відповідей: 79
Пошук
eve1in.com Саїйт
купити шкарпетки червоноград
оптом от производителя
панчішна фабрика каталог
шкарпетки львів
чоловічі шкарпетки
виробництво шкарпеток червоноград
шкарпетки купити
netstore.com.ua
уплотнитель для деревянных дверей deventer клей для дерева раколл уплотнитель для деревянных окон deventer
blogspot
Copyright MyCorp © 2024