Держспоживстандарт скасував наказ про введення з 1 серпня нових стандартів для виробництва ковбаси, які жорстко регламентують вміст м'яса в ковбасі різних сортів. Як повідомив заступник міністра економіки Андрій Близнюк, нові стандарти для виробництва ковбаси, як і планувалося раніше, будуть уводитися із квітня 2009 року. Пояснюючи причини такого рішення, він підкреслив, що на сьогоднішній день виробники не готові до введення таких стандартів. Також, на його думку, споживачі теж навряд чи будуть готові купувати продукт, у якому відповідно до нових правил будуть відсутні деякі інгредієнти й добавки, які утворювали оригінальний смак того або іншого сорту ковбаси. Нагадаємо, що з 1 серпня планувалося введення нових стандартів для виробництва ковбаси, якими визначався конкретний вміст чистого м'яса, а також обмежувалася наявність різних харчових і смакових добавок, а також субпродуктів. Зокрема, відповідно до нових правил, ковбаса вищого сорту повинна була вироблятися на 100% з м'яса. За матеріалами УНІАН
|